maanantai 16. toukokuuta 2016

Yläkerran vessan pikapiristys

No täällä sitä vielä kuitenkin blogataan JA rempataan! En tiedä, onko joku loppuraskauden tyypillinen juttu menossa, mutta yhden päivän makoiltuani (nukuin jopa päiväunet!) tuli sellainen olo, että vielähän tässä ehtii... Ainakin maalata yläkerran vessan lattian! Myös Kupla -blogin Tiina remppasi vessaa loppumetreillä, joten ehkä tämä on joku hormoonijuttu :) Muutenkin olen todennut, ettei minulle käy koko päivän kestävä lepäily, aika tuntuu ihan uskomattoman pitkältä... Mieluummin puuhaan joka päivä vähän jotain ja lepään sopivasti!
Olen laittanut ihanasti tuoksuvia tuomen oksia pitkin taloa.
Tämä oli taas niitä hommia, joka on ollut ei niin kiireisellä listalla ikuisuuden. Olen jo oppinut luottamaan siihen, että se inspiraatio hoitaa listan juttuja tulee jossain kohtaa itsestään ja niin tälläkin kertaa. Tässä inspiksessä oli selkeästi mukana vauvakortti, kun katselin vessaamme ja ajattelin, että voisi sitä vauvaa jotenkin kivemmassakin ympäristössä kylvettää... Ja kokonaan matoilla peitetty ruma lattia oli todella epäkäytännöllinen siivota.
Lattia jäi maalaamatta aiemman pikaremontin yhteydessä, kun säikähdimme laipiosta tullutta sadevesivuotoa. Tämä vuoto jäi kuitenkin ainutkertaiseksi, eikä kattoon ole tullut homettakaan (eikä vessaan homeen hajua), joten jätimme asian toistaiseksi tutkimatta. Vessaan on jo tehty hienot remonttisuunnitelmat, se revitään joskus kokonaan auki ja rempataan art deco -henkiseksi. Mutta se on niitä sitten joskus juttuja, nyt olen todella tyytyväinen näihin pikaparannuksiin, kyllä tuo oli niin karmea paikka aiemmin, kuten tuosta kuvasta ja etenkin linkistä voitte nähdä.
Maalasin lattian Uulan lattiamaalilla, kun sitä löytyy meiltä iso pönttö. Eihän se ole muovilattian maalaamiseen tarkoitettu, mutta näyttää toimivan ihan hyvin. Mitään kovaa raapimista se ei tosin kestä.
Kotoisuutta ja käytännöllisyyttä vessaan tuovat vauvan kylvetystasona toimiva vanha pöytä sekä muistaakseni edellisestä talostamme mukaamme ottama naulakko.
Suihkun hana on juuri sopivalla korkeudella, että siitä saa laskettua ammeeseen veden. Lisäksi tuo pöytäkin tuntuu olevan sopivan korkea kylvettämiseen, monitoimihuoneessa oleva 90cm:n korkeudella oleva hoitopöytä tuntui hommaan liian korkealta.
Samaan syssyyn isäntä korjasi joka paikkaan roiskuttavan lavuaarin hanan, liruttavan vessan pöntön ja vaihtoi vuotavan käsisuihkun uuteen. Melkoisia parannuksia nämäkin!

Olemme saaneet hoidettua vauvakortilla tosi paljon sellaisia pieniä juttuja, jotka helpottavat arkea. Ihan ykkösenä niistä on ulkovesijohdon asennus takapihalle putkimiehen toimesta, enää ei tarvitse kantaa hevosille vettä sankoilla sisältä. Lisäksi uusimme sänkymme pohjalaudat (nukuimme 3 vuotta epämääräisten vanerilevyjen yms. viritysten varassa), meillä on nyt alakerrassa toimiva huippuimuri (siitä oli vain katkaisija rikki) ja lämminvesivaraajan vesi lämpenee ilman, että tarvitsee muistaa painaa napista. Kaikki juuri niitä pikkujuttuja, jotka olisi voinut hoitaa / hoidattaa ajat sitten. No parempi myöhään kuin ei silloinkaan!
Minun pienia aarteita: mummon korurasia, jota aina lapsena ihailin.
...jatkan täällä puuhastellen odottelua, viikko laskettuun aikaan :)

20 kommenttia:

 1. Kivan tilava vessa...sanoo hän jolla on kaksi minivessaa :) Kyllä tuolla kelpaa vauvaa kylvettää! Mulla oli samantapainen Simpukka-korurasia, joka oli äidin entinen, ulkomailta isän tuliaisiksi tuoma...oli vaan niin huonossa kunnossa, ettei mun taidoilla saanut korjattua...laitoin sen kyllä Roskalava-ryhmässä kiertoon, ehkä ottaja sai sen vielä kunnostettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vessaksi tilava, mutta kun siinä on aiemmin myös pitänyt mahtua suihkuun, niin tuo vessanpönttö on hassusti tuossa nurkassa oven pielessä. Sitten oikean remontin myötä menee järjestys uusiksi ja myös pienennetään vessaa niin, että talo saa takaisin kylmän sivutilan.

   Minunkin perintörasiasta on simpukoita kadonnut ja toinen sarana rikki, mutta se on vaan niin ihana ja muistorikas. Tuoksuukin vielä ihan samalta kuin silloin joskus, varmaan joku Yves Rocherin näytehajuvesi ♥

   Poista
 2. Tärkeintä on kuunnella omaa jaksamistaan ja levätä silloin kun tarvis on :) Viimeiset viikot ovat tavattoman pitkiä muutenkin, saatikka sitten, jos koko ajan makoilee. Kivasti pikauudistettu veski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, miksipä sitä sohvalla turhaan makoilemaan kun ei siltä tunnu! Toki en mitenkään niin paljon jaksa puuhata kuin normaalisti, mutta ihan hyvin päivittäiset askareet ja vähän ekstraakin. Ja enää ei tarvitse varoa synnytyksen käynnistymistäkään :)

   Kiitos!

   Poista
 3. Oi ihanaa loppuraskautta, h-hetki lähenee :)
  Ihania juttusia pienokaiselle valmiina, kelpaa siellä kohta nyytin kanssa tuhista. Oman voinnin mukaanhan sitä mennään, kyllä täälläkin pitäisi vasaraa heilutella, että voidaan sitten syksyllä nyytin kanssa täälläkin puuhata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onpas kiva kuulla, että teillekin on vauva tulossa! Kansoitetaan kansakoulut :)

   Poista
 4. Vauvakortti on selvästikin tehokas :). Toivon kuitenkin, ettei sinulle käy niin kuin minulle, että sain keksiä puuhasteltavaa tuossa vaiheessa vielä 3 viikoksi… ;). Tuli ihanan kodikas ja toimiva wc ja mikä parasta, että myös noihin korjausasennuksiin tuli samalla toisella puoliskolla inspiraatio.

  Olen kyllä huomannut ihan saman, että yleensä jokin odotuttava asia hoituu ennen pitkään ihan oikean inspiraation vallassa ja hauskintahan se tekeminen on juuri niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä :) Minä toivon sitä samaa, ensi viikolla olisi hyvä hetki Poikilon syntyä, kun isäntäkin jää maanantaina piiitkälle lomalle!

   Jotkut rempat on sellaisia, että ne on pakko hoitaa vaikka hammasta purren, mutta onneksi suurin osa on näitä vapaampi muotoisia!

   Poista
 5. Kaunis ehostus ja varmasti tuon vaivan arvoinen, kyllä tuolla varmasti viihtyy paremmin kuin aikaisemmin :) Onne loppuodotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä viihtyy, ihan odottaa että pääsee asioimaan :D

   Kiitti ❤️

   Poista
 6. Mukavaa loppuodotusta. Tuo hyyskän ehostus on onnistunut ja ajaa hyvin varmaan tässä vaiheessa asiansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pääsisikin jo vauvan kylvetyshommiin!

   Poista
 7. Todella mukava pikkuvessa. Mua sitten niin lämmittää just tämmöset pienet, mutta kuitenkin suuret kohennukset. Tuo hanan paikka sattumalta on huippu!

  Tykkään muutenkin teidän kodin tyylistä ja etsiskelen just tämmösiä blogeja.
  Kaikkea hyvää loppuodotukseen ja onnea kevätvauvasta jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja onnitteluista!

   Poista
 8. Kyllä kelpaa pienen tulla kylpemään tuonne :) Persoonallisin vauvakylpylä ikinä, aivan ihana! Nautinnollisia viimehetkiä ennen pienokaisen saapumista Riuttalaan. Itse tietää varmasti, miten on paras olla ja mitä kroppa viestii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvakylpylä ❤️ Nyt olen hurahtanut ompeluun, ompelen aamupäivät ja lepään iltapäivät, just hyvä!

   Kiitos!

   Poista
 9. Se on se loppuraskauden pesänrakennusvietti. ;) Tsemppiä loppuodotukseen ja ihana muutos! Toi amme pöydällä onkin tosi kätevä! Liukkaan vauvan pitely lattialla kyykkien on raskasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain sellaista on ilmassa :) Meillä on lisäksi talvella niin viileää lattian rajassa, että pöytä on ihan must.

   Kiitos!

   Poista
 10. Voi mikä kuva olikaan Instagramissa! Paljon Onnea teille kaikille! Piri

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***