keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Onni on oma puuseppo

Keittiössä on nyt isännän tekemä apupöytä kaikkien väliaikaisviritelmien jälkeen. Alunperin tuohon mietittiin sellaista liikuteltavaa saareketta, mutta kun tämän tyyppisen pöydän teko tuli vastaan isännän puuseppäopinnoissa, päätimme soveltaa sitä keittiöön.
Pöytä on mukavan siro ja ilmava ja silti tosi jämäkkä. Se on tehty koivusta ja maalattu munatemperalla. Pöydän tasoon pitää vielä laittaa joku vaha suojaksi. Tyylillisesti se on kaikkea muuta kuin nuo keittiön kaapistot ja hyvä niin, se jatkaa olkkarin ja keittiön iloisesti kaikkea sekaisin -teemaa.
Puuseppo nimitys ei ole kirjoitusvirhe vaan juontuu ystävämme keksimästä Puuseppola -nimestä. Juttu meni niin, että isännällä olisi Puuseppola ja minulla Ceekuppola -niminen kesäkahvila :D Minun pokka ei tuohon Ceekuppolaan taida riittää, mutta jos isäntä joskus verstaan perustaa, on sille oiva nimi valmiina.
Kuvat on otettu muutama tunti sitten, ihan tuoreeltaan kun pöytä otettiin käyttöön. Piti saada nämä ilta-auringon valaisemat kuvat, kun loppuviikon ilmeisesti sataa.
Olen jo pitkään haaveillut tällaisesta leivoskuvusta ja sopivan edullinen löytyi sattumalta Ikeasta. Pitää varmaan alkaa juomaan päiväkahvit useammin kuin kerran viikossa tai parissa, tämä uusi pöytä on siihen tarkoitukseen niin houkutteleva!
Innostuin myös järjestelemään keittiön kaappeja, uuden pöydän myötä tuli halu saada kaikki muutkin paikat kuntoon. Tein alakaappeihin väliaikaishyllyt tiilien avulla. Nyt on feng shuit kohdallaan myös isossa kiinteässä kaapissa, kun sain sieltä paljon tavaraa näihin alakaappeihin. Esittelen nämä kuitenkin virallisesti vasta sitten, kun kaapit on maalattu ja siistitty myös sisältä ja niissä on ihan oikeat hyllyt.
Keittiön kaapistojen ensimmäisen osan jatkoksi esittelen vielä puusepponi tekemän lusikkalaatikon. On niin mahtavaa kun on tuollainen osaaja talossa, ei näihinkään erikoisen kokoisiin laatikoihin olisi löytynyt mistään valmiita lusikkalaatikkoja. Keittiö olisi muutenkin paljon ankeampi ilman isännän tekemiä kaappien vetimiä ja jalkoja.
Loppuun vielä kuva olohuoneesta ilta-auringon tunnelmassa. Ikkunasta näkyvä tuomi tekee kesäisen vaikutelman. Täällä Satakunnassa on ollut tosi kuivaa ja siinä mielessä luvattu sade ei haittaa yhtään.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

38 kommenttia:

 1. Kauniin pöydän on Puusepposi tehnyt! Ihanaa kyllä kun on omasta takaa osaaja. Onko nuo teidän keittiön alakaapit muuten tehty vanhoista kaapeista joihin lisätty jalat ja vetimet? Olen aina ihaillut niitä... Kivaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos puusepon puolesta :) Olet ihan oikeilla jäljillä alakaappien suhteen, nämä nyt sisustetut löytyivät omasta suulista, vetolaatikosta kirpparilta ja allaskaappi on isännän käsialaa. Ja hän sorvasi sitten kaikkiin kaappeihin vetimet ja jalat.

   Poista
 2. Kyllä on taitava puuseppo! Ihan huippukaunis pöytä! Minä oon aina salaa haaveillut, että vaikka oma mies on jo melkein täydellinen, niin olisipa se vielä lisäksi ammatiltaan puuseppä ja talonrakentaja! :) <3 hihii, aina saa haaveilla. Ihanan valoisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mies on kyllä ihan täydellinen, en tiedä enää mitä voisi toivoa ♥ Tässä vähän aikaa sitten ihailin kovin hänen ratsastustaitojaankin, lienee kehittynyt paremmaksi ratsastajaksi kahdessa vuodessa kuin minä, joka olen melkein koko elämäni heppaillut :)

   Poista
 3. Teidän keittiö on kyllä kaunis, ilta-auringossa varsinkin! Tykkään, että on sekä uutta että vanhaa ja väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täältä löytyy kyllä ihan kaikkea :)

   Poista
 4. Kylläpäs onkin kaunis pöytä! Niin siro ja gasellimainen pitkine jalkoineen. Taitava Puuseppo!

  VastaaPoista
 5. Kyllä mä tulisin sun Ceekuppolaan korvapuustille! Ja tarvitsisin lusikkalaatikon henkilökohtaisella mitoituksella, nykyinen ei toimi järkevästi.

  Olen matkalla töihin. Ulkona on synkkää ja pimeää. Sateen enteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva :) Sitten kun Puuseppola on oikeesti olemassa, voipi sieltä tilata ihan mitä vaan! Täällä tulee kovasti, tuonee sateet mukanaan.

   Poista
 6. Puuseppola ja Ceekuppola, ihan nerokasta! Upean pöydän on kyllä saanut aikaan. Meitä paljon remppahommissa autellut isäpuoleni on timpuri ja Seppo nimeltään, joten tämä titteli sopiinee häneenkin oikein hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimet keksi sellainen hyvin luova ystävä, ihan tuosta noin vaan! Joo sehän olis tietty ihan täydellistä jos puuseppo olisi oikeastikin Seppo :)

   Poista
 7. Huokailen aina keittiökuviasi katsellessa... kaikki on niin just eikä melkein. Ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 8. Oijoi, onpas ihana apupöytä! Huolellisen näköistä jälkeä siinä ja muissa keittiön yksityiskohdissa!

  Täällä on kyllä superkuivaa, toivottavasti nyt saataisiin kunnolla vettä viikonlopun aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, isännällä on kyllä lahjoja tuohon hommaan! Täällä on nyt ihana sateenjälkeinen tuoksu ja tunne siitä, että kohta vihertää kaikkialla.

   Poista
 9. Todella kiva pöytä ja miten hienosti on laatikotkin tehty...tuolle puusepolle voisin minkin töitä keksiä..:)
  Täällä sataa nyt vettä ...ja tullee ja on kylmää, mutta kohtahan on kesä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuseppo lukee mielissään näitä kommentteja :) Täällä on satanut nyt oikein urakalla ja hyvä niin!

   Poista
 10. Aijai edelleen on tosi kaunis. Ihana kun ihmisillä on omat taitonsa, kuten tuo seppoilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää uusmaalaisuus on kehittänyt meitä molempia, on löytynyt taitoja joita ei tiedetty olevankaan :) Kiitos!

   Poista
 11. No jo on jommosen taitava puuseppo! :D I H A N A!

  VastaaPoista
 12. No onhan se nyt ihan kauhean hieno ja aivan täydellinen siihen. Munatempera on kyllä maaleista ihanin. Rrrrrrrrakastan sen sekoittamista, sillä maalaamista ja sen pintaa vuosienkin päästä. Paranee vaan vanhetessaan. Kaapin sisusta on nerokas ovikoireineen. Ja tutun näköiset toolsit siellä laatikossa jos oikein näin. Meillä on häälahjaksi saatu samat osina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Puuseppo ei ihan noin paljoa ihastunut munatemperaan, vaatii kai harjoittelua sillä maalaaminen, itselläni ei ole kokemusta.

   Olen hyödyntänyt kaikkien kaappien ovien sisäpuolet ja ovat käteviä käytössä. Näistä enemmän syksymmällä.... Joo meillä on puolet aterimista minun mukana tulleita Citterio sarjaa ja puolet Samin mukanaan tuomia, nyt en muista mitä ne ovat. Niin ja noita vanhoja ollaan keräilty kans, tässä lusikkalaatikossa osa niistäkin.

   Poista
 13. Ihana pöytä ja koko keittiö! Täällä yksi vanhan koulun omistaja ilmottautuu puusepon asiakkaaksi heti kun on mahdollista. Piristät iltamme jutuillasi, oman metsän puilla koitamme ensi talven lämmittää joten voit uskoa että halkomakone laulaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Meidän piiiitkällä hankintalistalla on myös klapikone, sen myötä pääsisi tekemään puita omasta metsästä! Nyt mennään ostoklapeilla, ei tarvitse kuin pinota, on kyllä siinäkin hommaa yhelle emännälle...

   Poista
 14. Oi mikä pöytä ja puustikupu! Ihan sulan tuon kauneuden edessä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvussa ei ole enää yhtään puustia, miten tässä näin kävi? :) Kiitos kovasti!

   Poista
 15. No niin on kyllä onni tuollainen puuseppo. Mahtavaa käden jälkeä!
  Ja upea ois nimikin firmalle :)

  VastaaPoista
 16. Hei. Huomasitteko jokin aika sitten Satakunnan kansassa jutun veteraanimiehestä, joka oli opettanut Riuttalan koulussa?
  Kysyy yks Lavia fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, eipäs sattunut silmään, varmaan juuri jonakin sellaisena päivänä kun ei ole ehtinyt lehteä kunnolla lukemaan...

   Poista
  2. Täytyy kaivaa se lehti esiin, pistän sulle viestiä sitten...

   Poista
  3. Se oli 10.5.14, Heikki Hannula 11.5. täytti 100v... Asuu Porin Ruskakodissa ja ollut Riuttalan koulun opettajana ennen talvisotaa. Sitten siirtyi Lavian kirkonkylän kouluun sodan jälkeen.

   Poista
  4. Kiitos, lehti löytyi vielä, oli tosiaan jäänyt kokonaan lukematta sen päivän lehti! Koskaan ei tiedä mitä jää välistä, ei pitäisi niin kiire olla...

   Poista
 17. Hyvät on nimet Puuseppola ja Ceekuppola. Voisit sitä seuraavana ravintelipäivänä testata kuinka nimi toimisi. Ainakin toimisi jo itsessään mainoksena.
  Kateeksi käy, oma puuseppo joka osaa vielä ratsastaakin. Onko vielä hirrrveen komeekin?
  t. Deekuppola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hullumpi idea tuo ravintelipäivän hyödyntäminen! Pitää yrittää muistaa sitten kun ollaan lähempänä sitä maalia. Niin ja pitää muistaa hankkia vähän topatut rintsikat myös :D

   Hih, no kyllä minä tuota puuseppoa ihan mielikseni katselenkin, ei ou pahan näköinen :) Se on tuo parrakas mies yläreunan kuvassa ;)

   Poista
 18. Ihana pöytä! Itse haaveilen samanlaisesta meidän tulevaan keittiöön :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***