sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Uutta vanhaa yläkerran kammarissa

Kammariin on hankittu muutama uusi juttu kesän aikana. Tai vanhoja kapineitahan nuo kaikki ovat, mutta uusia meille.
Ensinnäkin radio; se huudettiin huuto.netistä jo kesäkuussa ja toimii hienosti. Radion paikka valikoitui juuri tuohon, koska seinässä on ainoa maadoittamaton pistorasia koko talossa, tämänkin huoneen muut pistorasiat uusimme keväällä.

Onhan vaan eri tunnelmallista kuunnella radiota tällaisesta laitteesta! Kylmät väreet menivät pitkin selkäpiitä, kun ensi kerran kytkettiin radio päälle ja sen lämmettyä alkoi kuulumaan Metrotyttöjen ikivanha iskelmä... no seuraava kappale olikin uutta iskelmää, mutta olihan hieno sattuma tuo.
Radion päällä on kaksi lampunkupuihin tekemääni asetelmaa. Toinen on vuosi sitten tekemäni Kupupupu ja toinen tämän syksyn tekele Kupukauris. Vaikka itse sanonkin, niin nuo ovat minusta ihania! Voisin tehdä kupuasetelmia vaikka kuinka paljon, jos olisi vaan aikaa.
Hämeenlinnasta pari kuukautta sitten löytynyt peili on aivan täydellinen tuohon, tähtivalojen koristamana. Radion alla on appiukolta saatu pieni lipasto. Lipasto sopii muotokieleltään hienosti sänkyymme ja ihan täydellinen se olisi tummemman ruskeana, mutta menee mainiosti noinkin.
Tosin nyt sängystä on esillä enää päädyt. Meidän piti laittaa melkein kaksi metriä leveän 30-luvun sängyn tilalle normaalilevyinen (eli 160cm) sänky, koska sen viereen muutti Sisun uusi sänky. Huone olisi mennyt tosi ahtaaksi isomman sängyn kanssa.

Sisu on nyt opetellut nukkumaan omassa sängyssä lempeän unikoulun avulla, kyllästyttiin tällä viikolla siihen yöllä tunnin välein syömiseen lopullisesti. Nyt on kolme yötä koulua takana ja hyvin on sujunut, maailman paras isä hoitaa yölliset lohdutukset ja tassutukset ja minä imetän vain kerran yössä, mahtavaa! Ja ettei kukaan huolestu, niin nälkäänsä Sisu ei heräillyt, vaan ihan muista syistä ja tuo yksi imetys riittää oikein hyvin :)
Löysimme sängyn kesällä tori.fi:n kautta ja koska se oli aivan ruosteessa ja maali irtoili, piti se ehostaa vauvan käyttöön turvalliseksi. Raaputin irtonaiset maalit ja ruosteet teräsharjalla ja maalasin sängyn pohjamaalilla ja usealla spraykerroksella. Sain sängyn kunnostettua syksyllä ulkona juuri ennenkuin kylmemmät ilmat tulivat.
Valitsin varastoistani pinnasuojan kankaat sillä ajatuksella, että sänky on ehkäpä jo vuoden päästä Sisun omassa huoneessa ja kuosit sopivat sinne. Tähän kammariin etenkin tuo ihana kissakuosi on melkoisen raju :)
Sängyn vieressä olevalla tuolilla on helppo hoitaa se yöllinen imetys, meidän sängyssä sitä ei enää tehdä, niin helppoa kuin se yöllä olisikin minulle. Liian helposti siihen myös nukahtaa vauvan kanssa ja kierre on valmis...

Huoneen huolella vaalittu 30-lukuinen harmonia on nyt hieman vinksallaan ja huoneen pitkä seinä melkoisen täyteen tupattu, mutta ei se mitään, kun siihen on niin ihana syy. Vieläkin hämmästelemme sitä, että ME täällä vietetään Isänpäivää maailman ihanimman vauvan kanssa ♥

Mukavaa Isänpäivää ja sunnuntain jatkoa kaikille teille!

10 kommenttia:

 1. Meilläkin makuuhuoneessa toimiva putkiradio, sen ääntä ei kyllä voita mikän! Pienillä on kyllä kyky oppia herättelemään pitkin yötä ihan vaan huvikseen ja jos palvelu toimii niin sitähän piisaa ; ) Muistan vielä itse miten pidimme unikoulua esikoisellemme, eikä se aina tuntunut edes niin lempeälle mutta tehosi.
  Suloista ensimmäistä isänpäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänenlaatu on tosiaan omaa luokkaansa! Tuohon saisi yhdistettyä levysoittimenkin ja sepäs vasta olisi hienoa :)

   Juu no itkuahan se koulutus aiheuttaa, muttei tarvitse yksin itkeä kuitenkaan, vaan isän turvallisessa sylissä... Jospa saataisiin nyt ensi viikon aikana homma maaliin!

   Kiitos :)

   Poista
 2. Mummeli Keski-Suomesta13. marraskuuta 2016 klo 17.01

  Kaunis huone ja nauttikaahan elämästänne siellä. Ymmärsin, että Sisu-vauva ei ollut ihan itsestään selvyys vaan suuri onni teille (kuten lapsi tietysti on jokaiselle):)
  Hyvää isänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin tehdään! Ei todellakaan ollut itsestään selvyys, ajattelimme jo, että vietämme elämämme ihan kahdestaan. Niin ihana ihme ja onni tuo lapsi ♥

   Poista
 3. Upea radio. Noissa vanhoissa taitaa olla toimintakuntoiset aika harvassa. Vauva-arki muuttaa kummasti kodin sisustamistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, etsittiin toimivaa ja kohtuuhintaista radiota vuosia, ei tosin aktiivisesti vaan silloin tällöin kun muistimme asian.

   Olohuoneessakin on jo kaikenlaista lelua ja härpäkettä. Nekin ovat kivoja sen takia, että meillä on lapsi, joka niillä leikkii :)

   Poista
 4. Liekö noissa vanhoissa radioissa joku taika? Sisareni löysivät kotitalon vintiltä vanhan putkiradion ja kun laittoivat sen päälle, alkoi kuulua vanhaa Elvistä :) Sanoivat, että tuli aika jännä olo...
  Me ostettiin kakkosautoksi -94-vuosimallin Opel Corsa ja kun laitoin radion soimaan, alkoi kuulua 90-luvun Madonnaa. Piti kattoo auton ikkunoista ulos, että tapahtuiko samalla aikahyppy, niin hurjalta tuntui :D

  - marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä niissä taitaa jotain olla :) Taika särkyi kyllä pahasti sen nykyiskelmän alkaessa, mutta toisaalta oltiin hieman helpottuneita. Oi, Corsa, Madonna ja 90-luku, vanhana Madonna fanina kolahti tuokin juttu!

   Poista
 5. Pikkuinen kasvaa kovaa vauhtia. Kohta jo seisoo sängyn reunoja vasten. Onhan sängyssä pohjan laskuvaraa?

  Aika aikaa kutakin. Sisustuksen kuuluukin näkyä, ketkä ovat asukkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan kasvaa ja kehittyy huimin harppauksin! Sängyssä ei ole laskettavaa pohjaa, ilmeisesti sellaista ei tarvittu n. 100 vuotta sitten :) Katsotaan nyt miten tuossa pysyy, voidaan laittaa sänky myös seinän ja meidän sängyn väliin, jos alkaa pahasti kiipeilemään.

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***