keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Bloggaamisesta

Armaat lukijat! Älkää hermostuko tauoista postauksien välillä, en ole häviämässä mihinkään, enkä suunnittele blogin lopettamista. Täällä kun riittää remontoitavaa vielä vuosiksi eteenpäin :)

Syy hiljaisuuteen on (nyt ja muulloin) ihan yksinkertaisesti se, ettemme ole remontoineet tai sisustaneet täällä mitään näytettäväksi kelpaavaa. Olen määritellyt itselleni blogin koskevan pääsääntöisesti noita aihealueita ja en katso tarpeelliseksi keksiä asiaa tyhjästä. "Laatu korvaa määrän" on yksi lempimottojani ja koskee myös tätä blogia. En aio jatkossakaan ottaa stressiä siitä, miten usein saan tänne asiaa, mutta katsoin nyt kuitenkin parhaaksi selventää periaatteitani bloggaamisesta.
Tykkään itse lukea muiden blogeista ajatuksen kanssa tehtyjä postauksia, enkä sellaisia "minun on pakko blogata vähintään kerran viikossa ihan sama mistä" -jutuista. Ja kun taloa on asuttu ja remontoitu välillä hullun lailla juuri nyt tasan viisi vuotta, on ihan luonnollista, että remppatahti on hiljentynyt. Onneksi.
Yläkerran uuden huoneen remontti on kuitenkin edelleen kesken ja kaikkea muutakin jännää on tulossa. Tänä keväänä vaihtuu keittiön tapetit ja sen ja olohuoneen väliin on jo aloiteltu maailman hienointa liukuovea. Kesällä meillä voi olla vähän vauvahommia ja mitään isoja urakoita ei olla sinne suunniteltukaan. Eli sitten taas on varmaan hiljaisempaa.

Syy miksi tämän kirjoituksen teille laadin, on se, että lukijoita on häipynyt tuolta bloggerin listalta nyt tämän tauon (23 päivää edellisestä jutusta) aikana enemmän kuin koskaan ja se on minusta kummallista. Toisaalta huolestuttavampaa olisi se, jos lukijoita häipyisi heti postauksien jälkeen, mutta näin ei onneksi ole! Vika ei siis ehkä ole kirjoituksissani vaan niiden välillä olevissa tauoissa :)

Minulle remontin tai sisustusmuutoksen huipentuma on se, kun saan tehdä siitä jutun tänne! Ja odotan aina innokkaasti kommenttejanne muutoksista ja työn tuloksista.

Seuraavaan kertaan siis, ihanaa kevättalvea kaikille ♥ ♥ ♥

28 kommenttia:

 1. Musta on aina tosi kiva lukea sun postauksia. Tykkään teidän persoonallisesta kauniista kodista. :) Mua ei haittaa pitkä väli postausten välissä. Itsekään en tykkää julkaista sellaisia "otin nyt vaan tästä kahvikupistani kuvan, kun ei ollut muutakaan asiaa" postauksia. Toki niitä kahvikuppejakin on kuvattu omaan blogiin, mutta silloin on ollut kyseessä joku hieno kirppislöytö. ;) Mun mielestä joka postauksessa ei tarvitse olla kauheasti uutta. Ei tarvitse rempata kokonaista huonetta postatakseen, koska jaksan kyllä katsella samoja vanhoja kauniita nurkkia uudestaankin. Paras on kuitenkin tehdä blogia niin kuin itse haluaa, koska usein se näkyy parempana sisältönä. Ihanaa odotuksen täytteestä kevättä teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja kiva kuulla, että olet samaa mieltä. Mulle ei oo jotenkin yhtään luontevaa tehdä sellaisia kiva päivä tänään -tyyppisiä juttuja ja huom! jotkut osaavat tehdä niitä aivan älyttömän hyvin. Niinkuin Vehkosuon Tessa ja Jovelan Johanna, molemmat taitavia kirjoittajia. Niinpä postailen harvakseltaan ja eniten silloin kun on jotain ihan uutta näytettävää :)

   Kiitos, samoin mukavaa kevättä myös teille!

   Poista
 2. Näin se vaan menee meilläkin blogin puolella , että välillä on taukoa ja hyvällä omalla tunnolla :)


  Uskon, että kaikki sielunsiskot pysyvät oman blogin kyydissä vaikka välillä olisikin paussia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän tää mikään muu ole kuin erittäin kiva harrastus, bloggaaminen siis!

   Ihania sielunsiskoja tätä kautta kyllä on löytynytkin, osaan on saanut tutustua ihan livenäkin. Vielä me tullaan käymään siellä teilläkin, jospa jo ensi kesänä!

   Poista
 3. Äläpä ole huolissasi lukijoiden katoamisesta, ilmeisesti nyt on blogger tehnyt jotain säätöjä, koska hyvin samoihin aikoihin yhdellä jos toisella katosi lukijoita, kenellä enemmän, kenellä vähemmän. Ilmeisesti siellä on lähtenyt livohkaan jotakin käyttämättömiä (??) vanhoja profiileja tms. Keskusteltiin ilmiöstä isommalla porukalla niitä aikoja kun se tapahtui ja tultiin tuohon johtopäätökseen ihan maalaisjärjellä, se kun ei enää mahtunut mínkään normaalin lukijaliikehdinnän pariin :)
  Eiköhän vakkarilukijat ole ja pysy on sitten minkä mittaisia pausseja tahansa....tai no, puolen vuoden jälkeen voi jo tulla kurkkimaan, että onkos blogi enää hengissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, hyvä tietää Blogger muutoksista! Nyt tosiaan lukijoita on tippunut enemmän, mutta olen huomannut saman trendin aiemminkin, eli heitä häviää postauksien välillä, etenkin jos on pidempi väli.

   Vakkarilukijat varmasti säilyvät, enkä olekaan nyt asiasta sen suuremmin huolissani :)

   Poista
 4. Minä olen ihan uusi täällä blogimaailmassa ja postaan niistä mitä mieleen juolahtaa. Tuntuu vaan juolahtavan vähän liikaakin asioita ja siksi postaus tahtiin on ollut melkoinen, mutta eiköhän se hidastu kun ideat loppuu :) Minä en edes osannut ajatella, enää pitäisi postata jonkun tietyn ajan välein, itse ainakin ajattelen juuri niin etä postaa kun siltä tuntuu. Minä kyllä tykkään katsella kuvia esimerkiksi pilviraitin mainitsemista kahvikupeista, mutta kukin tykkää mistäkin, minä olenkin astiahullu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, miten paljon kirjoitusvirheitä, eiköhän asia kuitenkin tullut selväksi :)

   Poista
  2. Se on ihan luonnollista bloggaamisen alussa, että asiaa riittää :) Varsinkin kun teet juttuja pääosin valmiista kodista, niin sitä matskua on saatavilla koko ajan. No worries :D

   Lähinnä mielessä oli jotkut sellaiset blogiportaaliin kuuluvat blogit, joista huomaa selvästi, että portaali on määritellyt jonkun minimi postausmäärän ja sitten on pakko keksiä juttua tyhjästä. Olenhan minäkin portaaleja kokeillut, mutta en kokenut omaksi sitä kaupallisuutta kuitenkaan.

   Poista
 5. Ei se postausten määrä vaan laatu. Odotan keittiön muutosta uteliaana vaikka pidänkin keltaisesta tapetistannu ihan "täpöllä".

  VastaaPoista
 6. Kukin määritelköön oman postaustahdin, minua ei haittaa pitkät tauot, vaikka kylläkin lukisin juttujasi vaikka joka päivä :) Aina ei ole kerrottavaa, senhän toivottavasti jokainen ymmärtää. Itsekin haluan julkaista postauksia jotka olen tehnyt ajatuksella ja vältän väkisinvääntämistä. Hyvällä mielellä ja rennolla otteella syntyy paras lopputulos!

  VastaaPoista
 7. Hyvä asenne :) Minustakin on mukavampi katsoa/lukea harvemmin ja mietitympää kuin väkisin tehtyä. Tosi ihana tuo ekan kuvan sohva ja itse asiassa koko tunnelma!

  VastaaPoista
 8. Ovatpa ihmiset hätäisiä. Minulle ei ole tullut mieleenkään, että olisit lopettamassa. Itsellekin on nyt tullut taukoja, koska taloa on myyty, eikä mitää uutta olla tehty. Se on varmasti lukijoille tylsää, mutta en itsekään välitä vääntämällä vääntää postauksia. Sisältö on tärkeintä. Remppaintoa sinne teidän kauniiseen kotiin ja aurinkoa alkavaan kevääseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja onhan näitä blogeja mitä lukea, mitä siitä jos muutamat postaa vähän harvemmin kuin toiset..? Mutta ajattelin, että on hyvä jokatapauksessa kertoa, miten minä tämän bloggaamisen näen.

   Onnea teille talon myyntiin ja uuden kodin hankintaan!

   Poista
 9. Voi minua pelottaa teidän keittiön muutos. Tämä on minulle blogimaailman läheisin keittiö!

  Ekassa kuvassa tykkäsin tapetista. En ole kiurujen ystävä, mutta tossa kuvassa jotenkin tapetti näyttää ihan muulta.

  Ja taitaa tässä jokaisella mennä aikoja postausten välissä. Instaan jaksan kuvata useammin, tosin nyt sielläkin on ollut hiljaista, on ollut muuta elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on epämiellyttävä tunne, että tulet pettymään uuteen tapettiin, on jotain aivan muuta kuin tämä... Varaudu siis jo nyt :)

   Instaan minäkin laittelen juuri niitä pikkujuttuja välillä hyvinkin ahkerasti, se on kiva paikka!

   Poista
 10. Tämä blogi on ollut ja tulee olemaan jatkossakin yksi sellainen, jonka postaukset (nekin kaikki vanhat) olen lukenut ajatuksella läpi, vaikka harvemmin kommentoinkin. Niin paljon hyviä käytännön vinkkejä ja ideoita vanhan talon kunnostamiseen olen täältä saanut, että jos jonain päivänä haaveemme vanhasta hirsitalosta toteutuu, palaan juttuihisi takuulla! Tykkään myöskin persoonallisesta sisustustyylistäsi valtavasti ja nautin värikylläisistä kuvistasi vaikken oman kodin sisustamisessa osaakaan värejä käyttää.

  Jäänpä innolla odottelemaan seuraavaa postausta keittiöstänne vaikka kaunis on tuokin nykyinen tapetti :)

  VastaaPoista
 11. Mottosi on just hyvä - pidä se. Ihan sama, mikä on lukijoiden määrä, eikö, kun kuitenkin niitä on sinulla jo satoja. Mutta hyvä oli, että selvensit filosofiaasi siitä tietämättömille. Itse olen kyllä rekisteröinyt filosofiasti jo aiemmin. Ajattelen myös bloggaamisesta ihan samalla tavalla: en halua kirjoitella sitä sun tätä, vaan on kivampaa kirjoittaa fokuksella juttuja meidän saaripaikasta eikä kaikkea mahdollista itsestäni ja elämästäni. Ei ainakaan minun blogini pysyisi sillä tavalla mielenkiintoisena ja saisin stressin kirjoitusten aikatauluttamisesta tiheämpään ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei se lukijoiden määrän kasvattaminen ole minulle mikään ykköstavoite, ei todellakaan! Mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei äkillinen kato lukijoissa tuntuisi missään. Sen vuoksi tämä selvennys, ettei kenenkään tarvitse pohtia miksei nyt bloggaa enää ikinä :)

   Sinun postaukset ovatkin aina yhtä ihania!

   Poista
 12. Varsin fiksu linjaus, se on mielestäni lukijoiden kunnioittamista myös. Mua henkilökohtaisesti ärsyttää sellaiset "tulin vain nopeasti huikkamaan kivat viikonloput" ja joku yks tulppaanikimppuräpsy vaikka toisaalta saatan kyllä joskus itsekin syyllistyä vähän samantyyppiseen "varmisteluun". Jos ei ole pariin viikkoon postannut mitään, tulee pieni paine, että nyt kyllä täytyisi jostain kirjoittaa. Usein se väkisin väännetty kyllä paistaa lopputuloksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tosiaan, lukijakato liittyy bloggeriin, koska sitä on liikkeellä.

   Poista
  2. Kiitos!

   Mistähän se paine oikein tulee..? Kai vaan omasta päästä, tosin minä luin tuolta muualta moitetta siitä, etten postaile tarpeeksi usein. Mutta kun "huippuvuonna" 2013 postauksia on näemmä ollut 53 kpl, niin ei tää tahti ole kauhean kova ollut koskaan :) Näillä mennään!

   Poista
 13. Vaikken lukijana olekkaan niin tulee seurattua tätä blogia aina kun uusia postauksia tulee (ja kurkkailtua siinä välilläkin josko jo on jotain uutta). Olen ihan samaa mieltä, että laatu korvaa määrän. On kiva lukea kunnolla ja ajatuksella tehtyjä postauksia. Blogimaailma on paljon muuttunut sanotaanko viidessä vuodessa. Tunnen itsekin painetta siihen, että ainakin kahdesti viikossa, mieluiten päivittäin, tulisi laittaa uutta sisältöä blogiin. Itse kirjoitan tee se itse projekteista, niin niissäkin aikataulut venyy, eikä aina synny valmista. Samoin tuntuu, että yhä enemmän pitäisi käyttää aikaa somessa. Ehkäpä kyse on siitä, että yhä useammat bloggaavat työkseen, niin normit tavallaan nousevat huisin korkealle. Itse silti tykkään edelleen seurata (ja arvostan) blogeja joissa on itse tehtyä uutta sisältöä, niistä saa eniten inspiraatioita. kun näkee että asiat ovat aidossa kontekstissa.

  Mukana siis pysytään, vaikka postaisitkin harvemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Joo näillä TSI jutuilla on tapana venyä, mekin aloitellaan usein monia päällekäin ja tehdään fiiliksen mukaan. Tosin nyt sitä fiilistä pitäisi löytyä etenkin isännältä ensi talven polttopuiden tekoon, joten kaikki kivemmat hommat ovat tauolla jonkun aikaa :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***