torstai 19. maaliskuuta 2015

Toinenkin pikkujuttu

Jatkoin tänään häiritsevien pikkuasioiden parissa ja hoitelin takapihan ovien esteettisyys ongelman.
Nämä ovethan ovat uusiotuotantoa ja niissä on jonkinlaiset lämpölasit. Ovet ovat olleet paikoillaan vajaat kolme vuotta ja yhtä ruutua lukuunottamatta kaikissa laseissa on ylläolevan kuvan mukaisia läiskiä. Jotenkin se lasien välissä oleva liima on nuo jäljet aiheuttanut ja näky on kamala, ikkunat näyttävät superlikaisilta. Lasit pitäisi vaihtaa, mutta koska to do -listamme pullistelee jo nyt liitoksistaan, ei tuota työtä listalle laiteta.
Asiaa hieman pähkäiltyäni ompelin oviin tuollaiset vanhanajan valoverhot, jotka ovat vaijereilla kiinni ovissa. Minulla oli tallessa ihanaa Ikean 50-luvun henkistä pitsiverhoa juuri sopiva pätkä. Se on kyllä ihme juttu, että aina kaikki kivat tuotteet lopetaan! Meilläkin on noita saman firman kukkapitsiverhoja vaikka kuinka paljon, mutta tykkäisin paljon enemmän tuosta hämähäkkikuviosta.
No onneksi sain suosikkiani edes näihin oviin!
Tällä auringonpaisteella voisi tehdä sisustuspostauksia vaikka joka päivä, mutta nyt täytyy mennä takaisin ulkohommien pariin... Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Nuohan näyttää oikein sopivilta tuohon. Voi nämä aurinkoiset päivät on kyllä ihan mahtavia kuvata. Harmi, että usein itse parhaimpaan aikaan on töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, verhoista tulee mukava menneen ajan säväys! Harmaan talven jälkeen tätä valoa osaa taas arvostaa ♥

   Poista
 2. Hieno ja tässä kohtaa myös käytännöllinen idea :)

  VastaaPoista
 3. Oi että, onpa ne ihanat! Ihan huippu keksintö. Voi unohtaa ne tahrat ja keskittyä kivempiin asioihin :) On ollut kyllä ihanan aurinkoista ja valoisaa pitkään, mukava kun saa sisälläkin parempia valokuvia pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus tekisi mieli vetää pitsiverhot kaikkien ikkunoiden eteen, täällä ei ole kertaakaan pesty kaikkia ikkunoita meidän aikana ;)

   Poista
 4. Ikkunat, oh, lord! Meilläkin sama haaste edessä. Ikkunat näyttää siltä kun joku olisi dipannut tiskirätin ensin likaveteen, sitten vehnäjauhoihin, taas likaveteen ja sitten pyyhkinyt sillä liinalla kaikki ikkunat :D

  Kevään merkkejä, ikkunapesu muistuttelee itsestään. Täälläkään ei meinaan koskaan, kirjaimellisesti koskaan ole pesty ikkunoita ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän luulen, etten pese ikkunoita tänäkään vuonna... Ovat niin hankala pestä kun ulommaiset aukeavat tietysti ulospäin (tai eivät aukea ollenkaan, kun kaikissa ei ole saranoita) ja kaikki ikkunat ovat niin korkealla/korkeita, että pesu ulkoapäin pitää tehdä tikkailta. Tikkailla taas on helkkarin hankala kuljettaa mukana sankoa ja välineitä... Höyrypesuri olis varmaan kätevin, pitääkin taas miettiä sellaisen hankkimista!

   Poista
 5. Erittäin kaunis ratkaisu! Onneksi löysin blogisi! Teillä on todella kaunis koti!

  VastaaPoista
 6. Valitettavasti "lämpöikkunasi"vuotavat.Pääsee ilmaa lasien väliin joka sitten homehtuu.Aurinkoa vasten katsottuna tosi häiritsevää.Itselläni oli samanlainen ongelma Hesassa.Vaihto uuteen oli aika tyyris(80x100) parvekkeen lasi,jotain 800€ vaihtoineen.Valmistajan takuu pitäis kattaa jos ovat 3v vanhat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tilattiin nuo ovet laseineen puusepältä neljä vuotta sitten. Olisivat varmaan menneet johonkin takuuseen, mutta ei haluta enää uusia lämpölaseja, vaan vaihdetaan sitten joskus vanhat vedetyt lasit ja oma puuseppä saa tehdä tuplaovet sisäpuolelle. Vanhassa vara parempi ja vanhojen lasien ulkonäkökin käy sitten paremmin talon tyyliin!

   Poista
 7. Meillä on myös lämpölasit vuotaneet. Kaasu on purkaantunut ja aiheuttanut ikävät jäljet. Mutta enpä tiedä korvaako mikään takuu näitä vuotoja, koska kaasun voidaan olettaa pysyvän ikkunoissa vain 2-5 vuotta! Meidän ikkunat ovat isot, joista kaksi on vaihdettu á 1020 €/kpl ilman töitä ja kolmessa ikkunassa on vielä lähes koko ruudun kokoiset jäljet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kurjaa! Mitä järkeä on tuollaisia ikkunoita edes tehdä..?

   Ja eikun varmistuu, että tasan ensimmäiset ja viimeiset lämpölasit tähän taloon olivat nämä!

   Poista
 8. Meillä on sama ikkunaongelma. Mut piru vie meillä kyseiset ikkunat on tuvassa.... Ja ovat vielä niin, että aurinko paistaa sisään melkein koko iltapäivän. Vieraat varmasti luulee ettei meillä pestä ikinä ikkunoita :P

  Tuota ei sitten vissiin saa millään pois? Itse olen kaikki keinot kokeillut, mutta ei auta. Ei lähde vaikka kuina pesee ja jynssää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niihin jynssääminen auta kun se ongelma on siellä lasien välissä... Ei muuta kuin pitsiä eteen, halvin ja nopein ratkaisu!

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***