tiistai 30. elokuuta 2016

Rakkaudesta möbleeramiseen

Harrastimme taas möbleerausta suosikkikohteessamme, eli olohuoneessa. Tämän kertaiseen operaatioon inspiroivat Sisun tuleva liikkuminen ja huonetta aina vaivannut säilytystilan puute.
Ystävän seitsemän kuukautta Sisua vanhemman pojan visiitti täällä oli erittäin hyödyllinen ja osasimme sen perusteella miettiä, miten huone saadaan turvalliseksi lattialla liikkuvalle lapselle ja elämä helpommaksi lasta vahtiville.
Laitoimme television seinälle (pitkäaikainen haaveeni toteutui viimein!) ja tv-tasona toiminut penkki kaikkine irtokamoineen vaihtui varastossa olleeseen 60-luvun senkkiin. Senkissä ovat seurapelit, kaukosäätimet, johdot yms. tekniset tarvikkeet. Möbleerauksen yhteydessä myös kaikki olohuoneen taulut vaihtoivat paikkoja. Kokosimme telsun yläpuolelle nämä modernimmat taulut ja julisteet, jotka olivat aiemmin huoneen toisella puolella.
Tämä kaappi muutti olohuoneeseen pukeutumistilasta. Olen maalannut sen vuosia sitten samanvärikseksi kuin tuon 60-luvun senkin ja vaikka ne ovat tyyliltään täysin erilaiset, käyvät ne mielestämme hyvin vierekkäin tuon samanvärisyyden ansiosta. Vaihdoin kaappiin simppelit mustat metallivetimet, edelliset olivat tänne liian romanttiset lasiset kukkaset.
Alusvaatekaappina aiemmin toiminut kaluste nielaisi sisäänsä tiukan karsinnan läpäisseet cd:t ja lp:t. Cd-levyjen eteen mahtuu useimmin liikkuvaa tavaraa, kuten kirjaston kirjoja. Myös pukeutumistila koki muutoksen kaapin viemisen myötä ja teen siitä oman jutun myöhemmin.
Liukuoven edessa aiemmin majaillut kaappi muutti vastakkaiselle puolelle huonetta. Tauluhylly sai lähteä ja laitoimme seinälle edelliseen kotiin teettämämme julistetaulun. Siellä taulu täytti melkein koko seinän ja täällä se voisi olla isompikin!
Pianon päälle tiensä löysi keväällä ostamamme erikoinen ja kaunis opetustaulu.

Tarkoituksemme on jakaa huone esineiden avulla kahdeksi erityyppiseksi tilaksi, tämä ns. musiikkipuoli olisi selkeästi "antiikkisemman" oloinen ja tv-puoli modernimpi. Tämä möbleeraus oli ikäänkuin alku tuolle prosessille.
Musiikkipuolelle olisi haaveena hankkia iso vanha kristallikruunu ja nämä nykyiset valaisimet siirtyisivät tv-puolelle. Tosin meillä ei edellekään ole olohuoneessa sähköjä muualla kuin juuri näissä valaisimissa, joten hommalla ei ole mikään erityinen kiire :)
Tämä lattiavalaisin kävisi puolestaan paremmin musiikkipuolelle ja aion etsiä jotain hieman modernimpaa sohvien kaveriksi.
Kunhan Sisu lähtee liikkeelle, täytyy nämä penkillä ja lattialla olevat kukat sijoittaa korkemmalle, mutta toistaiseksi saavat olla vielä näin. Mademoiselle keinutuolikin lienee parempi varastoida vähäksi aikaa ja kitaroille täytyy keksiä korkean paikan säilytys. Muttei vielä muutamaan kuukauteen kuitenkaan!
Möbleerauksen ansiosta tuli käytyä aikamoinen määrä kaappeihin säilöttyä tavaraa läpi ja sellainen siivous on aina hyvä juttu! Möbleerauksen valmistuminen kesti melkein viikon, kun ennen Sisua oltaisiin tehty päivässä moinen. Eipä sitä osannut kuvitellakaan ennen lasta, miten se oma aika vähenee! Mutta emme tosiaankaan valita, tulipahan mietittyä taulun paikatkin oikein ajan kanssa :)
Meistä on hauska ajatella, että tässä huoneessa olisi kaksi erityylistä tilaa. Saa nähdä kuinka pitkälle tuota ajatusta tulee ajan kuluessa vietyä... Musiikkipuolella voisi olla erilainen tapettikin, vaikka William Morrista. Mutta juuri nyt on hyvä näin!

10 kommenttia:

 1. Kivasti olette siellä möbleeranneet :) Tuosta jalkalampusta tuli mieleeni, että se voi olla melko vaarallinen siinä vaiheessa kun lapsi harjoittelee puuta vasten seisomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Totta ja varmasti on paljon muitakin juttuja, jota ei vielä tajuttu miettiä. Ne selviävät sitten viimeistään kun tyyppi alkaa nousemaan jaloilleen :)

   Poista
 2. Teidän olohuone on niin viihtyisä ja persoonallinen, tykkään kun samassa tilassa on erilaisia seinäpintoja <3

  VastaaPoista
 3. No kyllä, olen samaa mieltä, että juuri nyt on hyvä näin :). Aikamoisen homman teittekin. Kaappien läpikäyminen on aikaa vievää ihan ilman pienokaistakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja miten paljon sormet syyhyää muidenkin kaappien perkaamiseen, mut kun ei ehdi!

   Poista
 4. Näin se menee myös täällä isovanhempien luona. Ihan eri silmällä pitää sisustaa, kuin vain aikuisia varten.
  Nytkin on ruuvailtu paikoilleen kolme porttia. Yks meni portaitten alapäähän toinen sinne ylös ja kolmas löysi paikkansa kellarin luukkua vartioimaan.
  Eräänä päivänä siirtelin koukkuun ripustamani "varaston" (tusinan verran) teesiiviläpalloja (ku halvalla sain). Joo olihan se pojanpoika niitä ohikulkiessaan hypistelly. Aattelin, et vaaratonta hommaa. No hän oli pikkukätösillään puristanu jokaikisen ihan lyttyyn.
  Ihan kaikkeen ei siis osaa varautua etukäteen, kunhan ne selvät vaaranpaikat poistaa ja sit tilanteen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nuo portit tulevat varmasti tutuiksi täälläkin!

   Voi että minua nauratti nuo sun teesiivilät, kerroin äidillekin :) Toivottavasti saat korjattua ne takaisin palloiksi!

   Poista
 5. Meitä siunattiin rauhallisella lapsella, jota ei ole koskaan kodin tavarat kiinnostaneet siinä määrin että olisi pitänyt jotain siirtää. Tarpeen vaatiessa kiellettiin ja perusteltiin, toimi meillä. Vieraidenkaan takia en ole siirrellyt tavaroita, vaan lasten perään katsotaan. Ja paljon käy vieraita, mutta mitään ei ole hajonnut tms. Jokainen tekee tottakai kuten parhaaksi näkee, mutta olen tullut siihen tulokseen että jos lapsi jo kotona oppii mihin kosketaan ja mihin ei, niin moni asia helpottuu tulevaisuudessa, kyläreissuilla jne,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukin tavallaan, me koetaan elämä helpommaksi näin.

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***