keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kulissit kuntoon: kaivinkonehommia

Kaivinkonemiehet tulivat niinkuin sovittiin, eli aikaisin eilen aamuna. Kauhun sekaisella ihailulla katsoimme valtavaa kaivinkonetta, jota ammattilaiset kuitenkin käsittelevät pienissäkin paikoissa taitavasti. Nuoret miehet tekivät pitkän, ainakin 13 tuntisen päivän ja kyllähän sitä tulostakin syntyi!

Tässäpä kuvia eilisen kaivinkonetöistä:
Ensiksi kaivettiin sadevesiputket, eli kaikkien talon syöksytorvien alle tuli keräimet, joista lähtee poistoputket alas rinteeseen.
Seuraavaksi ojat luotiin umpeen ja pihan muotoilu alkoi. Yllä olevassa kuvassa talon puoleinen osuus on jo muotoiltu.
Myös piharakennuksen edusta ehdittiin muotoilla, tässä kuvassa näkyy miten iso korkoero talon puolen ja jo kaivetun piharakennuksen edustassa on. Huomenna selviää miten tämä oikein häivytetään keskipihalla, isännän kanssa jännitetään!
Kiviä pihasta nousi järjettömät määrät ja niitä hyödynnetään pengerryksissä ja kiviaidoissa.
Myös ylimääräistä maata tuli ja tulee vielä useampi kuormallinen, sitä lykitään sitten tuonne oikealle rinteeseen loiventamaan tontin laskua pellolle.
Tässä on hevosten kulkukäytävän kohta, vielä on vähän tasoiteltavaa :)
Tältä piha näytti ensimmäisen koneurakointipäivän jälkeen talon portailta katsottuna. Keskipiha on siis vielä muotoilematta.
Tänään kaivauksiin tuli pakollinen tauko sateen vuoksi, mutta me teimme isännän kanssa pihattoa taas aamusta iltaan katon alla sateelta suojassa. Kuvassa näkyy pihaton uutta mustaa seinää ja Uulan Purjolla maalaamani ihanat kaksoisovet. Pihatosta tulee niin hieno!!
Kylläpä on taas vanha kunnon kesän tuntu kymmentuntisine urakkapäivineen :) ...vaikkakin tänään työvaatteet piti hakea jo pakatuista talvivaatteista, kun ei ne helteet tulleetkaan.
Julkaisen etupihasta myöhemmin sellaisen oikein herkkujutun ennen-jälkeen kuvineen, heti kun saadaan hommat suurinpiirtein valmiiksi. Toivottavasti ensi viikolla! Ja se olkkarin möbleerausjuttu on myös tulossa, kunhan vaan ehtisin ottamaan kuvat (+ siivoamaan) joku päivä.

10 kommenttia:

 1. on teillä jännät ajat, ja tietysti touhukkaat myös :) uutta on aina kiva ootella! teidän pihatosta tulee varmaan tosi hieno myös :) jospa ne kesäkelitkin sieltä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin kiva kun asioita tapahtuu vaihteeksi vauhdilla! Tänään paistaa taas aurinko ja hommat jatkuu :)

   Poista
 2. Kaivinkone saa siistiä nopeasti aikaan, ajattele jos tuonkin olis käsivoimin tehnyt. Meillä oli just 2,5 päivää kone töissä pihaa muokkaamassa, niin tutun näköistä. Maat tasaiseksi ja valtavat määrät kiviä muuriksi. Hieno tulee pihastanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ei olisi kukaan tehnyt käsivoimin, ellei sitten sellaisella loppuelämä aikaa -aikataululla :) Koneet on hieno asia!

   Poista
 3. Ihanaa kesäremppameininkiä. Toivon teille hellliviä kesähelteitä tulevaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli jo vähän lämpimämpi, pystyin luopumaan pitkistä kalsareista iltapäivällä :)

   Poista
 4. Kova homma, mutta kaunista varmasti tulee..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä upea piha, ihan meinasin pakahtua tänään monta kertaa!

   Poista
 5. Hyvä te! Päälle vaan, kimppuun, täyttä häkää eteenpäin! Kannustushuuto! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näillä maitohapoilla kaikki kannustus on tarpeen :D

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***