torstai 6. huhtikuuta 2017

Köyhän naisen kattokruunu

Haaveenamme on sellainen todella iso, vanha kristallikruunu ja kohtasimmekin kerran aivan täydellisen yksilön antiikkikaupassa... Hintalappu oli kuitenkin sitä luokkaa, että sellainen kruunu taitaa haaveeksi jäädäkin.
Mutta onneksi on sisustuslehdet, mielikuvitus, iso varasto kaikenlaista tarviketta ja jonkinlainen taito toteuttaakin!
Näin eräässä lehdessä taidokkaasti virkatun kattokruunun ja aloin miettimään, miten toteuttaisin vastaavan, kun en ole kummoinen virkkaaja. Näin se rakentui kaikessa yksinkertaisuudessaan: alaosa on varjostimen runko, johon on viritetty pitsiliina. Alaosa roikkuu kymmenien ellei satojen lankojen, nauhojen ja trikookuteen varassa pinkistä rannerenkaasta. 
Painona pohjassa roikkuu lasikarahvin korkki ja pari muovista kristallihelmeä. Samoja kristallihelmiä käytin myös lankojen solmujen peittoon, niitä on tuossa väliosassa mukavasti siellä täällä.
Tähän köyhän naisen kruunuun meni rahaa spraypurkin verran (jolla alaosa on siis maalattu), kaikki muut tarvikkeet löysin omista varastoista.
Olen yrittänyt tehdä valaisia muutaman kerran aiemminkin, mutta tämä on ensimmäinen ihan oikeasti onnistunut.
Kaupan päälle se antaa vielä upean ja tunnelmallisen valon salonkiimme. Valaisimen väsäämiseen meni melkein koko talvi (joulukuusta maaliskuuhun), tein sitä aina lanka kerrallaan eteenpäin. Lapsen saaminen on kasvattanut kummasti kärsivällisyyttäni, enää mikään ei valmistu heti, eikä silloin kuin haluaisin. Hyvä niin :)

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan olen ihmeissäni itsekin, kun onnistui noin hyvin :)

   Poista
 2. Wau mikä valaistus iltaisin, ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 3. Tämä on yksi hienoimpia, mitä olen nähnyt! Siis kerrassaan häikäisevän upea, sekä valaisin että sen heittämä varjo! Ja siitä massiivisesta kristallikruunusta haaveillaan täälläkin ;)

  VastaaPoista
 4. UPEA! Ja ai että miten ihanat varjot siitä tuleekaan, niin tunnelmallisen näköistä. <3 Ehkäpä se jopa auttaa, että osaa olla kärsivällinen tuollaisten projektien kanssa, eikä hätiköi. :) Tulee hyvää jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Asia on juuri noin, kiireellä tulee yleensä tehtyä vähän sinnepäin. Nykyään asioita ehtii pohtimaan paljon pidempään :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***