sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Huone, jota emme uskoneet pääsevämme koskaan tekemään


Minun kohdussa kasvaa vauva ja se on aikamoinen ihme. Sitä vauvaa on tehty melkein seitsemän vuotta keskenämme ja myös muiden ihmisten toimesta laboratorion koeputkessa. Mutta juuri tämä vauva päätti kuitenkin tarttua kiinni elämään ihan perinteisin menetelmin pitkän hoitotauon päätteeksi. Juuri hetkeä ennen, kun niitä pakkasessa edelleen olevia alkioita olisi taas kokeiltu kohtuuni istuttaa. Kaikki maagiset ainekset tuossa tapahtumassa oli päivämäärienkin puolesta kasassa, vauva sai alkunsa minun syntymäpäivänä tai ainakin hyvin lähellä sitä. Itse pidämme kiinni syntymäpäiväteoriasta :)
Seitsemän vuotta on pitkä aika odotella, mutta silti tämä muutos asiantilaan tuntuu odottamattomalta. Näimme pienen vauvamme ensimmäistä kertaa viime viikolla ultrassa ja päätimme silloin, että alamme uskomaan tähän täysillä, ei enää "entä jos tää ei onnistu kuitenkaan" –ajatuksia. Meistä tulee toukokuussa vanhempia.
Blogin sisältöön tämä ei tule vaikuttamaan, tästä ei siis tule raskaus-/vauvablogia, vaan aiheet keskittyvät edelleen remonttiin, sisustamiseen ja asumiseen. Tosin blogin hiljaiseen syksyyn tämä raskaus on jo vaikuttanut; en esimerkiksi pystynyt jatkamaan eteisen remonttia kun pinkopahvin haju ja sitä myötä Morris tapetin kuviokin aiheuttivat oksettavaa oloa! Muutenkin voimat ovat menneet ihan päivittäisten askareiden toimittamiseen. Nyt olen kuitenkin päässyt tuon pahimman vaiheen yli ja uskonpa, että uskallan kokeilla pinkopahvitustakin pian.
kuvalähteet: juliste vas.kuva oik.kuva tuotekuvat
On yksi huone mihin tuleva vauva vaikuttaa, nimittäin yläkerran juuri nyt valmisteilla olevaan talviolohuoneeseen. Siitä tulee yhdistelmä olohuonetta ja lapsen huonetta. Enimmäkseen se tehdään kuitenkin lapsen huoneeksi. Ihan uskomaton ajatus, että suunnittelemme, remontoimme ja sisustamme huonetta lapsellemme! Se on oikea unelmien täyttymys. Huone, jota emme uskoneet pääsevämme koskaan tekemään.

174 kommenttia:

 1. Voi mahoton! PALJON, PALJON ONNEA! <3 Ihme tapahtu teillekin. Kokemuksesta tiijän tuon tunteiden vuoristoradan. Yheksän vuoden odotuksen, läpi käytyjen tehoamattomien hoitojen, avioeron jälkeen uuden suhteen alussa tulin raskaaksi ihan luomuna. Gynekologikaan ei meinannu uskoa ultrakuvaa vauvasta. Sain kaikkiaan neljä biologista lasta. Nyt olen jo kolmen ihanan lapsen mamma. Toivon teille onnellista ja ihanaa vauvan odotus talvea.
  t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on meille ihmeistä suurin! Mullakin on tässä vielä pidempi tausta, tuo 7 vuotta on nyt tätä nykyistä elämää. Mulla ei taida ikä enää riittää kuin tähän yhteen ihmeeseen, mutta se riittää kyllä :)

   Poista
 2. Todella paljon onnea odotukseesi! Varmasti niin ihanaa tuo lapsen huoneen suunnittelu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä, nyt saa lähteä räpylästä ihan kunnolla :)

   Poista
 3. Voi miten ihana kuulla ja kirjoitus. Kyynel tuli. Onnea niin paljon.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa! Hyvin paljon onnea tulevasta vauvasta! <3

  VastaaPoista
 5. Oi, paljon onnea! Ihania uutisia!

  VastaaPoista
 6. Sydämelliset onnittelut! Lisää tulevaisuuden toivoja Laviaan, jee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niitähän tänne tarvitaan, 15 uutta lasta vuodessa, niin säilyy peruskoulu kylällä :)

   Poista
 7. <3 <3 <3 ONNEA!
  Vauva vaikuttaa kummasti elämään ja tekemisiin jo sieltä pavun kokoisesta asti, näin se on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Juu ei tätä ole päässyt unohtamaan :)

   Poista
 8. Olen niin onnellinen teidän puolesta. Onnea valtavasti. <3 Terveisin pakkasprinsessan onnellinen äiti

  VastaaPoista
 9. Elämä onneksi osaa yllättää positiivisestikin, upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Voitettiin lotossakin 10 euroa ;)

   Poista
 10. Pala nousi kurkkuun teidän puolesta täällä ruudun toisella puolella. Oletkin jossain kirjoituksessa maininnut lapsettomuudesta. Onnea, elämä yllättää.
  t. Lukija Turun suunnalta.

  VastaaPoista
 11. Valtavasti onnea! <3 Tiedossa suuri, mutta ihana muutos elämään ;)

  VastaaPoista
 12. Pala nousi kurkkuun. Onnea teille, elämä tosiaan yllättää sen takia uskon pienesti kohtaloon. Lukija Turun suunnalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minä uskon kohtaloa enemmän tarkoitukseen. Lapsettomaksi jäämiselläkin olisi ollut joku tarkoitus, joka olisi varmasti selvinnyt joskus.

   Poista
  2. Kaikella on tarkoituksensa.

   Poista
 13. Onnea. Onnea ihan valtavan paljon!

  VastaaPoista
 14. Niin paljon onnea! Itselläni kaksi lasta, josta ensimmäinen antoi odottaa itseään ja toinen tuli sitten ihan kertalaakista ;) Molemmat kuitenkin ihan luomuna. Usein mietin mikä onni nuo lapset ovatkaan. Aina olen halunnut äidiksi ja en tiedä miten olisi käynyt, jos niin ei olisi tapahtunutkaan. Jotenkin näksin, että minusta olisi tullut katkera ihminen, joka olisi aina kokenut jonkun asian olevan vajavainen. Olisinko osannut nauttia elämästä? Ehkä olisin ja olisin löytänyt jonkun muun reitin elämälleni, mutta olen onnellisessa asemassa kun sitä ei ole tarvinnut miettiä kuin leikisti. Ja sen kyllä tiedostan. Sivusta olen seurannut muutamien ystävien hoitojaksoja ja on se kyllä tosi rankkaa. En tiedä olisinko sillekään reitille itse pystynyt, monella tapaa niin kuluttavaa.
  Pitkään olen blogianne lukenut ja joskus miettinyt lapsia, te ainakin tunnutte rakentavan unelmaa eteenpäin. Siksi ehkä ajattelin, että olitte ihan onnelisia keskenäännekin. Niin kuin tavallaan varmaan olitte ja asiahan ei edes sinällään muille kuulu :) Teillä on ihana koti lapselle kasvaa, eläimet ja kaikki <3 Tehän voitte rakentaa vaikka temppuradan puolapuineen johonkin tilaan... teiltä varmaan onnistuu mikä vain!

  eepu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivasti kommentoitu!

   Katkeroituminen on juuri se pahin mörkö lapsettomuudessa ja kyllähän se lapsettoman identiteetti säilyy meillä varmasti koko loppuelämän tästä onnesta huolimatta. Eniten harmitusta on aiheuttaneet ne lasten tekijät, jotka kuvittelevat, että homma käy kaikilta muiltakin tuosta noin vaan.

   Mutta olisi meillä ollut hieno elämä ilmankin lasta, niin olimme päättäneet jo suhteen alussa, kun tämä ongelma oli jo silloin tiedossa. Kaikella on tarkoituksensa, niin uskon. Ne hoitojaksot olivat kyllä todella perseestä suoraan sanoen, varsinkin kun ensimmäinen ivf päättyi varhaiseen keskenmenoon... todellista vuoristorataa, joka on varjostanut tämänkin raskauden alkua. Mutta kuten sanottua, nyt me uskotaan tähän täysillä, senkin takia tämä postaus jo nyt!

   Puolapuut odottavat jo varastossa :)

   Poista
 15. Onnea ja leppoisaa odotusta! Toukokuussa teillä alkaa uusi elämä, mikään ei ole sen jälkeen kuin ennen. Sen jälkeen teitä on kolme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, ettei mikään ole niinkuin ennen :)

   Poista
 16. Lämpimät onnittelut! Meilläkin ensimmäistä odoteltiin nelisen vuotta, ja nyt niitä lapsia on muutamien mutkien kautta jo neljä. Mutta nuo odotuksen vuodet muistamme kyllä aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä odottavan aika on tosiaan monelle pitkä, liian pitkä...

   Poista
 17. Miten ihana uutinen, Onnea valtavasti :)

  VastaaPoista
 18. Voi miten ihanaa, paljon onnea ja leppoisaa odotusta!

  VastaaPoista
 19. Voi hitsi, miten iloinen uutinen! Kiitos kun jaoitte tämän meidän kanssa. Paljon onnea teille molemmille ja sulle luonnollisesti hyviä vointeja :)

  Babylaa (eli vauvahuonetta) kehiin vaan! Siitä tulee taas jotain niin hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tahaton lapsettomuus on mielestäni sellainen tabu, josta pitäisi voida puhua, sen takia tämä kirjoitus. Olisin kirjoittanut asiasta myös siinäkin tapauksessa, jos hoidot olisivat päättyneet tuloksettomasti, mutta onneksi nyt näin päin.

   Aion ainakin ommella paljon sisustusta huoneeseen, kunhan nyt tammikuun alussa selviää kumpi sieltä on tulossa! Vaikkei mitään vaaleanpunaista tai -sinistä huonetta olekaan tulossa, on kivempi tehdä tytölle tai pojalle :)

   Poista
 20. Ihanaa, niin iloissani luin tätä postausta. Paljon Onnea teille!:)

  VastaaPoista
 21. Mahdottoman ihana uutinen. <3 Lapsettomuus on kamala ongelma, mutta näin iloisesti päättyneet tarinat antavat toivoa. Kiitos, kun jaoit tarinanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Halusin jakaa tarinamme juurikin antaakseni toivoa muille samassa tilanteessa oleville! Uskon kyllä, että olisimme melko varmasti saaneet lapsen myös hoitojen avulla ennen pitkää.

   Poista
 22. onnea ihan hirmuisesti <3 lähipiirissä on useampi lapsettomuudesta kärsinyt pariskunta ja jokaiselle on käynyt kuin teille; luomusti sitten saanut alkunsa, kun aika on ollut oikea! ihanaa odotusta teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itse luulen, että kyse on toisaalta sattumasta ja toisaalta ehkä siitä, että hoidossa käytetyt isot hormoniannokset pistävät tuolla munasarjoissa jotain liikenteeseen pidemmälläkin aikavälillä kuin juuri hoidon aikana.

   Poista
 23. Oi, miten ihanaa!! Suuret onnittelut teille <3 Hauska sitten nähdä millainen huone sieltä sitten tällä saralla sukeutuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kunhan nyt saataisiin ensin purettua kaikki 80-luvun kama sieltä huoneesta pois, niin sitten on mahtavaa päästä rakentamaan uutta! Sisustamisesta puhumattakaan :)

   Poista
 24. Onpa ihana uutinen....Onnea odotukseen...usein käy niin,kun lopettaa odottamasta,niin silloin tärppää❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itse en oikein tuohon teoriaan usko, kun ei tässä koko seitsemää vuotta ole tätä aktiivisesti odotettu tapahtuvaksi... On luovuttu koko ajatuksesta useiden vuosien ajaksi ja hoitoihin lähdettiin vasta kun tajusin, että täytän kohta 40 ja ne on kokeiltava nyt tai ei koskaan. Ennemmin sattumaa, luulen.

   Poista
 25. Hei, eilen eksyin sivuillesi ensi kertaa ja luinkin kaikki samantien. Sunnuntain puolellehan aika kului. Kirjoitat kivasti ja kotisi on kaunis. Omaperäisyys ja värikkyys ovat juuri sitä, mitä itsekin kodissa arvostan.

  Sydämelliset onnittelut tulevasta vauvasta! Olemme kärsineet myös lapsettomuudesta. Mahdollisuus lapseen oli
  lääkärin mukaan sama kuin lottovoitto. Kymmenen vuotta naimisissa oltuamme otimme 3-vuotiaan sijaislapsen ja
  vuoden päästä toisen saman ikäisen. Niinpä vauvan yrittäminen jäi ja 13-vuotishäälahjaksi saimme biologisen
  lapsen. Nyt hääpäiviä on 46 takana ja odotamme maaliskuussa syntyvää ensimmäistä lapsen lasta.

  Onnellista odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja kiitos onnitteluista ja kivasta kommentista! Elämä on ihmeellinen...

   Poista
 26. Voi jehna! Voi vauva! <3 Onnea teille molemmille ihan hirmusesti! :)

  VastaaPoista
 27. Suurenmoiset onnittelut! Kunpa itsekin joskus :')

  VastaaPoista
 28. Miten ihana uutinen! Lämpimät onnittelut <3 olen jo pitkään seuraillut blogiasi, jonka ihanat ja värikkäät sisustusjutut ovat olleet suoranainen piristysruiske. Tuskin maltan odottaa ihania kuvia tulevasta huoneesta! Elämä yllättää, mutta kuten sanoit, kaikella on tarkoituksensa. Vaikken teitä tunnekaan niin olen vilpittömän onnellinen puolestanne :) uskon, että voitte tarjota lapsellenne lämpimän kodin, jossa kasvaa <3

  VastaaPoista
 29. H.Ginott sanoo "Jos haluat lastesi kehittyvän, anna heidän kuulla mitä kaunista kerrot heistä toisille".
  Sydämelliset onnitteluni pienestä ihmeestä. Kiitos kun jaoit onnesi täällä meille ja toteutit jo tuota aforismin henkeä ♥︎

  VastaaPoista
 30. Onnea valtavan paljon! Meilläkin Poikasen syntymää odotettiin melkein 8 vuotta, joten pystyn samaistumaan hyvin. Lopulta hän sai alkunsa koeputkessa. Elämän ihme on aina suuri, mutta on se vielä vähän suurempi kun sitä joutuu vuosikaudet odottamaan :) Tsemppiä raskauteen, nauti jokaisesta päivästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ei tätä sittenkään oikein vielä tajua, varmaan paremmin kun maha kasvaa ja alkaa tuntemaan liikkeet... Nautin kyllä nyt kun ultrassa selvisi, että kaikki on niinkuin pitääkin!

   Poista
 31. Onnitteluhalauksia! <3 Lapset tuovat elämään paljon sisältöä, iloa ja naurua. Joskus sitä muutakin, mutta ehdottomasti eniten iloa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Vähän samanlaista kuin noiden lemmikkien kanssa, mut erilaista kuitenkin :)

   Poista
 32. Olipa ihanaa lukea hyvästä uutisesta, tulin niin iloiseksi puolestanne! Kaikkea hyvää odotukseen, se on ihanaa aikaa (pahoinvoinnin väistyttyä varsinkin). Voi kuinka mahtavaa päästä sisustamaan lastenhuonetta <3

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! En onneksi joutunut oksentelemaan, mutta kyllä se ällötyskin vei voimavaroja, nyt on jo melko normaali olo... vähän aikaa :)

   Poista
 33. Ei ei ei ei ei en kestä. TÄÄ ON TEILLE NIIN OIKEIN! ONNEA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha :D Kiitos! Nyt kun vielä löytäisin ponille ratsastajan, lauantaina tulee tyttö kokeilemaan :)

   Poista
 34. Paljon onnea ihanasta uutisesta!

  VastaaPoista
 35. Ihana uutinen, tsemppiä odotukseen!
  t. Tanja

  VastaaPoista
 36. Tiedän tarkalleen miltä teistä tuntuu. Meillä se(kään) raskaus ei sitten päättynyt vauvan tuloon, mutta toivottavasti teillä pikkuinen on sitkeämpi tapaus!

  Ihme on erikoinen kokemus, vielä enemmän sitä arvostaa kun se ei tunnu olevan edes mahdollinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän on nyt vaan pakko uskoa tähän, muuten menee mielenterveys!

   Kiitos.

   Poista
 37. Voi miten mahtavan hieno uutinen! Onnea hurjan paljon! Vauva-elämä on niin parhautta, minullakin täällä kolmekuukautinen ihanuus <3

  VastaaPoista
 38. Kerrassaaan ihana uutinen, noin niinkuin teidän kannaltanne. Olen enemmän kuin onnellinen puolestanne. jo tuosta kirjoituksestasi kuvastuu se onni ja rakkaus, jota tuota tuleevaa pienokaista kohtaan tunnette ja se tunne ei ole mitään verrattuna siihen hetkeen kun tuo kauan odotettu pienokainen on oikeasti siinä, teidän kanssanne. Nyt vain nautitte raskauden jokaisesta vaiheesta ja valmistelette kotia lastanne varten. Lapsenne tulee niin saamaan ihanan kodin joten enpä ihmettele lainkaan, että hän päätti vihdoinkin saapua luoksenne. Ehkäpä hän vain antoi teidän aiemmin laittaa kotia kuntoon itseään varten:) Isosti onnea jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kovasti <3

   Hieman harmittaa olla näin vanha mamma, mutta tosiaan, talo ainakin valmiimpi lapsen tulla! Kenties koko talo olisi jäänyt hankkimatta jos lapsi olisi tullut heti kun sitä haluttiin... Kaikella on tarkoituksensa!

   Poista
 39. Voi, sylin täydeltä onnea ❤️
  Niinhän se on, että ei lapsia tehdä, niitä saadaan!
  (Ja lapsenlapset, en onkin sitten jo siunaus...omalla kohdallani niistä nuorimmainen syntyi äidilleen syntymäpäivälahjaksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juurikin näin, tuon kun ihmiset muistaisivat!

   Poista
 40. Tippa silmässä luin tämän, osui niin lähelle omaa elämää. Todellisen ihmeen saitte! onnea miljoonasti! ps. lukiessa ajattelin heti teille tytön, pienen tummatukkaisen peikkotytön :) hauska nähdä mitä sieltä tuleekaan :) Tessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä oikein muut ymmärräkään niin hyvin kuin saman kokeneet... Kiitos!

   Minä olen itse ollut sellainen peikkotyttö, saa nyt nähdä kumpi ja kumpaan tulee :)

   Poista
 41. Onnea ihan hirmuisesti! ♥
  Laita nyt ihmeessä aina vähän "lapsellisen arjesta" postausta, kyllä meitä lukijoita kiinnostaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   No lähinnä halusin varmistella, ettei tämä blogi muutu olennaisesti, kun itseäni on joskus huonoina päivinä ärsyttänyt jonkun sisustusblogin muuttumisen joksikin aivan muuksi :)

   Poista
 42. Lämpimät onnittelut <3 Tädillänikin oli noin 7 vuotta yritystä ja he saivat ensimmäisen lapsensa, kun tätini oli 39 vuotta ja saivat vielä pari muksua lisää senkin jälkeen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niin, että vielähän tässä on sittenkin aikaa pyöräyttää kokonainen pesue, jos hyvin käy ;)

   Poista
 43. Sydämestä asti Onnea!!
  Elämä on ihmeitä täynnä ja nämä pienet taimet niitä ihmeellisimpiä <3

  VastaaPoista
 44. Valtavasti onnea teille kaikille kolmelle <3 Ihana uutinen.

  VastaaPoista
 45. Hurjan paljon onnea! Silmät kostuivat, kun luin bloggaustasi, oma hiukan vajaa 3kk ikäinen tuhisee kantorepussa tässä sylissäni. Lapsi on melkoinen ihme olipa aika sen odottamiseen mikä tahansa. <3

  VastaaPoista
 46. Ihan mielettömän isot ja sydämelliset onnittelut! Itku silmässä luin tekstiäsi <3

  VastaaPoista
 47. Onnittelut tulevalle äidille ja isälle! Joskus sitä joutuu kulkemaan pidemmän matkan määränpäähän.
  -Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää myös muistaa, että jotkut kulkevat pitkän ja rankan matkan läpi lapsettomuushoitojen ja jäävät kuitenkin ilman lasta... Olemme todella onnekkaita!

   Poista
 48. Sydämelliset onnittelut teille! Liikutuin, kun luin tekstisi.

  VastaaPoista
 49. Paljon onnea tuleville vanhemmille. Nauti olostasi ja odotusajasta, se on jokaisen raskauden aikana ainutlaatuista aikaa. Mun tyttärelle ja hänen miehelleen syntyy jouluvauva. Siitä tulee varmasti jotakin erikoista kun on itseään odotuttanut myöskin 7 vuotta <3. Nimim. 5 lapsen äiti ja kohta nelinkertainen mummu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä yritän kovasti vain nauttia, enkä huolehtia yhtään! Varmaan rakenneultran jälkeen on jo ihan varma olo, sitten tuntee liikkeitäkin. Vielä tuntuu välillä ihan epäuskottavalta koko juttu :)

   Poista
 50. Isot onnittelut odotuksen johdosta <3

  VastaaPoista
 51. Onnea! Meinasi kyyneleet nousta silmiin kuin luin tätä... Aihe on pyörinyt paljon päässä tänä vuonna ja tällaiset tarina tuovat uskoa, joka välillä meinaa loppua, vaikka meillä yritystä onkin takana ihan murto-osa teidän historiaan verrattuna. Ihana lukea tällaisista onnistumisista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Halusinkin antaa toivoa tällä kirjoituksella muille samassa tilanteessa oleville. Tsemppiä!

   Poista
 52. Mahtavia uutisia! Kovasti onnea teille!

  VastaaPoista
 53. Ihania uutisia!! Hurjan paljon onnea teille molemmille. Itselläkin jotain kokemusta pitkästä odotusajasta, joten tämä postaus sai kyyneleet silmiin (ilosta). Ihanaa odotusaikaa <3

  VastaaPoista
 54. Iiiik miten ihanaa!! <3 <3 <3 Onnea ihan hurjan paljon! Voi miten ihanan onnellisia uutisia täältä löytykään :) Ollappa Riuttalan perillinen, enpä paljon kivempaa lapsuudenkotia voi keksiä <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 <3 <3 Vai Riuttalan perillinen :D Jospa tää osaa sitten arvostaa kans, olisi ainakin kiva, jos tulisi kova hevosmies tai -nainen, olisi harrastukset lähellä ;)

   Poista
 55. Hei, ihania uutisia teillä. Hurjan paljon onnea ja tsemppiä :). Tiedän myös mitä pitkä odotus on... Kaikkea hyvää <3

  - Sanna-

  VastaaPoista
 56. Onneksi olkoon! Itse odotimme ensimmäistä lastamme viisi vuotta ja olihan se aivan uskomaton tunne kun hän vihdoin saapui ja kasvoi vatsassani ♥ Paljon, paljon onnea teille, ymmärrän ilonne (ja varmasti myös huolenne...) niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on rv 15, massu on kasvanut jo selvästi ja siltikään en oikein usko tätä... Vieläkään :) No ei muuta kuin kohti rakenneultraa, siellä se usko taas vahvistuu, toivottavasti!

   Poista
 57. Lämpimät onnittelut ihanasta uutisesta!!! - toinen satakuntalainen

  VastaaPoista
 58. Heippa! Olen pitkään seurannut blogianne, nyt pakko sanoa että onnea hulluna! Mahtihomma!
  Etkä ole yhtään vanha, itse olen 42 ja 2-vuotiaan ainokaisen äiti. Ikä on vain numero. Ja asenne. Ihanan kodin saa teidän lapsonen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Juu no eihän se ikä sillä tavalla painakkaan, yleensä uudet ihmiset luulevat minua jopa 10 vuotta nuoremmaksi kuin olen. Mutta kun niitä todellisia vuosia laskee eteenpäin niin vähän hirvittää, olisimme esimerkiksi melkein 8-kymppisiä, jos meidän lapsi saisi oman lapsensa yhtä myöhään kuin me... jne... Mutta ehkä ei kannata ajatella niin pitkälle!

   Poista
 59. Ihan kylmät väreet meni kun luin tätä. <3 Nyt vasta tänne blogiin siis löysin. Mahtava uutinen kerrassaan!!! Mielettömästi onnea ja ihanaa odotusta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tervetuloa lukijaksi! Kiitos paljon <3

   Poista
 60. Ihania uutisia! En ehtinyt lukemaan loppuun, vaan oli aivan pakko hypätä onnittelemaan onnea. Teillä on ihan hurjan jännät ajat edessä - niin ja huisin ihanat! Oi, että <3 Ihanaa - sanoinko jo?! :D

  VastaaPoista
 61. Hurjan paljon onnea!! Ihanaa lukea onnistumisesta itsellenikin ajankohtaisesta aiheesta. Yritystä takana nyt kolme vuotta ja eilen ekaa kertaa lapsettomuuslääkärin vastaanotolla. Ihmettä odotellessa :)

  Terkuin,
  Eräs landemuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä teille! Kuten jo johonkin vastaukseen kirjoitin, uskon, että olisimme lopulta onnistuneet myös hoitojen avulla. Ja kenties niistä pakkaseen jääneistä alkioista vielä tehdäänkin tälle sisarusta joskus!

   Poista
 62. Valtavasti onnea! Silloin tällöin blogiasi seurannut ja nyt löytyi tällaisia uutisia - ihanaa! <3

  VastaaPoista
 63. Oikein paljon onnea,ihana uutinen! Älähän rehki liikaa ja mitään maalihuuruja ym ei kannata hönkäillä,sulla on arvokas lahja mukanasi! Jee,kesävauva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pahimmat rehkimiset jätän isännälle, mutta olen kyllä maalaillut vähäsen. Kun oon kuullut, että kohta ei pysty tekemään mitään a) mahan b) vauvan takia :)

   Poista
 64. Onneaonneaonnea vaan! Taidan saada teistä kohta asiakkaan;)
  t. vanha lukija Heidi
  www.isoisanpuulelut.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoitus on ottaa lelujen suhteen melko tiukka linja; mahdollisimman vähän muovikrääsää ja ylipäätään kohtuullinen määrä leluja. Että sikäli, mahdollisesti :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***