tiistai 8. heinäkuuta 2014

Uusi herkumpi trio

 
Lupasin palata ulkomaali asiaan ja nyt sen teen. Meidän talon päivitetty väritrio on: 1/4 Pellava päävärinä, Vadelma ovissa ja uutena Purjo ikkunoiden, ovien ja nurkkien vuorilaudoissa yms. Kaikki ovat siis Uulan sävyjä, petrooliöljymaalilla maalataan.

Jos joku eksyy tänne googlettamalla vanhan talon maalausta, niin tässä yksi kuva, joka kertoo kaiken tarvittavan lateksimaalin epäsopivuudesta:
Ikkunanpuitteissa ja vuorilaudoissa oli ainakin kaksi kerrosta lateksimaalia päällekäin ja maalin sai vedellä suikaleina pois. Ulkovuorauksessa tilanne ei ole niin paha, maali hilseilee pois hillitymmin.
Purjo syrjäytti kolme vuotta sitten valitun vaaleansinisen Udun, jolla ehdin maalata aika paljon paikkoja, mutta vaikeimmat eli henkilönostinta vaativat paikat ovat onneksi maalaamatta.
Purjo ja Utu käyvät onneksi melko hyvin yhteen, koska ne tulevat varmasti olemaan rinnakkain talossa jonkin aikaa :) Oven sisäkarmissa näkyy tummempi vihreä Kaisla, jota kokeilimme ensin ja totesimme sen olevan liian synkkä. Jätin siitäkin kokeilusta kuitenkin muiston tuohon karmiin.
Talon tällä seinustalla on töyhtöangervoja, jotka ovat olleet tähän asti vähän inhokkejani. Ne ovat saaneet olla paikoillaan lähinnä siksi, että peittävät edes jonkin verran lahoja alaseiniä. Tänä kesänä olen huomannut pitäväni niistä! Ne saavat siis jatkossakin jäädä pihaan, mutta joutuvat kuitenkin muuttamaan jossain vaiheessa pois talon seinustalta.

Ulkoremontti alkaa todenteolla ensi viikolla kun isännän kesäloma alkaa, jippii! Nauttikaa helteistä ja hei, olemme yhden lukijan päässä arvonnasta!

13 kommenttia:

 1. Kauniit värisävyt olette taloonne valinneet...tuollainen samanlainen hilseily efekti oli minun vanhassa ovessa...maali suorastaan rapisi pois pyyhkimällä kun kaivoin oven kunnostukseen...siitä tulee todennäköisesti sängynpääty...

  Maalausintoa teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ollaan tyytyväisiä, kun pääsis vaan oikein kunnolla tekemään tuota pitkää seinustaa!

   Poista
 2. Utu on kaunis, mutta luulen, että pidemmän päälle juuri tuo purjon sävy on kestävämpi ja miellyttävämpi. Joten, erittäin hyvät, kauniit valinnat! Tsemppiä urakkaan! Meillä ollaan samoissa puuhissa; pihapiiri maalataan kauttaaltaan falunpunaisella keittomaalilla saariston tyylin mukaisesti. Ikävä kyllä juuri lateksilla täälläkin on pilattu päätalo ja venevaja edellisen omistajan toimesta kai joskus 70-80-luvulla. Muut vähäpätöisemmät rakennukset on selvästikin annettu olla punamullalla ja kaksi tärkeintä rakennusta vedetty lateksilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, isäntää alkoi arveluttamaan Utu jo kahdessa vuodessa, eli parempi oli vaihtaa :) Kiitos!

   Meidänkin on tarkoitus maalata piharakennus faluninpunaisella, se on kyllä hieno väri. Todella harmi, että teilläkin on sorruttu lateksiin... Tsemppiä myös sinne, hienolta näyttää nuo maalatut rakennukset!

   Poista
 3. Nyt on 500 täynnä, ei ollutkaan uudella google-tunnuksella tullut kirjauduttua blogeihin kun entisen poistin. :)

  VastaaPoista
 4. Todella kivat värivalinnat! Tykkään tuosta Purjosta enemmän kuin Udusta, vaikka yleensä enemmän sinisen ystävä olenkin. :) Mäkin bloggasin juuri meidän töyhtöangervoista. :D Ei ole munkaan suosikki, mutta onhan se aika näyttävä ja kestävä perenna. Sopii vanhan talon puutarhaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin voitaisiin laittaa angervoja perennapenkin taustalle, kiitos ideasta :)

   Poista
 5. Jotenkin ihanan rauhoittavat värit. Kivoja sävyjä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän mielestä tarpeeksi vanhahtavat, mutta silti jotenkin uuden raikkaat :)

   Poista
 6. Hyvät valinnat! Sitten kuullaankin maaliraporttia. Meneekö se niin että toinen ottaa vanhaa pois, toinen maalaa. Maalauskeliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun minä raaputan ja maalaan ja isäntä laittaa uutta lautaa seinään. Niin ja tekee minun hommat silloin kun ne ovat niin korkealla, ettei raksatelineeltä yletä. Minähän en tikkaille nouse!

   Poista
 7. Oioioi, miten herkulliset värit. Ihana seurata näitä ulkomaalipostauksia blogeista nyt, kun on ollut omaakin projektia menossa. Noi teidän valitsemat värit on aivan ihanat tuon tyyppiseen taloon. Meillä on toistaiseksi maalattu vain mökkiä, mutta Tyynelänkin (hirsitalo 1927) maalaaminen on muutaman vuoden sisään ajankohtainen. Nyt voin vaan haaveilla ja herkutella muiden tekemisillä :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***