maanantai 7. syyskuuta 2015

Yksi seinä ja tikkaat

Menneen kesän tarjoamat sopivat säät eivät riittäneet julkisimman julkisivun raaputukseen ja maalaamiseen. Sen sijaan saimme kuitenkin yhden seinän valmiiksi ja sekin tuntuu kivalta, vaikka kyseessä on talomme pienin seinä.
Kyseessä on opettajan huoneiston päätyseinä ja se on ensimmäinen seinä, jonka pihaan tulija näkee. Otin tämän kuvan sunnuntai aamuna, auringonvalo on kovin dramaattinen näin syksyisin.

Seinän alaosasta puuttuu vielä tippalauta, meillä ei ole sitä omassa varastossa ja sitä pitäisi teettää naapurikunnan sahalla. No ensi kesänä sitten...
Tältä talon pääty näytti meidän ensimmäisenä kesänä täällä, eli vuonna 2011.
Vaihdoimme ruman katuvalaisimen Clas Ohlsonin kauniiseen ja edulliseen valaisimeen ja laitoimme talon valmistumisvuoden K-raudasta löytyneillä rautanumeroilla. Niiden fontti on ihan täydellinen tuohon!
Talon ja etupihan valaistus on nyt kunnossa. Sisäänkäynteihin vaihdoimme viime kesänä valkoiset lasipallovalaisimet. Takapiha on vielä pimeänä, mutta eipä siellä tule liikuttuakaan pimeän aikaan.

Talon kulmassa, tilkkutäkkiseinien suojasta löytyvät isännän tekemät uudet tikkaat.
Olemme erityisesti viime aikoina hokeneet toisillemme sellaista asiaa, että tehdään remppajutut vähän paremmin ja hienommin. Kun kaikki "tulipalot" on sammutettu, ei ole oikeasti mikään kiire näiden hommien kanssa.
Näillä puheilla näihin tikkaisiinkin tuli peruslaatua hienommat tuet ja askelmat  on upotettu pystypuihin nätisti. Tikkaat on käsitelty Uulan Roslangin mahongilla, se on kyllä hyvää kamaa!

Ensi kesä (ai että hoen noita sitku -juttuja välillä liikaa) tulee olemaan siitä näppärä, että meillä on vain yksi remppakohde; ulkomaalaus. Vähänkö hienoa keskittyä vain yhteen juttuun!

Loppuun vielä lisää sitä dramaattista syksyn valoa ja lempinäkymäni talon portailta.
Aurinkoista syysviikkoa!

18 kommenttia:

 1. Etuseinä antaa jo viitteitä, että "sitku" on valmista, on upeaa! Pidän niin tuosta kokonaisuudesta, jonka olette suunnitellet värimaailmaksi maa-aineksen väreineen kaikkineen. Kyllä silmä lepää harmoniassa :)

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Suunnitellaan kuitenkin tuohon talon päähän perennapenkkiä, ettei olisi ihan noin harmaata :)

   Poista
 2. Hei pakko kysyä onko tuo lamppu sellainen ns.tallilamppu Itse sellaista clasussa ostattelin, mutta onneksi huomasin kassalla, että sepä onkin suojausluokaltaan vain ip23, eli käy vain katokseen tms ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sellainen se on, meillä pitäisi luokitus riittää kun ei se pääse tuossa kastumaan oikein millään. Ja hyvät kumieristeetkin siinä oli.

   Poista
 3. Kaunista tulee! Meilläkin on aika paljon "sitkuja"... Pääsisipä tuohon vaiheeseen, että olisi selkeästi edes pari remonttikohdetta mutta nyt kun ei oikin tiedä missä järjestyksessä etenisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo mullakin on täällä sisällä monta projektia yhtä aikaa, vaikka nyt mun pitäis keskittyä yläkerran talviolohuoneeseen. Mut en pysty, kun siellä on ällöttävää purkutyötä luvassa pitkäksi aikaa :)

   Poista
 4. Onnea onnea onnea. Kaunis seinä. Meilläkin on yksi 99% valmis seinä ja monta melkein valmista. Koko talo on melkein valmis, helpompi ajatella niin. Sitku sitku sitku sitku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Me ajatellaan, että ollaan kuitenkin voiton puolella, oltiin jo vuosi sitten kun hirret oli vaihdettu!

   Poista
 5. Kyllä on niin kaunista, että ihan pistää täällä huokailemaan ja ennen kaikkea nostan teille sitä olkihattua, jota olen koko kesän etsinyt (löytämättä). Olette tehneet noin niin kuin kulttuurihistoriallisestikin mielettömän työn ja rohkean vedon kun olette ostaneet "Riuttalan" ja huikeilla kädentaidoilla sekä esteettisellä silmällä sitä kunnostaneet. Jatkakaa samaan malliin, bloginne on yksi niitä ainoita jota todella seuraan mielenkiinnolla. Siinä ei ole mitään ylimielisyyttä tai asioiden kaunistelua, puhutte asioista reilusti ja rehellisesti.
  Ja odotan jo muuten mielenkiinnolla sitä hetkeä kun avaatte ovenne noin niinkuin matkailu bisneksen merkeissä, tulemme mieheni kanssa varmasti matkailemaan. Tää teidän paikka on niin nähtävä omin silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos todella paljon kannustavasta kommentista. Kyllä lämmittää niin mieltä tällainen!

   Poista
 6. Tuosta seinästä saa hyvän kuva siitä, miten kaunis talosta tulee...:)

  VastaaPoista
 7. Upea talo tulee, ilo päästä blogin kautta seuraamaan - kiitos! :)

  VastaaPoista
 8. Inspiraatio iski tuosta viimeisen kuvan avain-tuulikellosta! Täytyy joskus (taas tätä sitkua...) toteuttaa samanmoinen meillekin.

  Tosi inspiroivaa on myös tuo teidän varsin reipas remppatahti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuo ei kilise yhtään, joten se on sellainen koristemobiili vaan. Mun mielestä jotenkin mystinen, kun on avaimia ja lukkoja :)

   Poista
 9. Hieno tulee ja on :) Ja toisaalta hauska kuulla, että kaikki muutkaan eivät ole päässeet ulkorempassa ihan tavoitteeseen saakka tänä kesänä. Vieläkin nimittäin vähän sapettaa, kun ajattelin, että telineistä olisi päässyt edes osittain eroon talveksi, mutta ei... No ens kesänä sitten ;D

  Ihailtava asenne teillä tuo "tehdään paremmin". Tikkaat on kyllä upeat! Itsellä on tällä hetkellä ennemminkin toisin päin, että kunhan vain sais tehtyä, kun on jonkun aikaa jo ollut remppakyllästystä ilmassa. Nooh, ei luonto anna silti periksi mennä sieltä, mistä aita on matalin. Siihen ollaan kyllä yritetty hieman panostaa, että tehtäisiin yhtä kohdetta kerrallaan, mutta jotenkin se aina lipsahtaa :D Pysyisi vaan pääkoppa paremmin kasassa, kun ei ois joka paikka levällään ja siellä sun täällä näkisi niitä pieniä projektinpaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Me ehkäpä juuri vältellään sitä remppakyllästystä sillä, että tehdään hitaasti ja paremmin. Kun se urakan painaminen päivästä toiseen on aika kamalaa! Ja tosiaan, jos suinkin voi, pitäis kyllä tehdä aina yksi kohta kerrallaan... Meillä ulkona toimii melko hyvin tuo, sisällä ei :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***