maanantai 18. heinäkuuta 2016

Pöydän jalka ja kattausharjoitus

Ruokapöydän melko monimutkaiseksi äitynyt muutosprosessi on nyt ohi pöydän lopullisen jalan valmistumisen myötä. Kaukaa Savosta tuotu Lappalais Villen pöytä olikin lopulta vain inspiraation lähde tähän pöydän nykyiseen olomuotoon, mutta onneksi sekin sai hyvän kodin!
Isäntä nikkaroi koivuista pöydän jalkaa viime talven puuseppokoulun virallisten opiskelutöiden ohessa ja jalka kotiutui meille toukokuussa. Sattuneesta syystä jalan kokoaminen ja käsittely otti hieman aikaa, mutta se valmistui kuitenkin isännän viimeisenä lomapäivänä :)
Jalka on kopioitu William Morris kirjassa näkyneestä pöydästä. Puhun yksikössä, koska se on tosiaan yksi kappale, päätykappaleet yhdistyvät kahdella pöytälevyn pituisella välipuulla. Jalan liitokset ovat toteuttu perinteiseen tyyliin ilman liimaa, nauloja tai ruuveja.
Pöydän päällä on menossa kattausharjoitus. Näin Pinterest aikakaudella, sieltä löytyvien toinen toistaan upeimpien kuvien avulla aion luoda Poikilon nimijuhliin yhtä sun toista koristelua. Harjoittelen jo nyt elokuun alussa olevia juhlia varten ja näette sitten muutaman viikon päästä mitä kaikkea sinne keksin. Nimi pojalla jo on, mutta julkistamme sen vasta juhlissa.
Indiskan alesta tarttui mukaan taas noita ihania kierrätysmetallista tehtyjä tavaroita, aiemmin haalin niitä Poikilon huoneeseen. Sieltä löytyi myös kuvissa näkyvä kaitaliina.
Luonnonkukat ovat jo melkeinpä kukkineet, niinpä keskityn noihin vihreisiin kasveihin asetelmien teossa. Niistäkin saa oikein hienoja juttuja aikaiseksi!

4 kommenttia:

  1. Pöytä sai hienon jalan alleen, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tässä voi kun ihailla tuollaista taitoa, mikä isännältä löytyy :) -Tessa-

      Poista

*** Kiitos kommentistasi ***