keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Sitten jotain aivan muuta: keittiön uusi tapetti

Viime viikolla koitti se hetki, että laitoin vihdoin tapettitilauksen menemään Tapettitehtaalle ja tapojensa mukaisesti he lähettivät tapetin jo seuraavaksi päiväksi postiin. Mahtavaa asiakaspalvelua!
Uusi tapetti on Pihlgren & Ritolan 50-lukulainen Bownet, todellakin jotain aivan muuta kuin edeltäjänsä Pip Studion Early Bird! Tästä jutusta näette keittiökuvia vanhalla tapetilla ja tästä näette ihan ensimmäisen version keittiöstämme tummansinisillä kaapistoilla.
Kalusteita on veivattu moneen kertaan noiden postauksien välillä, nyt viimeisin muutos joulukuulta on puusohvan muutto kodinhoitohuoneeseen. Sohvan tilalle tuli yksi suosikkihuonekaluistamme, eli tuo 50-luvun senkki sekä Mademoiselle keinutuoli. Päätyseinää täydentää kello samalta vuosikymmeneltä, se tosin odottaa vielä korjausta.
Pitkään varastossani odotellut kangas sopi väriensä puolesta ihan täydellisesti verhoiksi. Kankaan pituus ei olisi riittänyt kahteen verhoon, joten ompelin reilut ripustuslenkit ja käänsin ylä- ja alapäärmeet kaitaleilla.
Keittiö on jotenkin pikkuhiljaa ja puolivahingossa muuttunut melko 1950-lukulaiseksi. Uusi tapetti oli tietysti ihan harkittu veto tähän suuntaan. Kyseessä on kuitenkin suosikki vuosikymmenemme muotoilun suhteen ja on hauskaa, että meillä on nyt yksi reilusti fiftarihenkinen huone. Ihan täydelliseen "museokuntoon" emme pyrikään.
Tämä jäänee viimeiseksi isommaksi urakaksi ennen äitiyslomaani, joka alkaa virallisesti 16.4. Selkänikin on jo vihjaillut, että voisin hillitä tahtia... Olen ajatellut rauhoittaa tuon kuukauden ennen "Poikilon" syntymää keskittymällä siihen, että täällä on kaikki valmiina pientä varten. Yläkerran huoneen deadlinen olemme määritelleet vappuun, eli siihen mennessä huoneen päätyseinä hoitopöytineen on toivon mukaan valmis ja vedet & sähköt asennettu.
Mutta tässä on vielä peliaikaa! Aion puuhastella ainakin keittiön ja olohuoneen liukuoven parissa, se on haastava ja hauska projekti, josta kuulette pian lisää. Tuolle leivinuunillekin olen tehnyt pientä faceliftiä, siitäkin lisää kunhan valmistuu kokonaan.
Ja nyt; mitäs mieltä olette keittiön muutoksesta? Odotan mielipiteitänne kovasti!