torstai 28. syyskuuta 2017

Sydämen tykytyksiä

Isoja asioita on tapahtunut nyt niin paljon, ettei pää pysy millään perässä. Olemme  menneet mielialoissa vuorotellen tosi ylös ja tulleet sieltä vauhdilla alas. Eli ihan järkyttävä stressi tästä talon myynnistä kuitenkin tuli ja kerronpa nyt miksi.

Hyväksyimme ostotarjouksen talostamme vain viikon myyntiajan jälkeen. Löysimme itsellemme uuden kivan talon ja kaikki tuntui menevän kuin elokuvissa. Vähän liian helposti, tiedättekö. Sitten odottelimme kuntotarkastusta pari viikkoa. Perusteellisessa tarkastuksessa selvisi, että talomme alapohjan laudoitus on paikoin vaurioitunut ja siitä piti lähettää näytepalat yliopistoon tutkittavaksi. Tutkimustuloksia odoteltiin taas pari viikkoa ja niistä onneksi selvisi, että kyseessä on vanhat vauriot, sellaiset jotka ovat talossa olleet jo meidän ostaessa. Tässä taas esimerkki näistä kuntotarkastuksista, niitä on moneen lähtöön...

Kaupat peruuntuivat kuitenkin näiden ostajien kanssa ja vedimme takaisin oman tarjouksemme uudesta kodista. Seuraavaksi otimme yhteyttä perheeseen, joka oli harmitellut kovasti silloin kun kuulivat, että olemme jo hyväksyneet ostotarjouksen talostamme. Kerroimme heille alapohjan löydöistä ja asia oli heille ok, korjattavissa oleva juttu. He tulivat katsomaan taloa, ihastuivat ja nyt kaupat on tehty. On hienoa, että talo meni perheelle, joka on tätä jo pitkään ihaillut ja tiedämme, että he ovat juuri oikeat ihmiset projektia jatkamaan.

Ja kuinka ollakaan, se meidän kiva talokin oli edelleen vapaana!


Emme ottaneet ostettavaan taloon perinteistä kuntotarkastusta, vaan homekoira Myrskyn (kuvassa) isäntineen homekoirat.com:sta. Ajattelemme olevamme itse kykeneväisiä tällä kokemuksella arvioimaan talon kunnon muuten ja emme halunneet maksaa perinteisestä tarkastuksesta.

Voimme lämpimästi suositella tuollaista tutkimusta kaikille talon ostamista harkitseville tai jos omassa talossa epäilyttää joku asia (tämä ei ole blogiyhteistyö). Asiantuntevalla koiran isännällä oli mukana kosteus- ja ilmanlaatumittarit ja koiralla varma nenä, joka löysikin pari ongelmapaikkaa talosta.


Tutkimme asiaa itse lisää reilun viikon päästä ja vasta sitten tämän talon ostaminen on ihan varma juttu.

Tämän tarinan alku oli kuin romanttisesta tyttöjen leffasta, loppu meni draaman puolelle, jolla on kuitenkin toivottavasti onnellinen loppu.

Huomatkaa muuten, ettei kummassakaan kaupassa ollut mukana välittäjää tai etuovi- / oikotie -sivustoja. Meidän talo meni kaupaksi somen kautta ja uusi talo löytyi puskaradion avulla, se ei ollut varsinaisesti vielä myynnissäkään. Näin sitä tehdään kauppaa täällä "syrjäseudullakin", vaikka jatkuvasti mediassa kerrotaan, että kaikki haluavat Helsinkiin kerrostaloon :)

Ja se meidän uusi koti, siellä Porin Reposaaressahan se, niinkuin teistä muutamat arvasivatkin :) Kunhan kaupat siitä varmistuvat, kutsun teidät uuden blogini lukijoiksi ja siellä kerron talosta ja tuosta paratiisista enemmän.

18 kommenttia:

 1. Lyhyesti...Vau!
  Ihana kuulla, että teillä talokaupat sujuneet sutjakkaasti, pienistä mutkista huolimatta:) Toivotaan asioiden rullaavan maaliin asti, ilman lisä mutkia.
  Itsekin täällä vatkatessa ajatuksia, myydäkö koti vai eikö myydä ja jos, niin mistä uusi koti, se meidän koti. Teidän tarinanne talokauppojen osalta antaa taas lisää pohdittavaa, josko kuitenkin myisi ja etsisi uuden. Kirjoitit, "näin sitä kauppaa tehdään syrjäseudullakin" ja se jos mikä inspiroi yhtä pariskuntaa (maalla kun asumme myös).
  Jään kuule jo todella suurella mielenkiinnolla odottamaan sitä uutta blogianne ja voin taata tulevani lukijaksenne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se myyntiin laittaminen on kuitenkin tylsimmillään sellainen "ei se ota, jos ei annakaan" tilanne, eli kannattaa kokeilla! Itse teettäisin kuntotarkastuksen ennen myyntiin laittamista, jos on pieninkään mahdollisuus ylläreille. Me tosin luultiin, että alapohja on kunnossa, kun se oli muka silloinkin kun tämä ostettiin... se on vaan niin karmea pettymys, kun kaupat on jo sovittu ja sitten ne peruuntuvat!

   Poista
 2. Onneksi kaikki meni loppujen lopuksi hyvin.
  Eihän nuo kuntotarkastukset löydä edes kosteutta....sitä kun pitäisi porata esim. kylppärissä, reikiä jotta kosteuden varmasti pytyy pois sulkemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Kyllähän ne pintakosteudet jotain kuitenkin kertovat. Tässä meidän tapauksessa olisi pitänyt olla pätevämpi rakenteiden tarkastus, kun tätä noviisina ostettiin aikoinaan... nythän näistä taloista on tietoa jo liiankin kanssa :)

   Poista
 3. Jännittävää! Meilläkin on kerran kaupat peruuntuneet, kaksi päivää ennen kuin piti allekirjoittaa kaupat pankissa. Siinä vaiheessa oli tunteiden kanssa niin pohjalla kuin olla ja voi, aloittaa raskaskin myyntiprosessi alusta uudestaan. Mutta hyvin kävi, uudet ostajat löytyivät ja olikin juuri taloon sopiva perhe, erilainen kuin eka perhe joka hermostui meidän mielestä turhasta, eivät ymmärtäneet että vanha taloa ei ole uusi edes remontoituna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sama juttu, eli nämä toiset käyvät tälle talolle paremmin, eli näköjään tämän kuuluikin mennä näin. Mutta voi että niitä valvottuja öitä... tänä vuonna niitä on harrastettu erilaisten stressitilanteiden takia, toivottavasti ensi vuosi olisi seesteisempi.

   Poista
 4. voi että, olen niin onnellinen puolestanne. Tuossa vaiheessa, kun lapsi on alle kouluikäinen, on helpointa tehdä isommat ilmapiirinvaihdokset. Ihanaa, että kaupat molempiin suuntiin tulivat ja hieno esimerkki tuo puskaradion toimivuus :). Ja uskon vakaasti, että teillä on tällä kokemuksella kyky arvioida talon kunto. Jos vanhasta talosta on kyse, yleensä jutut ovat korjattavissa oikeilla valinnoilla! Paljon onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri Sisun takia alettiin tätä miettimään keväällä, hänellä kun ei ole vielä kaveripiiriä tms. muita kiinnekohtia tänne. Paitsi mummo, eli minun äiti, jota nyt kovasti yllytetään muuttamaan Reposaareen myös! Jospa suostuu :)

   Tuo meidän uusi koti (toivottvasti) on hyvin pidetty talo, mutta esim. putket alkuperäiset ja ne ovat vissiin fuskanneet. Kunhan päästään availemaan lattioita, niin nähdään millaisesta vahingosta kyse. Koira merkkaili kuitenkin niin vähän, että luultavasti kyse vain paikallisista vaurioista, jotka on helppo korjata.

   Poista
 5. Aivan loistavaa, että teidän hommat etenee. Olen niin onnellinen puolestanne <3

  VastaaPoista
 6. Onnea!! Reposaari on iiiiihana! ♥️ Me käydään reposaaren merimestassa joka kerta syömässä, yyteriin mentäessä. Nyt kiinnostaa, että mikä talo! Onko se siinä päätien varrella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sitten ensi kesänä voitte tulla meillekin kylään! Meidän talo on sivummalla, sopii hyvin meille maalaisille kun tontti rajoittuu metsään. Kissatkin pääsevät mukavasti hiirimetsälle suoraan omasta pihasta :)

   Poista
 7. Onnea uuteen kotiin. Olen kerran käynyt Reposaaressa ja ihastuin kovasti, mietin että jos joskus joutuisi Poriin muuttamaan niin sinne. :D

  VastaaPoista
 8. Ihana Reposaari. <3

  Elämänmuutos tulikin sitten nopeasti loppujen lopuksi. Isosti onnea uuteen kotiin. Ja onnea myös Riuttalan uusille onnellisille omistajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko käynyt Reposaaressa?

   Juu, kaikki kävi ensin tosi nopeasti, sitten vähän hitaasti, mutta loppupeleissä erittäin nopeasti :) Kiitos paljon!

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***