tiistai 14. lokakuuta 2014

Tilan tuntua

Innostuttiin taas kesätauon jälkeen möbleeraamaan! Tällä kertaa muutos on suorastaan silmiinpistävä; meillä on nimittäin olohuoneessa nyt niin paljon vapaata lattia pinta-alaa, että voisi vaikka tanssit pitää.
Tällainen tilan "tuhlaaminen" tuntuu oikeutetulta, pitäähän tämän kokoisessa olohuoneessa sitä tilan tuntua ollakin!

Pitkä pöytä muutti hieman yllättäen keittiöön, jonka tilankäyttö on sen myötä taas hyvinkin tehokasta. Pöytään tulee kuitenkin uusi, hieman entistä pienempi kansi ja esittelen sen uudella paikallaan sitten kun kansi ja muut tuunaukset ovat valmiit.
Tyhjentyneeseen päätyyn muodostui ihan vahingossa minun uusi lempipaikka. Keittiöstä jäi ylimääräiseksi pieni ruokapöytä ja koska emme jaksaneet kantaa sitä heti pois, laitoin sen ikkunan alle. Ja aah, mikä paikka siihen muodostui!
Siinäpä My Precious -hepan ylvään katseen alla olisi juuri sopivan eteerinen tunnelma runojen kirjoitukseen, harmi kun en osaa...
Lempipaikkaan lempikukka, kellukka Mai Tai jaksaa vielä kukkia sisällä.

Upea pöytäliina on mummolan parempi liina, äiti kertoi sen olevan peräisin 1950-luvulta. Liina on niin hyvässä kunnossa, ettei sitä varmaan ole käytetty kuin muutaman kerran. Ilman tuota liinaa pöytä ei saavuttaisi millään sitä tunnelmaa mikä siinä nyt on. Tuohon tunnelmaan sekoittuu paljon haikeuttakin, sain liinan vasta poisnukkuneen mummoni jäämistöistä.
Nurkkaa valaisee opetustaulutelineeseen ripustettu auton valosta tekemäni valaisin. Pöydän mummolahenki kohtaa ronskimmat otteet, juuri niinkuin sisustusteemamme "Mummola meets industrial" lupaakin :) Teline on odottanut milloin missäkin pääsyä paraatipaikalle ja auton valaisinumpio löytyi talon alta hirsitöiden yhteydessä.
Sohvailualue sai uuden maton ja teollisuusvalaisimet palasivat valaisemaan aluetta. Onneksi emme ehtineet purkamaan tuota kahden valaisinpaikan sähköistystä... Välillä kyllä suorastaan pelottaa, kun mieli muuttuu hyvinkin nopeasti sisustusjutuissa. Isäntä taitaa olla tässä minua viisaampi ja jätti sähköasian entiselleen edellisen möbleerauksen aikana, vaikka minä patistelin ottamaan toisen paikan pois.
Ostin käännettävän villamaton aikoinani neljällä eurolla ja tähän asti se on ollut vierashuoneistossa. Ihan mahtavaa, että se on nyt olohuoneessa!

Näihin kuviin ja tunnelmiin päättää tämä melkein täydellisen olohuoneen onnellinen omistaja jutun. Vielä puuttuu se chesterfield sohva ja tuo lattia TÄYTYY maalata ensi keväänä. Tosin ensi keväänä tämä voi olla vaikka makuuhuoneena, mistäs sen tietää :)