maanantai 8. kesäkuuta 2015

Olohuone uusiksi noin miljoonannen kerran

Huh-hah-hei, tulipas vedettyä melkoinen työviikko pihahommien parissa! Teimme joka päivä töitä vähintään 10 tuntia ja vielä pitäisi jaksaa. Piha on nyt teknisesti valmis, mutta esteettisesti ei. Teemme vielä istutuksia, kiveyksiä sekä muita viimeistelyjä, kyllä se siitä valmistuu!

Isäntä lähti aamulla töihin lepäämään ja minäkin yritän palata normaalimman arjen pariin... Siispä aloitin siivoamalla kannustimena lupaamani olohuoneen möbleerausjuttu. Nyt on huomattavasti kivempaa kun viikon aikana pihalta tullut hiekka ei enää rahise jalkojen alla sisätiloissa :)
Tämän kertainen möbleeraus lähti kuvan vasemmassa laidasta näkyvästä pienestä valkoisesta boxista.

Saimme onneksemme valokuidun alkukeväästä ja innostuimme hankkimaan myös Watson boxin. Se onkin oikein kätevä kapine silloin kun se toimii. Entisestä television katselupäädystä boxi ei saanut yhteyttä nettilähettimeen lainkaan ja piti päättää luovummeko boxista vai vaihdammeko järjestystä. Päädyimme jälkimmäiseen, koska olin jo aiemmin miettinyt, että sohvaryhmä olisi kiva saada pois jumppatelineen luota.
Nyt meillä on olohuoneessa jumppa- & musisointi-alue...
...sekä sohvailualue. Sohvailu sijoittuu nyt kätevästi lähemmäksi jääkaappia ja tykkäämme kyllä muutenkin tästä uudesta järjestyksestä paljon :)
Kulahtanut vaaleanpunainen sohva teki comebackin olohuoneeseen jo aiemmin, se vaan nyt on meidän mukavin sohva, johon mahdutaan koko porukka yhtä kissaa lukuunottamatta. Kyllä Oliverkin sohvaan mahtuisi, mutta se ei sovi sen luonteelle. Olen niin kyllästynyt peittelemään kuluneita kankaita noilla peitteillä, että  sohvan uudelleen verhoilu tapahtuu heti syksyllä, kunhan pihasesonki on ohi.
Olohuoneesta lähti nahkainen nojatuoli, kolme senkkiä / pöytää ja tilalle tuli Mademoiselle tuolit. Olen erittäin tyytyväinen vaihtokauppaan!
Keksin läskibassolle oivan seinäkiinnikkeen, kitarat odottavat vielä samanlaista innovaatiota seinälle ripustamisen suhteen. Pidän siitä, että lattioilla on mahdollisimman vähän siivoamista häiritseviä tavaroita, tämän talon siivoaminen on muutenkin tarpeeksi aikaa vievää puuhaa.
Viherkasvit ovat paremmin näkyvillä, ennen ne lymyilivät sohvan takana tässä samassa kohtaa.
Nyt lähden maalaamaan uutta pihattoa, ensimmäinen pihan ennen-jälkeen juttu tulee pihatosta ja sen ympäristöstä pian. Voin jo nyt kertoa, että uudistus on upea! 

Kesäistä viikonalkua kaikille!

18 kommenttia:

 1. On se niin herkku tuo teidän koti -vaikka mikään ei tulekaan itsestään - ei pihakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo kovaa hommaa on, mut nyt on kaikkien isojen remppojen valmistuminen jo niin lähellä, että jaksaa painaa! Kenties ensi kesänä talon ulkopuolikin on jo kunnossa!

   Poista
 2. Näyttää tosi hienolta! Tsemppiä pihahommiin, vaikka ihan mukavaa puuhaa se on, jos vain on kiva sää ja tekemistä sopivasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se sopivasti on välillä hieman hukassa :)

   Poista
 3. Ihanaa kun tuo kiikkustuoli sai uuden (ja arvoisensa) elämän siellä teillä :)
  Mukavalta näyttää. Tsemppiä pihatöihin! Pihatosta juttua vesikielellä odotellaan...
  -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille siitä ja kaikista muistakin "romppeista", ihania ovat!

   Pihattojuttu tulee varmaan jo tällä viikolla!

   Poista
 4. Oi vitsi, kun teillä vaan näyttää kivalta ja kotoisalta! Hyvät uudistukset, tilaa ainakin tuntuu riittävän vaikka muille jakaa :) Just eilen ajeltiin 44:sta kotio päin ja Riuttalan kyltin kohdalla tuli jutuiksi miehen kanssa et tuolla se hieno talo jossain varmaan on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tilaa on ja tarkoitus on jakaakin sitä muille sitten matkailuyrityksen muodossa :) Me ollaan siitä risteyksestä kolmen kilsan päässä, tulkaa joku kerta käymään!

   Poista
 5. Voi että tuota tilan määrää! Ja ihanan näköistä on kyllä. Mies on kärttäny mua keksimään yhdelle kitaralle jonkun kiinnityssysteemin seinälle, ja tuo läskibasson lenksusysteemi vois muuten toimia meilläkin... Mitä materiaalia se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on kitarat olleet aikaisemmin niin, että lenksu on kiinni kitaran kaulan yläosassa ja roikkuu siitä seinäkoukussa. Nyt haluaisin keksiä jonkun jännemmän jutun. Basson kiinnike on puuvillanauhaa ja muut osat metallia.

   Poista
 6. Voi ihme! Missä vaiheessa te muka telkkaria ehditte katsella? Tuo toinen suunnittelee jo retkeä teille päin, sillä on asiaa johonkin puutarhalle siellä päin, voitte valmiiksi miettiä sille jotain talkoohommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella ehtii ja kesällä koomaillaan sohvilla pari tuntia ennen nukkumaan menoa :)

   Tulkaa ihmeessä käymään ja ihan vaan kahville :)

   Poista
 7. Huokaus, kun on ihanan näköistä. Ja vielä mukavuus-aspektitkin huomioitu ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa pitää olla silloin kun on aikaa rentoutumiseen :)

   Poista
 8. Onpa kodikasta! Sohva jääkaapin lähellä on todellakin tärkeää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä näin on, vuosi elettiin niin aikanaan, että keittiö oli talon toisessa päässä ja sohvalta sinne varmaan 20 metriä, uuuuh :)

   Poista
 9. Kaunista on <3. Ja niin hauskaa, sohvat on nyt lähempänä jääkaappia ;) Mutta tiiän kyllä tuon tunteen, kun netti tai telkkari ei toimi kunnolla. Täällä meillä ei toimi edes kännykkäliittymät, talo on just jollain katvealueella. Noista kolmesta netti toimii onneksi melko hyvin koko ajan. Telkkarin katselu on välillä vaikeaa, mutta tykätäänkin enemmä elokuvista ja hyviä sarjoja voi kattoo netin kautta.

  Ja tuo läskibasso se on sitten kaunis soitin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on siitä onnekas paikka, että kaikki laitteet toimii, tuossa heti naapurissa n. 200 metrin päässä on ongelmia telkun kanssa. Tosin nyt tuo Watson on kenkkuillut oikein kunnolla, höh!

   Se on kaunis soitin, menee ihan koristeenakin, mutta jospa opittais soittamaankin häntä :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***