lauantai 11. huhtikuuta 2015

Hempeä halkolaatikko

Halkolaatikko muutti eteisestä keittiöön, takaisin siihen samaan kohtaan, jossa se taloon muuttaessamme olikin. Syynä muuttoon on brittikartano -eteisen vihdoinkin alkava käytännön toteutus; tapetit on tilattu ja peilipiironki hankittu. Luulen nimittäin, etteivät brittikartanon isännät ja emännät säilytä halkojaan tuollaisessa laatikossa vaan jossain fiinimmässä jutussa.
 
Aiemmin mustaksi maalaamani laatikko sai pintaansa ihanan vanhan roosan sävyn, jolla maalasin aikoinaan vanhan ruokapöydän penkin. Nyt penkki on uudessa kodissa ja olen jo pitkään halunnut johonkin meillä asuvaan kalusteeseen tuota sävyä.
Puuhellan omat pikkuklapit saivat myös uuden säilyttimen, kun tämä sinkkipönttökin muutti eteisestä keittiöön.

Palaan eteisen muodonmuutokseen pian. Aion tapetoida ainakin pienen pätkän seinää heti kun tapetit saapuvat tänne Englannista ja näette sitten sen peilipiironginkin.

Mukavaa loppu viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. On kyllä herkullinen pastellipinkki, tykkään.
  Itsellä meni mönkään seinissä, kun halusin pinkihtävän värin harmaan rinnalle. Tuntui ihan ok:lta pienessä mallipalassa, mutta oli pettymys seinässä. Se näyttää enemmän haljulta punertavalta beigeltä :(.
  Ei se nyt ihan katastrofi ole, mutta jossain kohtaa menee kyllä vaihtoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nämä murretut värit on usein hankalia... tämä on sellainen siniseen taipuva pinkki, ei näytä beigeltä, kuten keltaiseen taipuvat varmaan helposti tekevät.

   Poista
 2. Hempukka tuli...nuo vanhat puulaatikot on sitten ihania muutenkin...mut minä olisin kysynyt,mistä tuo sinkkipönttö on ostettu ja monenko litran se on...voisko sitä ajatella ulkosaunaan vesisääviksi...ihana on sekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkkipönttö on ikivanha, siinä on kuljetettu aikoinaan jotain vaarallista nestettä Saksasta Suomeen. Kyllähän sinkki kestää vettä ruostumatta, siitähän on tehty katot ja rännit tähän meidänkin taloon. Jospa löytäisit jostain sopivan saavin! Itse ostin eilen peilipiirongin kylkiäisenä sellainen ison sinkkisaavin, vanhojen tavaroiden keräilijältä.

   Poista
 3. Kiitos vastauksestasi...nyt täytyy ruveta oikein urakalla etsimään vesisaavia....

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana halkolaatikon värivalinta! Voi kun meillekin löytyisi jostain tuollainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helppohan tuollainen laatikko on itsekin tehdä helmipaneelista!

   Poista
 5. Ihana hempukka! Meidän halkolaatikko on vaan tylsästi vanhanvihreä. Hennoiskohan vilauttaa sille vähän pensseliä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Tämä oli alunperin sellainen vaalea oliivinvihreä ja niin likainen, että ihan huoletta maalasin :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***