keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Pakkasta paossa

Hyvää tätä vuotta! Meidän loma meni melkein kokonaan yläkerran huoneen remontin parissa, eikä ihan riittänytkään.
Saimme uuden huoneen asuttavaan kuntoon viime lauantaina, tarkemmin sanottuna klo 21, jolloin söimme pakastepizzat juuri ylös kantamallamme puusohvalla. Tuli vedettyä kyllä sellainen remppaputki, ettei ihan hetkeen tarvitse yhtä kovaa putkea vetääkään, toivottavasti. Lisähaastetta hommaan toivat kovimmat pakkaset, mitä täällä asuessamme olemme kokeneet ja ihan noihin päivittäisiin lämmitysrutiineihin kului tuhottomasti aikaa. Pahimmillaan rapsahti rikki -30 astetta. Hyrrr...

Huoneen sisustus on vielä alkuvaiheissaan ja remonttikin kesken, toiseen suuntaan näyttää tältä:
Meillä muuttui suunnitelma remonttia tehdessä (niinkuin monesti käy) ja päätyseinä + pätkä sivukonttuurin uutta seinää päällystetään kokonaan vanerilla, näette sitten myöhemmin mitä kaikkea muuta sille tapahtuu.

Myös sähkötyöt odottavat rahan säästämistä ja ammattimiestä niitä tekemään, mutta kyllä tässä voiton puolella ollaan ja nyt nautimme oleilusta lämpimässä JA vedottomassa yläkerrassa. Tästä on tullut meidän suosikkihuone ja ei suinkaan vähiten siksi, että jo muutaman hassun kuukauden päästä täällä touhutaan meidän pojan kanssa :) Kävimme lomalla rakenneultrassa ja siellä minun massussa köllöttelee näillä näkymin terve poikavauva ♥ Kovasti hän on jo itsestään antanut merkkejä liikkumalla tuntuvasti. Nyt on kiva sisustellakin kun tietää, että vauvalla on kaikki hyvin ja toki tuo sukupuolen määrittyminen helpottaa monia valintoja.
Tapetti on Pihlgren & Ritolan Poikiloa. Tilasin tapetin tällä kertaa suoraan Tapettitehtaalta ja olihan nopeaa ja hienoa palvelua! Tapettirullat olivat Matkahuollossa jo seuraavana päivänä. Olemme oikein tyytyväisiä tapetin valintaan, mintunvihreään ei voi kyllästyä koskaan.

Saimme tuon hienon puusohvan naapurilta muutama kuukausi sitten ja se on tarkoitus maalata petroolinsiniseksi. Se on oikein nätti noinkin, mutta sininen sopii paremmin huoneen tulevaan värimaailmaan, joka tarvitsee lisää särmää.

Emme ole kuitenkaan tekemässä tästä äijähuonetta, ennemmin tähtäimessä on sellainen muodikkaasti sukupuolineutraali huone koko perheelle :)
Näkymä makuuhuoneesta uuteen huoneeseen, tästä olen sängyssä makoillessani haaveillut niin pitkään!
Huone oli aiemmin todella tunkkaisen hajuinen ja nyt täällä tuoksuu ihanan raikkaalta ja uudelta. Hajua aiheutti mm. lattian muovimaton alle päässyt kosteus, joka oli muodostanut hieman hometta lattian lastulevyihin.
Lastulevyt ja muovimatto ovat nyt kaatopaikalla ja esillä on 1950-luvun linoleumilattia, joka on valitettavasti liian liukas etenkin tulevaa käyttötarkoitusta varten, eli lapsen huoneeseen. Mekin olemme liukastelleet sen päällä hurjasti villasukkinemme. Uuden lattiamateriaalin valinnassa yllätimme jopa itsemme, pidän teitä jännityksessä siihen asti kunnes olemme saaneet lattian asennettua.

Lisäksi huoneeseen täysin älyttömästi avatusta sivukonttuurin katosta löytyi oikea remppavirheiden klassikko: ilman tuuletusrakoa tehty lasivillaeristys. Lasivilla oli siis suoraan peltikatossa kiinni ja sen alapuolella huoneen sisäkaton kipsilevy (myös villassa kiinni). Onneksi väärä rakenne ei ollut kostuttanut katon ruodelautoja, villat olivat kyllä tummuneet. Nyt sivukonttuuri on eristetty huonetilasta uudella seinällä, jossa on 50mm ekovillalevyt ja 25mm huokolevyt. Tuo uusi seinän pätkä näkyy tämän jutun toisessa kuvassa, siinä on myös ovi konttuuriin. Peltikatto on konttuurin puolella vapaasti esillä, niinkuin se on alunperin ollutkin. Tämä sama virheellinen rakenne lienee tehty myös makuuhuoneen viereiseen konttuuriin, joten sekin täytyy purkaa joskus kokonaan auki. Myös tämän huoneen konttuurin loppupätkä pitää aukaista.

Jälleen kerran voi vaan ihmetellä, mihin se maalaisjärki vanhojen talojen korjaamisessa hävisi joskus 1960-luvulla!

29 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ne ovat, kiitos! Tähänkin huoneeseen on kyllä pakko hankkia verhot vetoa estämään, vaikka hienompi olisi ilman.

   Poista
 2. Ihan mahtava huone tulee pikkuiselle! Näyttää hyvältä jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin tulee! Nyt voi pikkuhiljaa tehdä isompiakin hankintoja (kuten pinnasänky) kun sairaalasta toivotettiin "tervetuloa synnyttämään" ultran jälkeen :)

   Poista
 3. Näkymät huoneesta toiseen on aina toisten kodeissa kiehtovia. Teilläkin näkymä on kaunis, vaikka huoneissa on ihan eri värimaailma niin silti ne ovat harmonisia ja sopivat yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä näkymistä! Meillä niitä ei niin paljon olekaan, kun alakerta on niin isoa yhtenäistä tilaa. Tässä yläkerran näkymässä on erityisen kivaa tuo hauska välikkö huoneiden välissä, siihen olisi tarkoitus tehdä kiinteä ja syvä ikkunalauta kukille.

   Poista
 4. Moi! Olen aina silloin tällöin eksynyt blogiisi, vanhan talon remppajuttuja googlettaessa päätyy tosi mielenkiintoisiin blogeihin. nyt on pakko kysyä noista tauluista tuon sohvan yllä, mistä? Aivan ihanat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Oikean puoleiset kissajulisteet ovat Polkka Jamin ja Hello juliste löytyi täältä: http://majapuu.valmiskauppa.fi/index.php

   Poista
 5. Moi! Ei osunut minut peikkotyttö veikkaus oikeaan :) mut joo, ootte te kovia tekemään! Itse oon samaa tapettia katsellut, mut en saanut tuota toista innostumaan. Nyt saan onneksi ihailla sitä blogin välityksellä teidän kodissa :) Tessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, no siinä oli 50% mahdollisuus veikata väärin :) Suurin osa meidän kavereistakin veikkasi tyttöä, varsinkin kun kaveripiiriin on tullut niin paljon poikia viime aikoina. Joo täällä näet tätä tapettia nyt kevään mittaan useinkin, kun luultavasti tästä huoneesta tulee eniten juttua!

   Poista
 6. Onnea poikalupauksesta! <3 Pikkuinen saa ihanan huoneen.

  VastaaPoista
 7. Pakko vain todeta, jotta onpa todella kaunista:)
  Itse olen myös tilannut tapetit suoraan Pihlgren & Ritolasta ja sieltä saanut myös näytepalat, kun halunnut ensin mallailla pienellä palalla tapetin valintaa.
  Pakkasen pirteää loppu viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytepalat on onnistuneet myös Tapettitalosta. Huomasin, että Tapettitehtaan omilla sivuilla on vielä enemmän malleja kuin Tapettitalossa ja kivemmat sivut selata.

   Sitä samaa!

   Poista
 8. ihanaa odotusaikaa teille <3 tapettikin on tosi kaunis, sopii hienosti teille.

  VastaaPoista
 9. Onpa sievä huone pienokaiselle! Odotan mielenkiinnolla miten vaneriseinä kehittyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo minäkin odotan, maalaussuunnitelmaan tarvitaan vielä se viimeinen inspiraatio johonkin jännään :)

   Poista
 10. Hei, pakko kysyä, että eikö homeitiöt tartu joka paikkaan eli eikö niitä ole siinä linoleumissakin? Poistitte siis homeiset lastulevyt mutta eikä itiöitä oikeesti oo silloin joka paikassa jos hometta on muodostunut? Teittekö jotain homepesua vai mitä? Siis mielenkiinnolla, koska meillä on edessä kellasrin muovimaton irti repiminen ja pelottaa mitä sieltä löytyy... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ne itiöt oli paksun lastulevyn yläpinnassa, mut pestiin siltä alueelta linoleumi kloritilla varmuuden vuoksi. Kosteus ja home olivat meidän tapauksessa jo vanhoja, tuo huone oli viimeksi käytössä vuokralaisella kesäkuussa 2011, eikä sen jälkeen uutta kosteutta ole lattiaan tullut. Fiksuinta olisi tietysti ollut avata lattia heti vuokralaisen lähdettyä, mutta kun tässä on ollut "vähän" kaikkea muutakin :)

   Poista
  2. Ja ilmeisesti asia riippuu hometyypistäkin, tää ei ollut mitään rihmastoa tms. pahaa. Sellaista mustaa pilkkua mitä tulee vaikkapa ulkoseiniin helposti.

   Poista
 11. Ihana huone pikku "poikilolle" :) Mää mietin tuota Poikiloa yhtenä vahvana vaihtoehtona viime vuonna meidän musahuoneeseen, mutta päädyin kuitenkin toiseen tapettiin. Nätti se on kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuohan olisikin hyvä työnimi vauvalle, Poikilo :) Kiitos tästä!

   Poista
 12. Joo ihana on. Oon eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaks. Tervetuloa kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
 13. Kyllä on kivan näköistä! Tuo talviolohuone on kyllä hyvä idea. Teillä on niin valtava se alakerran sali, että sen lämmittäminen on varmasti melkoinen homma näillä pakkasilla. Meillä on pysynyt muuten lämpö mukavasti, mutta lattioilla tuulee niin paljon, että olemme alkaneet haaveilla parvesta. :D Katonrajassa kun on kuuma kuin saunassa, niin sinne parvelle olisi hyvä kömpiä kirjan kanssa tai telkkaria katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ollaan seurattu salin lämpöjä nyt kuukauden verran ja 2,5 metrissä on aina vähintään 2 astetta lämpimämpää kuin metrin korkeudella. Ja mitä enemmän lämmittää, sitä isompi ero on. Lattian ja katon rajan ero on lienee vielä isompi, korkeutta salissa on 3,4m.

   Mekin mietittiin joskus parvea, mut sitten tajuttiin tämä yläkerta :) Mut aiotaan vielä kokeilla sellaista kattotuuletinta, josta saa pyörimissuunnan käännettyä niin, että se puhaltaa ilmaa ylhäältä alas. Niitä on, mutta sen täytyisi olla vielä kivan näköinenkin...

   Poista
 14. Ihme ja kumma(lastenlaulu) Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa. Riuttalassa ne aina rakentaa ja rakentaa, vaan eivätkö ne koskaan valmihiksi saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohon on helppo vastata: valmis tämä ei ole koskaan :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***