keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Eteisen värit & valaisimet: check!

Olemme saavuttaneet melkein vuoden pohdintojen (no välillä on tehty jotain muutakin kuin pohdittu näitä) jälkeen tämän ihanan hetken; kaikki eteisen värivalinnat ovat nyt selvät!

Valmistuin jo kesäkuussa maaseutuyrittäjäksi ja olin toissa viikolla valmistujais- ja itsenäisyyspäiväjuhlassa Osaran maamieskoulun vanhassa salissa (kuva oikealla). Yht'äkkiä tajusin, että siinä ihan silmieni edessä olivat värit meidänkin eteisen oviin!

Ovien myötä koko muukin värimaailma loksahti paikoilleen kuin itsestään, kas tässä:
Ovet maalaamme siis kahdella eri oliivinvihreällä, ovi- ja jalkalistat sekä följarit hyvin tummalla petroolilla ja kattolistat puuteriroosalla. Englantilaisen paneloinnin sekä naulakkokaapin vahaamme konjakin sävyisiksi. Lattia olisi tummanruskea. Näyttää ainakin omaan silmään hienolta ja sopivan yllättävältäkin yhdistelmältä nuo värit.
Maalasin koemielessä ovien vihreällä naulakkokaapin sisälle jäävät hirret. Kylmää hikeä valuen valitsin vihreän sävyä maalikaupan viuhkasta... Vihreän sävy (Tikkurila N453) osui kuitenkin aivan nappiin ja poisti epävarmuuteni värien valitsemisen suhteen. Absoluuttiseksi kehuttu värisilmäni sai nimittäin kovan kolauksen taannoisessa possutakka -episodissa.

Uulan himmeä Into maali jättää hienon, täysin matan pinnan. Pieni purkki ei riittänyt aivan tasaiseen lopputulokseen, mutta kuten sanottua, seinä jää kaapin sisälle, joten ei sen niin väliä.

Naulakkokaapin rakentamisella ei ole nyt niin kiire, kun hirsissä on hyvä väri.
Hyvin pitkän mietinnän jälkeen olemme hankkineet eteiseen myös kattovalaisimet. Ne ovat Ellokselta ja ihan täydelliset. Luovuimme vanhojen etsimisestä, koska olisi ollut hankalaa löytää kahta tai useampaa samanlaista valaisinta, kun emme halunneet pallon muotoisia lasikupuja. Voi olla, että noita valaisimia tulee vielä 1-2 lisää kun huone on kuitenkin 13 metriä pitkä.

Yläkerran uuden huoneen tapetit ovat jo kotona ja pääsemme huoneen kimppuun oikein kunnolla Joulun välipäivinä kun isäntä on vapaalla. Kova tavoite on saada huone asumiskuntoon (ei sisällä sähkötöitä) loman aikana!
Tänne Satakuntaan on todennäköisesti tulossa musta Joulu, joten virittelin valkeita juhlakoristeita eteistä piristämään.

Rentoa Joulumieltä kaikille juhlavalmisteluihin!

13 kommenttia:

 1. Nykymuotoilun valaisimiksi harvinaisen hyvän näköiset. Värisuunnitelmat näyttää erinomaisilta, meille tulee todennäköisesti paljon vastaavia sävyjä isännänhuoneeseen, vihreää ja tummaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä mietitytti nuo ripustusketjut, täydellisissä valaisimissa olisi niiden tilalla olleet tangot. Mutta muuten oikein hyvät ja kunhan saadaan joskus maailmassa eteisen sähkötyöt teetettyä ja valaisimille oikeat paikat, voi nuo ketjut lyhentää jämptin mittaisiksi.

   Kiitos!

   Poista
 2. Kivoja suunnitelmia ja kauniit valaisimet olettekin löytäneet, sopii hyvin.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää. Pitää tuo vihreän koodi ottaa talteen, saattaa olla käyttöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, olin niin varma, että tää on jonkun muunkin mielestä hyvä sävy ja laitoin koodin jo valmiiksi :) Itse olen keräillyt paljon koodeja muiden blogeista.

   Poista
 4. Kerrassaan ovat upeat nuo ovet jotka bongasit. Tulee varmasti näyttämään niin kutsuvalta ja kodikkaalta tuo teidän eteinen kunhan valmistuu (ei sillä kaunistahan siellä on jo nyt). Jäin vain miettimään jotta miltähän muilla pt cruiserin omistajilla näyttää kotonaan, kun jotenkin tuo teidän selkeästi oma persoona ja rohkea värien käyttö näkyy joka puolella kodissanne. Itse myös pt:n omistajana pidän kodissani väreistä ja siitä persoonallisuudesta.
  Jotta olisipa kiva päästä kurkistamaan muidenkin kyseisen automerkin omistavien kotiin, tehdäkseni jonkinlaista tilastoa siitä, kuvastaako tässä tapauksessa auto kuinkakin paljon ihmistä.
  Mutta eteiseenne palatakseni, pidän sitä tavattomasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllähän tämän eteisen näkisi mielellään pian listoja myöten valmiina, mutta sanotaanko nyt näin, että ihmettelisin suuresti jos on vielä vuodenkaan päästä sitä. On nyt niin paljon kaikkea ja tehdään tätä eteistä siinä sivussa hitaasti fiilistellen :)

   Kääntäisin ehkä tuon autoasian ainakin meidän kohdalla niinpäin, että kun mikään tavanomainen perustavara ei omaa persoonaa /esteettistä tajua tyydytä, niin se näkyy myös autovalinnoissa. Tuo pt on ollut meillä yhtä pitkään kuin me ollaan oltu me, mutta toinen auto on vaihtunut muutaman kerran. Ennen Jeeppiä meillä oli Fiat 500 ja -68 Pontiac. Ne kerrat kun olen omistanut jonkun peruskiesin, niin on vähän ahdistanut :) Melkein kaikki merkit on kyllä tullut käytyä läpi nuorempana, eka autoni oli VW Kleinbuss, joka on vielä tallessa isälläni. Olen aina ollut sellainen "ihan tavallista" karttava erilainen nuori ja tartuttanut asenteen myös tuohon isäntään :D Näkyy varmaan aika paljon elämässä muutenkin kuin vaan tavaroiden muodossa!

   Poista
  2. No just näin, sellainen nuorihan minäkin olen ollut ja olen muuten vieläkin:) On mukavaa löytää muita samalla tavalla ajattelevia, vaikka sitten tyyli ja tapa toteuttaa sitä omaa ajatusmallia olisikin täysin erilainen. Eletään siis sitä oman näköistämme elämää ja nautitaan siitä tavallamme.

   Poista
 5. Nam! Tuosta tukee kerrassaan maukas - taas!

  Teillepä tulee nyt sitten erilainen joulu ;) Viimeinen ihan kahden. Huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä siitä tulee sitten aikanaan taas jotain aivan erilaista tähän taloon!

   Hih, toivottavasti ainakin viimeinen remppajoululoma, ens vuonna vaan hyssytellään vauvelin kanssa :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***