tiistai 20. lokakuuta 2015

Talviolohuoneeseen ennen pakkasia?

Heippa pitkästä aikaa! Ensin pahoittelut hiljaisuudesta, mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Remppa- ja sisustusrintamalla ei siis ole tapahtunut mitään, paitsi viime viikonloppuna, vihdoinkin! Jatkoimme nimittäin talviolohuoneen parissa, sen kanssa tulee kohta kiire...

Saimme perjantaina vietyä kaatopaikalle jo tammikuussa purkamani keittiökaapistot ja lattialevyt ja sen myötä huoneessa mahtui taas purkamaan lisää.
Sunnuntaina kyytiä sai lasketun välikaton kipsilevyt ja lasivillat (sekä hirveä määrä villoissa ollutta hiirenkakkaa). Lasivillat odottavat seuraavaa kaatopaikkakeikkaa noissa jätesäkeissä.

Alkuperäinen paneelikatto on hyvässä kunnossa, tosin kattolistat uupuvat tietenkin keittiön puoleiselta seinältä... Ei niin hyvää tuuria, että kaikki olisi jätetty paikoilleen.
Keittiöseinä on niin järjetön sillisalaatti, että puramme pois nuo koolaukset ja sähkövedot ja huokolevytämme koko komeuden piiloon. Tämän seurauksena seinälle täytyy keksiä tapetti, muilta seiniltä yritän vielä saada esiin vanhoja tapetteja tuon vaalean 90-luvun tapetin alta. Ehkä.

Huoneeseen on pakko tehdä uudet sähkötyöt ammattilaisen voimin, joten aiemmin suunniteltu nollabudjetti ei tule toteutumaan kuitenkaan. Niinpä olisikin ihana tapetoida koko huone tällä tapetilla:
Se on Lisa Johansson-Papen 50-lukulainen Poikilo Pihlgren & Ritolan valikoimista.
Keittiöseinälle tulee eräänlainen minikeittiö jatkossakin. Vasempaan nurkkaan tulee Tampereelta purkutalosta hakemamme pieni rosteriallas sekä samasta paikasta haettua ensolevyä. Isäntä tekee alakaapiston paneelista ja kaapiston voisi petsata kevyesti vaaleaksi.

Tuon päädyn lattian kunto on vielä arvoitus, koska emme ole purkaneet lattiaa sinne asti. Puolet 50-luvun linoleumista on jo otettu esiin ja tähän asti sen kunto on ollut tosi hyvä. Veikkaan kuitenkin, että lattian kanssa joutuu kikkailemaan tässä päädyssä, koska siinä on ollut mm. puuhella aikoinaan.

Näillä näkymin viereinen 30-luvun kammari saa rinnalleen hyvin 50-lukulaisen huoneen. Kaikki meidän tuohon uuteen huoneeseen suunnittelemat kalusteet ovat nimittäin 50-lukua, vähän sattumalta. Mitään ei tarvitse ostaa, vaan kaikki kalusteet löytyvät jo omista nurkista.
On kyllä hauska tehdä pitkästä aikaa ihan uusi huone käyttöön. Tästä tulee meille ihana talvipesä ja eiköhän sille kesäisinkin käyttöä löydy! Toivomme nyt lauhaa alkutalvea, tässä on vielä muutama mutka matkassa ennenkuin huone näyttää ylläolevien photoshoppailtujen kuvien mukaiselta :)

22 kommenttia:

 1. Siitä tulee varmasti kiva talviolkkari :) Remppatsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää! Miten talviolkkariajatus käytännössä menee, jääkö toinen olohuone talveksi kylmilleen vai vaan vähemmälle käytölle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajatus on sellainen, että tämä iso olohuone jää kylmilleen tai siis peruslämmölle +15 kovimman talven ajaksi. Pidetään peruslämpö takoilla yllä, mutta klapeja kulutetaan huomattavasti nykyistä vähemmän.

   Poista
 3. Mnä niiiin tykkään noista ikkunoista. Voisin adoptoida ne meille het silleen, tehäänkö kaupat?
  kyselee Keekeläinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se taida onnistua, kun sittenhän meillä olisi tosi kylmä talviasumus :) ikkunat ovat kyllä yhdet talon helmistä!

   Poista
 4. Tuo tapetti on kyllä nätti. Huokolevyä muuten pystyy maalaamaan ihan sellaisenaan. Tai siihen voi paperoida edullisen remonttipaperin kuten me teimme eteisessä ja maalata paperin. Koko eteisen paperi maksoi 8e, eli tarve oli yhdelle rullalle jossa on 35m2. Itse keitetyllä liisterillä laitoimme seinään suoraan huokolevyyn. Maalit sekoitin vanhoista jämistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihen levyn päälle jotain tarvii, kun muuten kaikki ruuvinkannat ja niiden peitoksi tulevat paperit kuultavat läpi. Pinkopahviahan meillä olisi iso rulla... Pitää ensi tutkia missä kunnossa vanhat tapetit ovat tuon päällimmäisen alla, se oikeastaan ratkaisee tuon päätyseinän kohtalon... Kokonaan uudet tapetit olisivat niin helppo ratkaisu, mutta eihän sitä aina helpoimman kautta mennä :)

   Poista
 5. Ihanalle näyttää tulevaisuus! :D Mahtava kun teet noita suunnitelmakuvia, niistä tulee itsellekin sellainen olo että tekis mieli tulla remppaamaan! :)

  VastaaPoista
 6. Tuota tapettia olen katsellut, josko meillekkin tulisi...johonkin..:)

  VastaaPoista
 7. Ou-mai-gaad! Noi ikkunat <3 <3 Jos jonain aamuna heräätte ja huomaatte ikkunoiden karanneen, niin meillä ei ollut mitään tekemistä asian kanssa ;D

  ja toi katto! Tuosta huoneesta tulee loistava! Ja siis ylipäätään tietenkin talviolohuone on järkevä ajatus. Voihan sitä suurempaa sitten hönkiä korkeammalle lämmölle jos paikalle aineellistuu suurempi joukko vieraita.

  Remppaintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mun ei pidä näyttää noita ikkunoita enää :)

   Juuri noin me ollaan ajateltu, ison olkkarin erikoistapauksissa siitä 15 asteen ylläpitolämmöstä saa helposti lämmitettyä käyttöön. Kylmemmäksi ei viitsi päästää kun huoneeseen jää pianokin.

   Poista
 8. Kiva seurata teidän remonttipuuhia. Hengessä mukana tässä viimeisessäkin ponnistuksessanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jospa ei jää ihan viimeiseksi tämä ;)

   Poista
 9. Ai miten niin sillisalaattia. Ihan tosi hyvin organisoitua sähkötyötä. Sieltä alta taitaa pilkottaa saman väriteeman mukainen vanha tapetti, jos oikein näen. Minulla on käynyt monesti muuten niin, että suunnitelmat muuttuu huoneen remontin mukaan kun joku vanha tapetin tai maalin sävy alkaa ohjata valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillisalaatilla tarkoitin noita tapetti- ym kerroksia, sähköt on ihan peruskamaa :) Vastaavia on purettu tästä talosta kilometreittäin...

   Saa nähdä saanko jotain kivoja tapetteja kaivettua esiin noilta muilta seiniltä!

   Poista
 10. Nuo ikkunat ja tapetti kelpais mullekin! Blogissani on sinulle haaste: http://minnikki.blogspot.fi/2015/10/blogisitarina-blogihaaste.html =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, mutta mitä kohteliaimmin kieltäydyn, en oikein ole jaksanut noista ennenkään innostua. Tää blogi on meille sellainen talopäiväkirja, jota ei haluta hirveesti ylimääräisillä jutuilla "sotkea" :)

   Poista
 11. Mielenkiinnolla täälläkin ootellaan, miltä tuo teidän huone tulee näyttämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, en vielä itsekään tiedä :) Tällä viikolla ehditään taas jatkamaan projektia!

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***