tiistai 8. syyskuuta 2015

Antikliimaksi

Oijoi... Kokonaista kaksi vuotta mietimme sopivaa väriä olohuoneen takkoihin ja tämän kesän aikana se selvisi; vanharoosa. Mikään uuden takan valmistumisen aikoihin photoshoppaamistani väreistä ei napannut ja piti keksiä jotain aivan muuta.

Kun on kaksi vuotta tuijotellut harmaalla laastipinnalla olevia takkoja, hetki jolloin niitä pääsee maalaamaan on mahtava! Kunnes jo ensimmäiseen takkaan väriä sivellessäni se näytti hurjan pinkiltä...
Sävy muuttui kuitenkin sen verran kuivuessaan, että maalasin toisenkin takan. Toivoin parasta ja pelkäsin pahinta... Isännän tullessa kotiin tajusin ilmeestä, että paha on.
Toisen takan pelastukseksi koitui kuitenkin petroolinsiniseksi maalaamani muuri, joka oli suunniteltu juttu. Ihan uskomatonta, miten värin sävyyn vaikuttaa sen viereinen väri! Vaikkei siinä pitäisi olla minulle mitään uutta, Ittenin väriopin opiskelleelle ihmiselle...

Maali on Uulan Intoa, ei mitään halpaa lateksia kun kerrankin pääsin maalaamaan neitseelliselle pinnalle. Eli purkki maksoi niin paljon, että nyt on vain totuteltava tähän pinkkiyteen. Ostimme maalia vielä kaiken lisäksi liian paljon, 2,7 litran purkista jäi yli puolet jäljelle valkoisen pohjamaalauksen ansiosta.
Tuota samaa petroolinsinistä on tulossa aikanaan myös eteiseen ja se sävytetään Intoon (muurissa oleva maali ei ole Intoa). Pitää katsoa sitten saisiko sillä lantrattua tätä pinkkiä maalia parempaan suuntaan.
Surkuhupaisin asia tässä on se, että minulla oli tiedossa hyvä vanharoosa sävy, jolla mm. halkolaatikko (kuvassa oikealla) on maalattu. Mutta ilmeisesti ajattelin, että valitaan uusi, vielä parempi sävy :)

No ei se mittään, sellaista sattuu ja ei tämä niin vakavaa ole!

25 kommenttia:

 1. Hmm, teillä taitaa olla uudet lamput keittiössä :) Ainakin ylemmän kuvan takka näyttää olevan kotonaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on, hankittiin jo keväällä :) Näette ne sitten paremmin kun on uusi tapetti keittiössä, oon niin kyllästynyt tuohon nykyiseen, etten halua kuvata sitä yhtään...

   Kiitos, nyt tarvitaan kannustavia sanoja! Onhan se ihan söpö ja hauska väri...

   Poista
 2. Ja mitä vielä.. Noihan on ihan mahtavat!!

  VastaaPoista
 3. Ei huonot ollenkaan, ehei!
  Ensimmäinen takka on kuin napsaistu tapetin kuviosta ja/tai matosta -ja tuon toisen kaveriksi ehdottaisin ihan pientä sutasua :) ...maalaapa tuon sohvan edessä olevan pöydän jo maalatut jalat samalla sävyllä kuin takka, tulee mahtava mätsäys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea on hyvä, mutta me ei haluta tätä sävyä enää mihinkään :) Jos sillä seuraavalla sitten niitä sohvapöydän jalkojakin!

   Poista
 4. Voi että teijän kanssa! :D En oo uskaltanu Instassakaan kommentoida mitään, kun tiiän ettei se paljon lohduta, vaikka muut sanookin että hyvä on :) Jos ite ei koe omakseen, niin ei siinä paljon muiden mielipiteet auta. Minä kuitenkin tykkään. Tuo eka kuva on ihana, minusta takan väri sointuu niin hyvin kaikkeen. Voi toivottavasti totutte, niin ei harmittais niin paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kyllä me kestetään vielä vähän aikaa tätä sävyä :)

   Poista
 5. Meinasin juuri ehdottaa samankaltaista kuin edellinen kommentoija, lisää hiukan takan sävyä muualle olkkariin, koristetyynyihin tms. niin alkaakin näyttämään todella hyvältä! Sävy on mielestäni parempi kuin olisi ollut murretumpi vanha roosa, se olisi saattanut näyttää "tunkkaiselta";o))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää menee kuitenkin uusiksi, luulen että tujaus petroolinsinistä maalin sekaan tekee ihmeitä!

   Poista
 6. Eihän tuo ole lainkaan huono väri! Totut siihen pian..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on ihan hieno, muttei vaan meidän makuun :)

   Poista
 7. Ihan tuo petroolinsininen, mikä koodi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. N366 ja peräisin Kootut murut blogista :)

   Poista
 8. Mulle toi olisi kyllä aika vakavaa ;) Kamalampaa olisi vain hempeä vaaleansininen :D Mut hei, eikö pellavaöljymaalit aina ajan kanssa kellastu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me yritetään kestää :) Mulla ei oo kokemusta näistä Uulan sisämaaleista muuta kuin huonekaluversiosta, jolla keittiön paneelit on maalattu. En ole niiden valkoisuudessa huomannut mitään kellastumista, 3 vuotta ovat tuossa olleet... Etten ehkä jätä sen varaan ;)

   Poista
 9. Itse sekoittelin (tosin tosi paljon tummempaa) pohjaanpalaneen vispipuuron väristä maalia sekoittamalla Falun punaista ja valkoista.

  VastaaPoista
 10. Se on kyllä totta, että tuo petroolinsiniseen yhdistetty näyttää hyvältä. Muutoin aika uskalias, mutta tavallaan hauska!

  VastaaPoista
 11. Meidän piti edellisessä talossa maalata pönttöuuni beigeksi. Tuli sellainenen "mummokalsarit värjääntyneet vähän pesussa punaisen kanssa" -vaaleanpunainen. Uusiksi meni ja toisella kerralla jo osui sävy oikein ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmu hankalia juuri nämä puuteri-, roosa- ja beigesävyt! Niin pieteetillä pitäis osata valita...

   Poista
  2. No nyt mä tiedän mikä sen maalinsävyn nimi jolla kokl meidän talo on maalattu! - "mummokalsarit värjääntyneet vähän pesussa punaisen kanssa"

   Poista
 12. Kun sulla jäi yli puolet maalista jäljelle, saat sen vielä savytettyä ja maalattua uusiksi. Petroolia vasten näyttää paremmalta. Paranisko maali sopivaksi tujauksella petroolia ja valkoista? Pieni koe-erä ja koe maalaus?
  M%

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tällaista juuri on suunnitelmissa, täytyy vaan hankkia petroolia Into maalina!

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***