torstai 3. heinäkuuta 2014

Lähellä täydellistä...

Viime viikolla, torstai-iltana noin kello 20 alkoi taas ahistamaan olohuoneessa. Ahistus iskee aina samoihin aikoihin, nimenomaan arki-iltana ja aina samalla tavalla: toinen osapuoli alkaa puhua, kuinka olkkarin järjestys on jo pitkään ahistanut ja toinen vastaa ilahtuneena, että on miettinyt ihan samaa. Ja sitten alkaa möbleeraus!
 
Tällä kestaa ahistuksen aiheutti sohvailuryhmä, joka oli oma suljettu alueensa. Alunperin ajatus lienee ollut juuri jakaa huone tiukasti kahteen alueeseen, mutta nyt halusimme sohvailualueesta avoimemman muuhun huoneeseen päin.
Aika moneen otteeseen saimme huonekaluja pyöritellä, mutta sitten se onnistui!
Nyt täydellisestä olohuoneesta puuttuu enää (konjakinruskea) chesterfield sohva, joka tulisi tuon kulahtaneen vaaleanpunaisen sohvan tilalle. Niin ja kattovalaisin voisi olla vaikkapa tämä... Ainiin ja jonkinlainen kiinteä kirjahylly tuon eteisen oviaukon ympärillä olisi hieno, sinne saisi kirjojen lisäksi vaikka nuo telkkarisenkin alla olevat cd:t... Aina saa haaveilla :)
Vaihdoimme myös valaisimien paikkoja, industrial valaisimet menivät takaisin pitkän pöydän ylle ja sohvailuryhmän yläpuolelle tuli valaisin keittiöstä. Keittiöön tuli valaisin pukeutumistilasta jne... pieni kierros tuli tehtyä :)
Saatatte huomata tuosta kuvasta, että pöydän toiselle päälle on tapahtunut jotain outoa...
Maalattu vaalea pinta alkoi myös ahistamaan jo joskus huhtikuussa ja aloin touhuamaan maalikerroksia pois. Päällimmäinen eli minun maalaama lähti helposti pois kuumailmapuhaltimella, mutta alimmainen 50-luvun maali täytyy hioa pois. Siinä on niin iso työ, että toistaiseksi inspiraatiota jatkaa hommaa ei ole näkynyt :)

Tarkoituksena on maalata pöydän jalka vaaleanvihreäksi ja vahata pöydän puupinta hieman tummemmaksi. Katsotaan syksyllä taas!
Pöydällä olevan liljan ja sen kaksi kaveria löysin sattumalta ryteikön keskeltä tontiltamme. Siirsin liljat perennapenkkiin ja kun yksi niistä katkesi vanhingossa, tuli se sulostuttamaan sisälle. Löytöpaikka oli todella jännä, vielä pari vuotta sitten siinä kohtaa oli umpeenkasvanut metsä ja nyt ilmeisesti raivauksen jälkeen liljat jaksoivat taas kukkia. Mutta kuka ne on sinne keskelle metsää laittanut ja miksi? Itse veikkaan, että ne koristivat jonkun lemmikin hautapaikkaa.
Vanha koulun penkki pääsi kukka- ja kirjapöydäksi ikkunoiden eteen.
Niin ja jos joku miettii, että minne ne alkuvuodesta hankitut nojatuolit menivät, niin ne odottavat brittikartanoremppaa eteisessä. Siinä voi sitten takan edessä fiilistellä uutta komeaa eteistä. Sitten joskus.

15 kommenttia:

 1. Vaihtelu virkistää!

  Liljansipuleista tuli mieleen, että myyrätkin niitä joskus kuljettelee vähän minne sattuu, jospa löysit siis kontiaisen kätkön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko se mykrä osannut just kolme kuljettaa ja vielä istuttaa tasaisin välimatkoin toisistaan..? :) En sano, ettei olis mahdollista kuitenkaan, kun maailma on täynnä kaikkia ihmeellisiä sattumia!

   Poista
 2. On tuo teidän olohuone(kin) vaan niin hieno!!

  VastaaPoista
 3. En voi taas kuin vaan huokailla. Niin on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kyllä täällä ollaan itsekin tyytyväisinä huokailtu :)

   Poista
 4. Tätä on niin ihana lukea näin vastamuuttaneena, yksi huone jotakuinkin asumiskelpoisena... Ehkä jo parin vuoden päästä meilläkin on energiaa ahdistua sohvien asennosta sensijaan, että ahdistumme sohvien olosta autotallissa ;)

  Oikeasti, blogisi antaa uskoa ja toivoa omaan projektiin, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone kerrallaan mekin tehtiin ja tehdään, tämä olohuone on ollut pisimpään käytössä (2,5v) ja sen sisustusta on ehtinyt sitten miettiäkin moneen kertaan :)

   Mut tosiaan, tää olohuone saatiin käyttöön vajaan vuoden asumisen jälkeen, sitten viime kesänä keittiö ja makuuhuone yli kahden vuoden asumisen jälkeen, pitkää pinnaa vaan!

   Tsemppiä sinne ja kiva kuulla että tästä on apua :)

   Poista
 5. Aivan ihana olohuone niin paljon värejä kaunista :)

  VastaaPoista
 6. Onpa helpottavaa huomata, että jollain muullakin on keskeneräisiä projekteja odottamassa inspiraatiota.

  VastaaPoista
 7. onpa kivan näköistä teillä, ihanasti värejä! :)

  VastaaPoista
 8. kiva järjestys ja industrial valaisimet sopii hyvin juuri tuohon. ne on kuitenkin sijoitettu mielestäni aivan liian korkealle, tai sitten se vaan näyttää kuvassa siltä. Sijoitussuositus on n.70cm pöydän yläpuolella.

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***