maanantai 2. kesäkuuta 2014

Peilit ja vehkeet

Keittiöön näyttää nyt tulevan uutuuksia melkein itsestään, palaamme siis sinne.
Haahuilin keittiössä eräänä aamuna peilin kanssa tarkoituksenani laittaa se johonkin seinälle. Minulla on ollut jo pidempään päähänpinttymä keittiöön laitettavasta peilistä, näin sellaisen varmaan jossain sisustuslehdessä. Minua viehättää kaikki epätavanomaisuus, sillä eihän peilillä ole oikeasti mitään virkaa keittiössä.
Yht'äkkiä livautin peilin lavuaarin taakse ja kun hain vielä toisen samanlaisen kaveriksi, oli peilien paikka selvä. Odotin toki isännän mielipiteen ennen liimaamista.
Uulan kalustemaalilla maalattu paneeli ei pysynyt siistin näköisenä lavuaarin takana ja olimme miettineet sen peitoksi / tilalle erilaisia vaihtoehtoja. Meillä on varastossa eteisestä purettua puna-valkoista ensolevyä, jota kokeilimme välitilaan ensimmäisenä, mutta emme tykänneet värien kirjosta.

Seuraavaksi mietittiin tilan kaakelointia ja sitten luovuttiin jo koko ajatuksesta kun tässä ei nyt ole aikaa millekään ylimääräiselle remppaprojektille.

Aikanaan eurolla ostetut patinoituneet peilit ja asennusliima ratkaisivat pulman nopeasti, edullisesti ja persoonallisesti! Tuohon menisi vielä kolmaskin samankokoinen peili, ehkä sellainen tulee vielä joskus vastaan.
Saman aamun luovuuspuuskassa syntyi myös uusi astiankuivausteline vanhasta koulun kaapistojen kuivausritilästä. Puolitin ritilän ja sidoin puolikkaat yhteen kahdesta kohtaa rautalangalla. Olin jo pitkään kaivannut sirompaa kuivaustelinettä ison puisen telineen paikalle ja nyt sen sain, ajatus tuli taas ihan tyhjästä, niinkuin ne minulla usein tekevät. Tyhjästä on hyvä nyhjäistä!
Vaan entäs tämä peli! Törmäsin netissä Juice 'O' Mat merkkiseen vintage sitruspuristimeen ja tuli sellainen tunne, etten voi elää ilman tuollaista vekotinta. Kansasissa tehtyjä laitteita löytyi useita Ameriikan Ebaystä ja sieltä kaukaa tämä meidänkin laite tuli.
1930-luvulla suunniteltu ja luultavasti siihen aikaan tehtykin laite toimii hienosti ja houkuttelee nauttimaan appelsiinimehua joka aamu.
Kyllä ennen osattiin tehdä hienoja käyttöesineitä!

Olin viikonlopun Kouvolassa rakkaan ystäväni luona ja tehtiin siellä oikein kunnon kirppiskierros. Kouvolassa on lauantai-aamuisin peräkonttikirppis torilla, voi kun täälläkin päin olisi sellaisia!
Mukaan kierrokselta tarttui superedullisesti (minähän en kalliita ostakaan) mehustuskuvissa näkyvä appelsiinien emalikulho, 50-luvun peili ja kuvan ranskalainen juustoraastin, siinäpä toinen kaunis ja toimiva käyttöesine.

Isäntä on tämän viikon lomalla ja meidän on tarkoitus aloitella talon ulkopuolen remontteja. Tehtävää on niin paljon, etten oikein tiedä mistä aloittaa, mutta eiköhän se siitä selviä. Viikon sää taisi ainakin osua kohdilleen!