sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Rumaa ja kaunista

Ihana ilta-aurinko, ensimmäisen kuvan pitää olla nätti :)
Saimme poistettua tänään kaikki loput seinien peltilevyt ja aika karua jälkeähän sieltä alta löytyi. Toissapäiväinen pohjoissivu oli hyvässä kunnossa verrattuna näihin muihin seiniin...
Kaikista ikävin löytö oli vähän liiankin tuttu muurahaisinvaasio hirsiin, tässä uudessa löydössä näillä oli oikein pesä tuossa pellin ja seinän välissä!
Hirsiä tyypit ovat nakertaneet niin syvälle, ettei edes uskallettu kaivaa ihan kaikkea lahoa pois.
Nyt voisi sanoa, että julkisivu on surullisessa kunnossa, mutta eipä se oikeastaan haittaa yhtään! Talo tulee kyllä kuntoon ja hienoksi, kaikki on korjattavissa olevia asioita.
Ilta-aurinko paistoi melkein niinkuin kesällä ja keväinen ilta on lupauksia täynnä. Päällimmäisenä on hyvä mieli siitä, miten aikaisin ulkoremppa päästiin aloittamaan tänä vuonna, tässähän ehtii vaikka mitä, jos kesä ei ole kamalan sateinen!

31 kommenttia:

 1. OiOi! onhpa ihanaa aurinkoa!
  Nyt minäkin ristin sormeni (en käsiä ;D) että tulee lämmin ja aurinkoinen kesä, niin pääsen puuhastelemaan pihallle!:)nJa onnea ulko rempalle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kyllä epäilyttää, että voiko kahta hyvää kesää olla peräkkäin... No toivotaan parasta! Kiitos :)

   Poista
 2. Kieltämättä aika surullisen näköiset helmat. Itse välillä mietin, että onko hulluutta korjailla sisäpuolta, ennen kuin ulkokuori on kunnossa. (Nimimerkki katolla vuotaa.)

  Onneksi edes aurinko paistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua... me kyllä tehdään ulkoa sisäänpäin, eli ei mitään uutta noiden ulkoseinien sisäpuolelle ennenkuin hirret on tsekattu.

   Aurinko on NIIN kiva asia!

   Poista
 3. Hyvä, että muistat pitää positiivisen asenteen. Alaosien esille ottaminen on jo iso askel eteenpäin. Itse iloitsen myös kauden pituudesta. Jokainen hyödynnettävä kevätviikonloppu on kesän työtingeistä pois, jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuus olisi ollut liian helppo piilottaa vielä vähäksi aikaa peltien alle :) Nyt saavat rakenteet tuulettua koko kevään ja kesän, vaikka kamalan näköistä onkin. Hirsimies on näillä näkymin tulossa hommiin vasta loppukesästä, mutta se ei haittaa, meillä on kyllä puuhaa talon toisella puolella ja piharakennuksen parissa... myös puutarhakuvastoa on jo selattu netissä :)

   Poista
 4. Kyllä se siitä suttaantuu! Meillä vaihdettiin yli 200 metriä hirttä silloin pari vuotta sitten ja hienosti meni ihanan Puusuutarin ansiosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei epäilystäkään ettei suttaantuisi :) Ärsyttää vaan tuollaiset typerät "korjaukset" välillä niin paljon, en voi tajuta miten joku on ajatellut, että tuo pellitys olisi hyvä ratkaisu?!

   Poista
 5. Hyvä siitä tulee! Kyllä on kuule muutamaan kertaan mahanpohjassa kouraissu, kun ajatteleen että meilläkin on tuo sama homma vielä edessä. Viime kesänä jouduttiin vaihtamaan koko peltikatto, kun aluskate puuttui ja vedet tuli keväällä sisälle. Kun katto purettiin oli lahovaurioita ja niitä hiivatin muurahaisia joka paikassa. No nyt on hyvä katto ja edetään siitä sitten kohti kengitys puuhia. Jonkunhan nämä vanhat talot on vaan pelastettava ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, no on teilläkin ollut savottaa! Meillä on sentään katto kunnossa, mitä nyt jotkut piipunjuuret oli auki ja vettä valui raosta sisään. Onneks on avovintti, eikä päässyt lahoamaan. Ainiin paitsi onhan meillä se yläkerran vessan kattovuoto mitä ei olla vielä selvitetty... joo tätähän se on talon pelastaminen :)

   Poista
 6. Voi mahoton...oiekin pesä seinän vieressä...tai olisiko oikein sanoa seinällä. Hyvä tulee talostanne!..:)

  VastaaPoista
 7. Hyvää siitä tulee, vaikka välillä tuskastuttaa.
  Niin on, että Asioilla on tapana järjestyä!
  Vaikka joskus vaikean kautta, mutta kumminkin Voittoon!
  'Ab aspera ad astra,'
  Superahkeria ootteen. Tsemppiä !
  Hyvä Sanna ja Sami! :))
  arja

  VastaaPoista
 8. Onneksi hulluja talopelastajia löytyy ;) mutta nuo edelliset Hullut isolla hoolla ois voinu jättää tuon "remontoinnin". Tuntuu niin kummalta, miten ihmiset on voinut olla noin typeriä?? Uusi talonväri sopii minun silmään täydellisesti, vaikka minun silmällä ei ole väliä ;) Mietin et voi, onko tuo talo ollut ennen noin kivan värinen :D -Tessa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullut isolla hoolla :) Tässäkin tapauksessa asialla lienee ollut kunnan rakennusmestari tms. nehän noita päätöksiä ovat kunnan omistamiin kiinteistöihin tehneet. Mulla on jo pitkään ollut suuri luottamus tietyn sukupolven "mestareihin" käsitys eikun vahvistuu koko ajan.

   Talo on ollut luonnonvalkoinen ennen 70-luvun beige-ruskeaa väritystä, mutta noista vuorilaudoista löytyy vedenvihreää ja vaalean ruskeaa, olisiko niiden väriä muuteltu useammin kuin pääväriä..? No nyt tulee taas kiva väritys!

   Poista
 9. Hyvä tietää, jos tuollasia peltejä on seinässä, niin katella niihen taaksekin. Jos entinen omistaja on vaan peittänyt ongelman levyllä. Tosi ihanaa, kun te nuoret jaksatte rempata vanhan talon kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pellit eivät kuulu vanhojen talojen seiniin! Me varhaiskeski-ikäiset jaksetaan ainakin vielä, kiitos :)

   Poista
 10. Huh mikä löytö. Kyllä te olette mahtavia ja tästä saa uskoa että mekin selvitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä näistä selvitään! Tsemppiä sinnekin!

   Poista
 11. Onpa siinä ollut aika terävä keksintö paikata seinää pellillä! Mutta varmasti on ollut helppo ja nopea toteuttaa :)

  Meidän talossakin oli yhdeltä seinältä tiivistetty ikkunan yläpuolella olevaa lippaa uretaanilla, tuloksena uretaani oli pukannut lipan kauemmas seinästä ja sadevesi pääsi valumaan sinne uretaanin ja seinän väliin ja siitä ikkunan pokiin. Ikkunasta oli yläkarmi lahonnut lähes kokonaan pois, mikä huomattiin vasta sitten kun vaihdettiin uudet ikkunat.

  Toisaalta tämä oli hyvä juttu, koska kylppäriä tehdessä oli jätetty höyrynsulkumuovit seinän yläreunasta "auki", jolloin kylppärin kosteus tuli perheen saunailtojen jälkeen tähän nykyiseen työhuoneeseen. Siellä oli aina kivasti ikkunat vähän huurussa, mutta tuon lahonneen pokan takia ilmanvaihto oli sen verran tehokasta, että mitään kosteusvaurioita ei ollut päässyt syntymään. Purut ikkuna-aukon ympärillä oli täysin kuivat. Että onni onnettomudessa :)

  Ei muuta kuin peukut pystyyn kaikille talonkorjaajille, aina ei mene ihan niin kuin suunnittelee, mutta toisinaan käy silti ihan hyvin. Rauhassa vaan yks nurkka kerrallaan kun etenee niin joskus tulee valmista. Kai? ( Ja jos mä oisin sä, niin kyllä mäkin jäisin tuonne asumaan lottovoiton sattuessa.)

  PS: Tykkään tuosta värisuunnitelmasta, missä on vihreät nurkkalaudat, jotenkin kesäinen väriyhdistelmä. (Meidänkin talossa on valkoiset seinät, vihreet nurkat ja punainen ovi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella fiksu! Kaipa se peruskorjaus on pitänyt saada nopeasti tehtyä kesäloman aikana..? Talon kivijalka on myös notkahtanut noista lahokohdista, ratkaisu: betonia väliin ilman pikimattoa (en muista oikeaa nimeä) alimman hirren ja betonin väliin! Oi miten mukavasti kosteus on päässyt nousemaan betonista hirteen pellin suojatessa päältä...

   Voi hyvänen aika noita teidänkin talon edellisiä remppaajia... täältä ei ole löytynyt mistään uretaania, ihme kyllä! Tai koputetaan puuta :)

   Poista
 12. Aaah, hyvin mielenkiintoista. Onnea on teidänlaiset talonkorjaajat. Iloitsen kaikkien vanhojen talojen puolesta, joita joku jaksaa huoltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talo kiittää korjaajaansa, se on varma! Ollaan kuultu kiitollisia henkäyksiä kun ollaan revitty hengittämättömiä matskuja seinistä pois.

   Poista
 13. Oi voi mitä jälkeä nro. 2! Onpas murkut intoutuneet. Mutta zeniläisesti vaan korjaamaan niska limassa.

  Kiinnostaa muuten teidän värinvaihdossuunnitelmat. Meillä on kaksi vaihtoehtoa. 1. Talosta tulee vanhahtava vaaleanvihreä tummemman vihreillä korostuksilla, ovesta tulee punainen. 2. Talosta tulee vaalea (sävyä ei ole vielä tarkemmin määritelty. Alkuperäinen väri on ollut ihan perusvalkoinen, mutta siinä on jo liikaa valkoista minulle) ja tehosteiksi tulee jotain harmaaseen taittuvaa vihreää. Ovesta tulee edelleen punainen. Kattohan on jo punainen valmiiksi. Olen vaklannut autolla ajaessa vastaavia yhdistelmiä ja näyttää tosi kivalta. Toisaalta se vihreä tuntuu just oikealta, mutta toisaalta taas kun alkuperäinen väri on ollut valkoinen sähkönsinisillä tehosteillä (...) niin joku vaalea voisi myös olla hyvä. Valkoinen homehtuu herkästi, koskeekohan sama kaikkia vaaleita, vai pelkästään valkoista? Mutta pitää katsoa ja kokeilla. Haaveilin talon maalaamisesta tänä kesänä, mutta keittiö on nyt ainakin pakko tehdä ensin, joten saapa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, zenit ovat olleet hallussa sen ensimmäisen kevään murkkulöydön jälkeen. Mikään ei enää järkytä :)

   Meillä tuo vihreä on sitten tosi tarkka valinta, ei saa missään nimessä olla liian vihreä, enemmän sellainen vihertävä harmaa. Ja tummuus sitten kans. Tää on kokeiltava ihan käytännössä seinään oikean värisen pohjan ja vadelmaoven tuntumaan, toivottavasti ei tarvii ostaa kymmeniä pikkupurkkeja taas :)

   Meillä on kuisti maalattu 2011 valkoiseksi, eikä ainakaan vielä näy hometta. Samana vuonnan maalatuissa vadelman värisissä pääovissa sen sijaan on jonkin verran homepilkkuja, en ihan bonjaa miksi. Muutenkin ovet ovat haalistuneet niin paljon, että pitänee ens kesänä maalata uusiksi, aika lyhyt huoltoväli...

   Meillä katto tulee sitten joskus grafiitinharmaalla.

   Poista
  2. Millä maalilla maalasitte kuistin? Mitä pohjatöitä meinaatte tehdä? En oikein tiedä, pitäisikö maaliin sekoittaa jotain homesuojaa vai vetääkö vain sellaisenaan. Meillä on vanha maali punamultaa ja se on aika hyvin liituuntunut pois, joten ei tarvitse varmaan kuin harjata. Ajattelin Uulan petrooliöljymaalia ja sitä meillä on aidassa valkoisena, kun oli se sadekesä ja oli ihan kätevää, että selvisi yhdellä kerroksella. Se ei ole ainakaan toistaiseksi homehtunut.

   Poista
  3. Se on juurikin Uulan petrooriöljymaalilla, sävy puhdas valkoinen. Raaputin irtomaalit ja pesin seinät homepesulla, siihen sitten uusi maali. En tiedä pitäiskö nuo lateksit kuumailmapuhaltaa ihan kokonaan pois, isäntä sanoo että pitäis, mun mielestä riittäis, että kaikki mikä kaapimella lähtee riittää... Kaapimeen tarttuu kuitenkin sellaiset 70% latekseista, loput on tiukasti kiinni. Pitää vielä tutkia asiaa...

   Poista
 14. Voi muurahaiset..Mutta hieno asenne, rinta leukaan ja urheasti kohti uusia pettymyksiä! :D

  VastaaPoista
 15. Hyvä asenne! Sitä tarvitaan vanhan talon kanssa! :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***