keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Leipälootan pelastus

Tiedättehän ne pienet häiritsevät asiat, jotka olisivat helposti korjattavissa, mutta niille ei vaan saa aikaiseksi tehdä mitään? Minulle sellainen asia on ollut meidän leipälaatikko. Ihan on ahistanut melkein joka päivä ja tosi pitkään. Tänään ahdistivat paljon tätä suuremmat asiat ja ehkä juuri siksi päätin tehdä tälle pikkuahistukselle jotain.
Olen jo pitkään ihaillut Klaus Haapaniemen upeita kuvituksia ja uudeksi suosikiksi ovat nousseet Tanssi aiheella kuvioidut Iittalan uutuudet. Sarjaan kuuluu myös lautasliinat ja niistä innostuneena päätin kokeilla elämäni ensimmäistä kertaa  decoupage lakkausta. Enkä taatusti viimeistä kertaa, koska lopputulos on mielestäni todella onnistunut!
Leipälaatikon alkuperäinen vetokahva ei enää istunut uuteen lookkiin ja tilalle tuli armaan puusepponi tekemä timanttivedin. Laatikon alkuperäinen ulkoasu näkyy tämän jutun neljännessä kuvassa.
Olin viemässä vetokahvaa työsaliin "varmaan" talteen, kun satuin vilkaisemaan puuhellaa. Siitähän puuttui kahva toisesta luukusta ja aivan järjettömällä tuurilla (ja pienellä voimankäytöllä) leipälaatikon vanha kahva sopi hellan luukkuun! Olin ehtinyt jo maalata kromisen kahvan metallinhohtovihreäksi kun sovittelin sitä leipälaatikkoon. Näin ollen maalasin hellan loputkin vetimet samalla maalilla ja avot!
Nyt tuo hella alkaa olla jo niin kivan näköinen, että en tiedä raaskiiko sitä purkaa uuden pienemmän tilalta ollenkaan... Se saa varmaan jatkoaikaa jokusen vuoden näiden uudistusten ansiosta.
Lopuksi vihjaan sellaisesta asiasta, että aion järjestää ARVONNAN kun 550 lukijaa tulee täyteen. Pysykää kuulolla!

27 kommenttia:

 1. Kylläpä leipäloota kaunistui. Niin huippua tommonen, että yks asia johtaa toiseen, hellan uusi kahva ja -väri tuovat aivan eri ilmettä hellalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo välillä vaan lähtee sellainen flow päälle :)

   Poista
 2. Ihan älyttömän kekseliäs idea ja erittäin onnistunut lopputulos! Tämän perusteella uskallan ehkä minäkin kokeilla tuota lakkausta, vaikka varsinainen askartelijan irvikuva muutoin olenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon kans ihan p***a askartelija, mutta tuota voin suositella! Mitähän sitä desööpasaisi seuraavaksi...

   Poista
 3. Ohoh! Todella hieno lopputulos! Ja kahva sopii hellaan ihan loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lisäksi hellan uuniosaa on paljon helpompi käyttää kahvallisena :)

   Poista
 4. No höh, ikävä että ahistaa! Mutta nyt on yks pikkuahistus vähemmän :) On kyllä hienoja tuunauksia, hella on nyt tosi makia ja leipälaatikko ihan huippu! Sun puusepon timangit on aivan ihania <3 Mulla on ollut vähän ristiriitaiset fiilikset uusista Tanssi-astioista, en oikein tykkää niiden lautasten reunakuvioista. Mutta tuo leipälaatikko on huippu, oot käyttänyt vain kauniita kuvioita ;) Taika-astioita taas rakastan, niitä meillä on punaisena ja sinisenä, ja ne on ihan lemppariastioita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut sellainen aika ahistava alkuvuosi, mutta jospa se tästä paranis.

   Kiitos kehuista! Meillä menee maut näköjään hyvin ristiin, mä taas tykkään niistä reunakuvioistakin ja en tykkää niin paljon punaisista Taika -astioista :) Tähän astisista Sudenkorento on ollut suosikki, mut nyt täytyy hankkia muutama astia noita Tanssejakin.

   Poista
 5. Täytyy sanoa, että molempi parempi :)
  Kivoja tuunauksia kummatkin - ja sääli olis hellaa purkaa jos se hyvin pelittääkin, ei yhtään hassumman näköinen nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hella on hassusti poikittain suhteessa leivinuuniin ja plokkaa kulkuväylää yläkerran ovelle, sen takia ollaan mietitty uutta pienempää tilalle. Lattialaatan päälle kun mahtuisi pienempi hella samansuuntaisesti leivinuunin kanssa. Mutta meneehän tuo nyt tuossa, kun on "vähän" vielä muita laittokohteita talossa :)

   Poista
 6. Wau, ihan mahtava! Juuri tänään itsekkin kehaisin kuosia blogissani.

  VastaaPoista
 7. Se on joskus helpottavaa ahdistuksen keskellä kun löytää jotain puuhaa mihin hetkeksi keskittyä, ja sitten sitäkin kivempi kun lopputuloksesta tulee mieluinen!

  Toivotan sopivan kokoisia projekteja ja väistyviä ahistuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, niistä sopivan kokoisista en tiedä kun on kevät ja pihahommat ;) Toisaalta itsensä fyysiseen työhän näännyttäminen ei ole huono vaihtoehto sekään ahistuksen hoitoon :)

   Poista
 8. Tulipas siitä todella hieno, tuotapa voisi kokeilla johonkin itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja suosittelen kokeilemaan! Hitsi kun en yhtään tiedä mitä tuolla tekniikalla seuraavaksi väkertäis :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, ihan olen itsekin yllättynyt!

   Poista
 10. Mulle tuli kauhea pakotus lähteä jynssäämään meidän hellaa puhtaaksi. Haluan että se hohtaa noin valkoisena kuin teilläkin! Hellanpuhtauskateus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä minäkin hinkkasin tuota meidän hellaa kun se alkoi näyttämään varsin nokiselta uusine vetimineen :)

   Poista
 11. Siis ihan uskomattoman hieno leipäloota!!!!!!!!

  VastaaPoista
 12. Tuli kyllä tosi onnistunut lopputulos! Ja hauska yksityiskohta nuo hellan vihreät vetimet :D

  VastaaPoista
 13. Oi oi, heti täytyi alkaa miettimään mihin itse voisi tuota soveltaa! Tosi ihana leipälaatikko! Pari tuollaista mukia olisi itselle tarkoitus hankkia Haapaniemen suunnittelemien satumetsäastioiden kaveriksi. =)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***