lauantai 24. toukokuuta 2014

On kesäyö

Kuvasin eilen alkuyöstä takapihaa, siellä on nyt niin hieno tunnelma kun omenapuut kukkivat ja puissa olevat valot syttyvät.
Toivottavasti saan edes vähän välitettyä yön kauneutta näiden kuvien kautta, rakastan tuota puutarhajuhlatunnelmaa ihan jokainen ilta.
Vuosia palvelleet Ikean aurinkokennovalot ovat löytäneet toistaiseksi parhaan paikkansa takapihan pöytäryhmää paahteelta suojaavan omenapuun oksilta.
 Keittiöpuutarhan puolella on somia aurinkokennolintuja, myöskin Ikeasta.
Voisin tuijotella noita omenankukkia vaikka koko päivän... ja niin varmaan pitäisikin kun tämä ihanuus on niin nopeasti ohi.
Helteistä viikonlopun jatkoa!

23 kommenttia:

 1. Todella ihania...varsinkin nuo linnut...tykkään..:)

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Nuo lintuvalot on jännät :)

  VastaaPoista
 3. Todella upeannäköistä! Kivat noi valaisimet, varsinkin noi linnut. ❤

  VastaaPoista
 4. Niin kauniita kukkia! Meidän omppupuut eivät vielä hetkeen kuki, tuomet kylläkin.
  Kaikki kasvaa kohisten, myös rikkaruohot! Naapurin pelto on keltaisenaan voikukkaa, kaunista, mutta kohta ne siementävät meidän pihalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä omppupuut ovat vielä hetken komeimmillaan ja onneksi pihlajassa näyttää olevan kukat seuraavana. Sitten ovatkin toivottavasti vuorossa perennan kukat, joten kukkaloisto jatkuu koko kesän...

   Poista
 5. Kelpaa tuommoista tuijotella! Ihan tulee itellekin odottava fiilis,että millainen juhlakansa sieltä puutarhajuhliin saapuu..Mullakin on yks värillinen ketju tuommoisia. Oon vaan miettinyt,että onko noi niinku 100prossan turvallisia. Joku saa tästä hyvät naurut.. Mutta siis meneekö siellä joku auringosta latautunut virtapiiri,joka voi tehdä oikosulut tai muut tukokset ja sytyttää huushollin omenoineen päivineen?! Jos lähtee yöksi pois,tarttisko ne sammuttaa,kun omissa on ainakin virtakytkin. Vai onko se edes virtakytkin,jos ei siellä virtaa kulje ees. Oon kiitollinen,jos joku sähköinen tietäjä tietää valistaa neuroottista rouvaa.. T. Lilja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vain maallikkona arvelisin, ettei noissa voi olla niin isoa jännitettä, että saisivat tulipaloa aikaiseksi. Kun eihän ne jaksa palaakaan läheskään koko yötä. Sinuna pitäisin valoja päällä ihan huoleti! Meillä nuo pallerot olleet käytössä viisi kesää ilman mitään ongelmia :)

   Poista
 6. Omenankukat on niin ihania! Harmi tosiaan, että kukkivat niin vähän aikaa... Kivat nuo aurinkokennovalot, puutarhajuhlatunnelma on käsin kosketeltavaa. Kaunista! :)

  VastaaPoista
 7. Onpa todella kaunista! Täytyykin muistaa katsoa seuraavalla ikean reissulla puutarhavaloja - ja siis kestävät hyvin käyttöä? Ei niitä kuitenkaan talveksi voi varmaan jättää...vai voiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kaikille muillekin kommenteista, osasin sitten ainakin jotenkin valokuvata tuota öistä tunnelmaa :)

   Nuo pallot ovat olleet meillä ainakin viisi vuotta ja melkein kaikista palloista on särkyneet muovipidikkeet, olen korvannut ne rautalangalla. Tosin me ollaan säilytetty niitä ulkovarastossa talvet, joten voi olla, että muovi ei ole kestänyt sen vuoksi. En usko, että menestyisivät talven yli paikoillaan, linnut otan sitten syksyllä lämpimään paikkaan talvehtimaan.

   Poista
 8. Ihana tunnelma pihallanne! Tuo ryhmä oikein kutsuu istumaan. Kaunista.

  VastaaPoista
 9. Ne aurinkokennolamput toimii todella, siis vieläkin. Luotto heräsi... ja ehkä ostoksille. Meillä on kyllä sellaisia lamppuja sellaisia niinkun isompia ulkokäytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sieltä voi jottain ostaa, näitä voisin suositella :)

   Poista
 10. Kivat nuo valot! Enpä ole noihin ennen törmännytkään. Meilläkin omput kukkivat upeasti ja nyt upeus on ohi. Tuli sade ja kylmyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vielä ripuset kukista, mutta myös järkyttävän kylmää :(

   Poista
 11. Kaunista on. Kävin täältä Savosta juuri viime viikonloppuna vanhassa mummolassani Lavialla vierailulla ja tuli mieleen, että onko Teillä joskus avoimien ovien päivät? Jos sattuisin silloin olemaan sillä suunnalla, niin olisi mukava ihastella teidän aikaansaannoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ei meillä mitään sellaisia päiviä ole, mutta kyllä täällä saa piipahtaa ja esitellään paikat jos vaan ollaan kotona. Jos ei olla niin pihassa saa pyörähtää silti :)

   Poista
 12. Kaunista! Kivoja nuo valot, melkein tekisi mieli lähteä ikeaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kausituotteet myydään yleensä loppuun aika nopsaan, eli kandee pitää kiirettä jos valoja halajaa :)

   Poista
 13. Kävin ostamassa nuo ihanat lintulamput tänään. Kiitti vinkistä! Niitä oli hankala löytää, koska olivat viimeisiä kappaleita. Melkein kaikki muutkin aurinkokennovalot olivat lopussa. Aivan kuten varoititkin, myydään nopeasti loppuun. Niitä oli valkoisen lisäksi muitakin värejä. Lamput on tarkoitettu ulkokäyttöön, niissä on IP44-suojaus, eli ovat roiskevedeltä suojattu. Laitoin omani kiinni myös omenapuuhun ja toivon puun suojaavan niitä suoralta kaatosateelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sait vielä hankittua! Nyt on niin valoisat yöt, etten ole nähnyt meidän lintuja pitkään aikaan valot päällä, piristävät sitten taas loppukesän iltoja :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***