sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Rimpati rimpati rimpati rei

Paikka paikan päällä, mut saumoja ei... Vilautin perjantaina tuolla Instagramin puolella sohvan paikkauskuvaa ja lukijan pyynnöstä esittelen nyt korjauksen täälläkin.
 Paikkasin reiän seuraavasti:

1. Muistin, että meillä on vintillä vuokralaisen jättämä tummanruskea nahkainen sohvakalusto (80-luvun, ei hieno) ja kävin napsaisemassa siitä nahkanpalan.
2. Liimasin ensimmäisen paikan kontaktiliimalla repeämän alle niin, että sain reiän reunat siististi paikkaan kiinni.
3. Liimasin päälle paikan samalla liimalla. Olen vannoutunut kontaktiliiman ystävä ainakin mitä tekstiilin ja nahkan liimaamiseen tulee! Ja hyvä liima se on muihinkin juttuihin.
4. Koska paikkapalani oli paljon tummempaa ruskeaa kuin sohvan vaaleaksi kulunut käsinoja, sävytin käsinojaa tummemmaksi mustalla kenkälankilla. Rasvasin ensin koko sohvan (tuli hoidettua tässä samalla) värittömällä nahkabalsamilla ja sitten laitoin mustaa lankkia kerros kerrokselta häivyttäen reunoja kohden.
En tiedä kuinka ammattimainen tuo paikkaukseni on, mutta istuu meidän tyyliin oikein hyvin. Eihän täällä mikään muutenkaan ole niin justiinsa :)
Sohvasta on muodostunut tämän viikon aikana minun oma pesä, tykkään siitä tosi paljon. Tämä tuulinen sunnuntai kulunee taas hyvin pitkälti sohvan kainalossa!

19 kommenttia:

 1. Oooooh... Hyvähän tuosta tuli! Mä mietin vaan ompelemista enkä tajunnut miten sen olisi siististi tehnyt. Täytyykin lähteä metsästämään nahkaa, meidän sohvassa rikkinäisiä kohtia on sen verran monta, että tarvii varmaan tehdä tarkoituksella vähän rouheemmat korjaukset, niin näyttäis siltä että paikat on siinä tarkoituksella. Kiitos tästä, auttoi paljon, kun kovasti haluaisin sen sohvan käyttöön. Teidän sohva on kyllä upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, hyvä että oli apua! Ompelu olisi hieman hankalampi rasti kieltämättä... Toivottavasti saat teillekin Chesterin käyttöön!

   Poista
 2. Siitäpä tuli oikein hyvä. Ja ihanat herrrkku värit kokonaisuudessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään oli hieno valo kuvata!

   Poista
 3. Aivan pro korjaus. Minun makuun. Ja TAAS ihan sikahieno sohva. Onnea siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Hieno JA halpa sohva taas, sarjassamme köyhäkin voi sisustaa :)

   Poista
 4. Erittäin onnistunut paikkaus. Ja muhkean ihana sohva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä istun taas, aamupäiväteellä sohvan nurkassa :)

   Poista
 5. Komia paikka!

  Ihan off topic, alkoi kiinnostaa kun luin että miehesi iltaopiskelee puusepoksi ja olen tässä pyöritellyt mielessäni kaikenlaisia vaihtoehtoja kun puuseppous houkuttelisi itseäkin. Että missä miehesi mahtaa opiskella, kun ei tunnu mistään löytyvän iltaopintoina toteuttavaa vaihtoehtoa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Isäntä opiskelee Porissa Winnovassa. Koulua on yleensä kahtena iltana viikossa ja väliin lauantaisin. Nyt on perusosa suoritettu ja jatkaa ammattitutkintoon.

   Poista
  2. Okei, kiitti tiedosta! Kyselinkin sieltä jo mutta harmi vaan nyt ei just oo alkamassa iltaopetuksena :/

   Poista
 6. Hyvältä näyttää, kaunis sohva ja ihana tunnelma :)

  VastaaPoista
 7. Kerro, kuinka paikka kestää! Meilläkin on yksi nahkasohva paikkauksen tarpeessa, juurikin käsinojasta. Harmi vain, että se on vihreää nahkaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se tuossa kestä, ei ole mitenkään sellaisessa kohdassakaan, että jatkuvasti siinä joku nujuaisi.

   Eikun kirppareilta etsimään vihreästä nahkasta tehtyjä juttuja!

   Poista
 8. Hieno on! Mun on pitänyt jo pitkään kysyä, että onko tuolla sohvapöydällä jotain tarinaa? Onko se valmis ostos vai itse tehty? Se on nimittäin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis! Sohvapöytä on ostettu aikoinaan kirpparilta ja jalka maalattu turkoosiksi. Se on kyllä kiva ja hyvänkokoinen pöytä!

   Poista
 9. Ooh, olen kade. Oon kans katellut samaa sohvaa kolmipaikkaisena ja konjakkina, mutta ei tule vastaan niillä hinnoilla, että olisi varaa ostaa. Nahkasohva ylipäätään olisi niin kätevä koirataloudessa. Hyvä paikkaus, ei sitä edes just erota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joskus joutuu tekemään kompromissejä, kun ei sitä lottovoittoa ole vielä tilille tullut. Nahkasohva on ainoa oikea eläintalouteen, väittäisin!

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***