torstai 24. marraskuuta 2016

Talon pimeimmät sokkelot & Sisu 6kk

Nämä harmaat ja pimeät päivät eivät todellakaan houkuttele kuvaamaan kotia... Mutta meillä on yksi kolkka talossa, mihin ei päivä paista juuri koskaan ja siitäpä oli sama ottaa kuvat sateisena marraskuun päivänä. Pahoittelut jo etukäteen kuvien karmeasta keinovalaistuksesta!

Kyseessä on tuo talomme labyrintti, entisestä miesopettajan huoneiston olohuoneesta 90-luvulla tehdyt koulun sosiaalitilat. Olen maalannut ja tapetoinut tilojen seinät, mutta varsinaista remonttia tässä ei kannata tehdä, koska tila ei palvele hyvin tällaisenaan ja se laitetaan aikanaan kokonaan uuteen uskoon. Senpä vuoksi täällä on koulun aikaiset linoleumlattiat, lasketut katot ja muut "herkut". Onneksi koppien ovet on tehty luokista ja asunnoista purettujen kaappien ovista, jotain kaunista sentään!

Jos teitä kiinnostaa nähdä tämän sokkelon pohjapiirros, se löytyy heti tuon "Pikakierros kodissamme" sivun alusta, se kohta piirroksesta, jossa on paljon kirkkaanvihreää viivaa.
Koulu sai sisävessat (2 kpl) juuri ennen sen lopettamista ja tilassa on myös suihkuhuone, siivouskomero ja päissä kaksi "välitilaa", joista pääsee talon muihin osiin. Kuvassa on etummaisena meidän vessa ja takimmaisena kissojen vessa, eli vessan ovat vallanneet kolme hiekkalaatikkoa.
Vessojen välissä on isännän parranhoitopaikka. Siinä hän harjaa ja asettelee partansa joka aamu. Käytävän päässä on yhdistetty kodinhoitohuone, isännän vaatehuone ja kissojen ruokailuhuone. Koirat näkevät puusohvalta maantielle ja nukkuvat siinä joskus yönsä. Vasemmalla on suihkuhuone.
Minun pukeutumistilasta lähti aiemmin syksyllä lipasto olohuoneeseen. Lipaston tilalle pääsi esille tämä kaunis 50-luvun peili, joka oli aiemmin tämän tilan pimeimmässä nurkassa.
Vaatekaappini olen esitellyt jo aiemmin. Nyt sen kaverina tuolla sopessa on pieni 50-luvun lipasto, jonka hankimme kesällä muutaman muun samanikäisen huonekalun kaupassa. Farkkuliivissä ovat esillä kaikki rintakoruni, siitä niitä muistaa ottaa käyttöönkin paremmin kuin lipaston kätköistä.
Pukeutumistilastani pääsee sekä eteiseen...
...että keittiöön, taas yhden välikön kautta.

Näillä näkymin rakennamme (sitten joskus) kokonaan uuden, tilavan kylpyhuoneen eteiseen ja räjäytämme tämän sokkeloisen tilan kokonaan. Tähän jäisi pieni vierashuone tuonne ikkunapäätyyn ja toiseen päätyyn kodinhoitotila, tekninen tila ja vessa.

Suihkuhuonetta en ole kuvannut blogiin koskaan, koska sen pikaehostus on jatkuvasti kesken erinäisistä syistä... Mutta ihan varmasti palaan siihenkin jossain vaiheessa!
Loppuun vielä myöskin keinovalolla valaistu, mutta ainakin minusta paljon noita äskeisiä kuvia viehättävämpi kuva meidän Sisusta, joka täytti maanantaina puoli vuotta! Otin näitä kliseisiä "alaston vauva taljalla" -kuvia yläkerrassa raksalampun valossa ja niistä tuli oikein kivoja. Tässä kuvassa melkoisen cool nuorimies :)

Elämä puolivuotiaan vauvan kanssa on paljon helpompaa kuin kolme kuukautisen. Kiitos unikoulun yöt sujuvat kahdella tankkauksella ja vauveli on paljon itsenäisempi ja kaikkiaan hirmuisen hauskaa seuraa tätä nykyä. Puhumattakaan kaikista taidoista, jotka kehittyvät koko ajan. Sisu oppi kääntymään selältä mahalleen ja jokeltamaan viime viikonloppuna ja ihan pian kontataan.

Kohta on joulukuu ja aion koristella meidän keittiön joulukuntoon heti ensimmäinen päivä (mammahormoonit)! Joku blogiarvontakin olisi kiva järjestää Joulun kunniaksi... Palaan näihin aiheisiin pian!

16 kommenttia:

 1. Teillä riittää tilaa, olisiko jompi kumpi makkareista joskus alakerrassa? Onnea Sisulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että siinä vaiheessa kun Sisu on murrosiässä, tarvitaan omaa tilaa ja huone alhaalla tulisi meille tai Sisulle. Siihen asti kyseinen huone voisi palvella vieras-/työ-/pakkasolohuoneena, niitäkin tarvitaan. Mutta tähän remonttiin menee luultavasti vuosia, ihan ensin pitäisi saada talon ulkokuori kuntoon ja matkailu ym. bisnestä varten tilat. Pitäisi minunkin päästä tienaamaan niitä unelmien kotikylpylä rahoja ;)

   Sisu kiittää :)

   Poista
  2. Oi, kuulostaa ihanalta matkailupisnes, B&B?! T: Emilia

   Poista
  3. Lomahuoneisto ennemminkin ja sitten kaikkea muutakin kivaa suunnitteilla! Vaatii "vaan" aikaa ja rahaa niiden toteutus ;)

   Poista
  4. perustamistuki
   investointituki
   investoinnin toteutettavuustutkimus.
   http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/yrittaja-kauppa-teollisuus/yritystuet/Sivut/yritystuet.aspx

   Poista
  5. Juu olen näistä tietoinen, mutta tuet vaativat 80% omaa tai muualta lainattua rahaa ja nyt rahkeet eivät vielä riitä riskin ottamiseen... mutta joku päivä, ihan varmasti!

   Poista
 2. Onnea Sisu, tärkeä on eka puolivuotisetappi :)
  Mielenkiinnolla odotan suihkupäivitystä, olkoonkin väliaikainen (?) pikaehostus!
  Meillä 2008 mauttomasti mutta onneksi suht neutraalisti rempattu minikylppäri hirsitalon keskellä, pitänyt kohta viis vuotta, jonka olemme tässä asuneet, purkaa ja pistää uusiksi. Pelottaa vaan projektin laajuus vaikka rakenteita kurkkimalla selvinnyt että vedeneristykset toivottavasti kunnossa...
  Nyt löysin kaakelimaalin jonka luvataan kestävän suihkulattiassa, sitä pakko testata! Meidän remppa ajoittuu kuitenkin kesään sitku se saadaan aloitettua että pärjätään pihasaunalla ja huussilla hetki jos toinenkin rempan venyessä ;) Lattiamaalilla saisin ruosteisen veden värjäämän VALKOISEN lattian tummemmaksi (kuka hullu laittaa täysvalkoisen kylppärin ruosteveden kaveriksi :D )
  Ja järkyttävä kipsilevykatto odottaa taivaallista kirkkomaalausta, pikastailauksena :)
  Kuhan tästä vaan kerkeis ku muutama muukin projekti, tiiät ehkä tunteen ;)

  Terkuin pitkästä aikaa Mörskän Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Minä olen maalannut suihkuhuoneen lattialaatat jo neljä vuotta sitten, silloin suositeltiin Otexia ja Betoluxia. No se lattia oli hieno ehkä puoli vuotta ja nyt ihan karsea, eli maali on lähtenyt sieltä täältä... Kokeilen jossain kohtaa pelkällä Betoluxilla. Sitä uutta kaakelimaalia en voi kokeilla kun on nuo vanhat osittain alla. Sen lattian takiakaan en ole viitsinyt julkaista kuvia, silloin kun se lattia oli hieno, oli seinät vielä kesken :)

   Joo tiedän tunteen :D

   Poista
 3. Melkoista herkkua, omat vessat ja pukeutumistilat! Puolivuotias on kivan ikäinen, vielä vauva mutta ei kuitenkaan ihan pieni enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan ne herkkua, mutta kaikki vähän sinne päin... Tilajako tosi tyhmä, pintamateriaalit kauheita ja lämmitystä noissa tiloissa ei ole käytännössä lainkaan, yksi irtopatteri khh:ssa ja eteisen muuri lämmittää tuota tapetoitua seinää. Unelmien kylppärissä olisi tietysti lattialämmitys, oijoi...

   Tää on kyllä kiva ikä!

   Poista
 4. Onnea puolivuotiaalle komistukselle <3 Mielettömän hieno 50-livin peili ja täytyy myöntää, että tuollainen pukeutumistila olisi kyllä enemmän kuin tervetullut meillekin. Minhinköhän sellaisen mahduttaisi, täytyy varmaan ostaa isompi talo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pukeutumistila on kyllä kätevä, paitsi talvella kun se on pirun kylmä :D Mutta kyllä vielä joskus käymme vessassa, kylvemme ja pukeudumme lattialämmön lämmittämissä tiloissa... sitä unelmaa kohden! Älkää ostako isompaa, nää jätit on kamalan isotöisiä :D

   Poista
 5. Kaunis koti ja puolivuotias Sisu on niin suloinen♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! On kyllä suloisin vauva ikinä :)

   Poista
 6. Tuo vaaleansininen tapetti on huippuhieno!

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, se on vaaleanvihreä... miltähän nää kuvat teidän ruuduissa näyttää, tuo keinovalo on niin hankala väriltään! No kiitos kuitenkin, se on kiva tapetti :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***