perjantai 29. toukokuuta 2015

Kulissit kuntoon: etupihan h-hetki lähestyy!

Uijui, miten hurjaa: urakoitsijan mukaan meidän etupihan uudistus alkaa ensi tiistaina 99%:n varmuudella! Ainostaan koneiden rikkimeneminen tms. voisi viivästyttää aloitusta (koputetaan puuta).

Viikonloppuna siirrämme vielä viimeiset kasvit, kiviasetelmat ja muut härpäkkeet pois pihalta. Lisäksi puramme hevosten tarhat uusinta metsätarhaa lukuunottamatta, jossa ne majailevat urakan ajan. Ainiin ja otan kunnolliset ennen-kuvat pihasta, nyt ei saa unohtaa!

Isännällä on ensi viikko sopivasti lomaa ja rakennamme silloin hepoille uuden pihaton nykyiseen autokatokseen ja vahdimme samalla silmä kovana kaivuutöitä :) Koska photoshoppaus on lempiharrastukseni, olen luonnollisesti shopannut pihaton uuden lookin uuden pihan ja talon kunnostetun julkisivun kanssa:
Uijui sillekin, vähänkö hieno! Casperkin jo sieltä kurkkii, olen pitkään haaveillut tuollaisesta kaksiosaisesta tallin ovesta ja nyt sen saan. Idea on varmaan lähtöisin Emmerdalesta, Kartanon tallilta ;)

Pihatosta tulee siis musta tai melkein musta. Onko kenelläkään sävysuositusta melkein mustista ulkomaalisävyistä? Rakennus on nykyisin valkoinen, joten mikään kuultokäsittely ei tule kysymykseen. Maalaamme rakennuksen jollain nykyaikaisella edullisella maalilla, koska se on eristämätön kylmäpihatto ja maalin hengittävyysasioita ei tarvitse miettiä. Pinta saisi kyllä olla mahdollisimman matta, onkohan teillä myös maalisuosituksia?

Ja tässä alla meidän pihasuunnitelma, tästä voi sitten urakan ollessa ohi katsoa, miten monta muutosta ja mutkaa matkaan tuli...
Teemme itse kaikki uuden pihan "käsityöt", kuten kiveysten teot ja istutukset.

Olen varautunut siihen, että piha tulee olemaan aluksi todella harmaa ja ehkä aika ankeakin. Murskeella päällystettävä alue on valtava ja se vaatii paljon viheristutuksia reunoille. Pihan keskelle emme voi laittaa istutuksia, koska siinä on mahduttava pyörähtämään traktorilla ja peräkärryllä. Keskelle on kuitenkin mahdollista tehdä myöhemmin koristekuvioita esimerkiksi nupukivillä rikkomaan yhtenäistä murskekenttää.

Teemme istutukset pääsisäänkäynnin yhteyteen tänä kesänä, mutta muut istutettavat joutuvat varmaan odottelemaan seuraaviin kesiin. Haluan katsella uutta pihaa ensin rauhassa, tuossa suunnitelmassakaan ei ole kaikkia istutuksia mietitty. Pääsisäänkäynnin molemmin puolin tulee kaksi rusokirsikkapuuta (näillä näkymin) ja niiden eteen pensasrivistö, ehkä pinkkiä pensashanhikkia. Kuten rivien välistä saatatte lukea, emme ole käyneet vielä taimistolla :)
Tältä sisäänkäynti voisi näyttää muutaman vuoden päästä! Tuossa vaiheessa remonttia olisi mahdollista pitää kesäkahvilaa, näen jo sieluni silmin siroja metallisia pöytäryhmiä ripoteltuna tuohon sorapihalle... Oih.

Haaveilut sikseen ja hihat heilumaan niiden toteuttamiseksi! Palaan asiaan pian! Välissä saatan postata vielä yhden sisustusjutun, möbleerattiin nimittäin olohuone -jälleen kerran- ihan kokonaan uuteen uskoon. Mukavaa viikonloppua, ensi viikolla tuleekin ihan oikea kesä lämpötilojen suhteen ♥

22 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää! Mitä ohjelmaa käytät suunnitteluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piirtelen noita Adobe Illustratorilla, olen sen hankkinut aikoinaan oikeita, eli vaatesuunnittelijan töitä varten.

   Poista
 2. Täältä peukku. Tuo talon edessä oleva koristekivi on varmaan jotain vähän isompirakeista singeliä? Meillä on kasvatuslaatikoiden ympärillä sellaista pientä ja se kyllä ryönääntyy nopeesti lehdistä ja muusta. Etenkin, kun joku ei jaksanut haravoida sitä heti syksyllä puhtaaksi, köh. Sitä pientä on kyllä hankala haravoidakin, kun kivet lähtee mukaan. Isompi olisi varmaan ollut parempi, kun se on sitten jalan alla vähän ikävä paikassa jossa kuljetaan.

  Vinkkaa hei sitten vähän, että mistä hankitte reunuskivet ja mikä oli hinta. Ollaan just siinä vaiheessa, että ihmetellään hintoja. Pitäisi saada jotain reunuskiveä pihatien reunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis! Singeliä ei oo vielä tilattu, katseltiin muistaakseni 16-32mm. Miltä kuulostaa, onkohan tarpeeksi isoa? Siinä alueella ei kävellä. Haaveilin alkuun, että koko piha olisi "pyörivää soraa", mutta olis ollut kallis ja hankala ylläpitää.

   Reunakivet ja nupukivet tilattiin Kivitorista, olivat rahteineen meille edullisimmat sieltä. Ja muutenkin vertailun edullisin paikka.

   Poista
  2. Se on varmaan aika hyvä koko. Isompi raekoko on jo paljon kalliimpi. Meillä on ihan sitä pientä, varmaan 16 mm suurimmillaan. Tilattiin viereiseltä sorakuopalta, jolla oli myös seula käytössä. Sai paljon halvemmalla kuin muualta. Itseasiassa se yrittäjä ei ole vielä vaivaantunut edes laskuttamaan meitä siitä kahdesta kuutiosta, mitä kävi heittämässä meidän pihaan :D 80 e se taisi sanoa hinnaksi silloin. Se oli myös pesemätöntä, mistä on sitten myös oma huvinsa. Sitä hiekkaa on kivien pinnassa yllättävän paljon. Meillä on pohjalla suodatinkangas blokkaamassa rikkaruohoja, mutta muutama on tullut läpi jo ja varmaan siihen kivien mukana tulleeseen hiekkaan juurtuu kasvit.

   Me varmaankin päädytään lopulta betonisiin reunakiviin, se menee rintamamiestalon pihassa ihan hyvin, kun on betoniset portaat ja kaikki.

   Poista
  3. Joo meillä on talon päädyssä isoja pyöreitä kiviä, joiden välissä hiekkaa. Siinä hiekassahan kasvaa oikeastaan ihan mikä vaan, vaikka suodatinkangas alla siinäkin... Pitää olla hyvin pestyä siis se singeli tai sit pitää haravoida koko ajan, ettei mikään ehdi juurtua :)

   Meilläkin on betonirappuset, mut laitetaan kuitenkin kiveä pihaan. Joskus olis huimaa räjäyttää nykyiset raput ja teettää tilalle kartanomallin kiviset, vaikka pyöreät!

   Poista
 3. Tosi Ihanalta näyttää!
  Puhtia ja tsemppiä mahtavaan urakkaan ja hyviä säitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi koneet tekevät tällä kertaa isoimman urakan :)

   Poista
 4. Voi vitsi, näyttää aivan mahtavalta! Mä elän jo aivan viimeisen kuvan fiiliksissä, voin nähdä sen jo mielessäni, ne pöydät kans :) Tsemppiä urakkaan! Olette te ahkeria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! On kyllä jännin viikko aikoihin tulossa!

   Poista
 5. Aika hienolta näyttää!
  Mitä maaliin tulee, niin mitähän siellä on alla? Sen mukaan kannattaa penslata se uusi kerros.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan miltä näyttää ihan livenä viikon päästä :) Tuleva pihatto on maalattu jollain nykyajan maalilla nyt, joten joku "muovimaali" siihen saa kelvata jatkossakin. Paremmat maalit laitetaan taloon ja vanha piharakennus säilyy punamullattuna.

   Poista
 6. Näyttääpä kivalle suunnitelmat...ja se kesäkahvila...ai,ai...tuli mieleen et tuohon keskelle vois laittaa sellasen pyöreän pengerretyn ison perennamaan,,,koku korkeampi puu..ekä pihlaja...siihen keskelle ja isoja kiviä ..sellainen kivipuutarha,jos ymmärrät mitä tarkotan...kun se ois keskellä pihaa,niin pääsis niilä tyäkoneilla ajelemaan ympäri...mut kiva on noinkin...j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirrätettiin tänään lipputanko melko keskelle pihaa, eilen illalla keksittiin, että kyllähän se mahtuu :) Sen ympärille sitten jotain puskaa ja kiviä!

   Poista
 7. Vautsi mitkä suunnitelmat! Odotan innolla lopputulosta. :)

  VastaaPoista
 8. Odotan mielenkiinnolla pihatyömaapäivityksiäsi, sillä samalaista hommaa (joskin eri mittakaavassa) luvassa täälläkin ensi vuonna. Ja pihavohvelikahvila, voih. Mäkin haluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ovat nopeita noiden kaivinkoneiden kanssa, huomenna enää aamulla viimeistelyt ja se on siinä! Meillä riittää kyllä askarreltavaa joksikin aikaa :)

   Poista
 9. Jösses hei! Emmää malta odottaa et tulee kuvia myllerryksen keskeltä! Hienot on suunnitelmat!

  VastaaPoista
 10. Vautsivau ! Upeat suunnitelmat :)

  Meillä on ollut Tyynelä nyt neljä vuotta ja pihaan ei tehty vielä mitään. Oon yrittänyt piirtää tänä vuonna oleskelualuetta, kivetyksiä jne, mutta se tuntuu vaikealla. Mahtavaa, että osaat käyttää tuollaista ohjelmaa, sen kanssa saa selkeämmän käsityksen tulevasta.

  VastaaPoista
 11. Oi vauvauvaaauu, näyttääpä ihanalta! Oikein jännittää lukea blogia eteenpäin, että mitä ootte saaneet kuukaudessa aikaiseksi! Minä nään jo ihan itteni tuossa kesäkahvilla.

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***