Remonttitiivistelmä 2011-2016


Tästä tiivistelmästä on uusien ja vanhojen lukijoiden helppo päästä kärryille mitä kaikkea olemme ehtineet remontoida maaliskuusta 2011 lähtien. Remontoimme siis pääosin kahdestaan, ammattimies on kutsuttu paikalle muuraamaan, sähkö- ja putkitöihin, sekä hirsien vaihtoa teki myös sen alan ammattilainen.
Koulun luokkatiloissa ja keittiössä ei oltu asuttu ennen meitä. Lähtökohta oli/on kaikissa huoneissa suurinpiirtein sama: kaikki seinät peitetty lastulevyin, joiden alla on lasikuituvillat ja muovit. Lattioissa samoin lastulevyt, joiden päälle on liimattu linoleumi. Kaikkien huoneiden remontti on alkanut siis siitä, että kaikki lastulevyt, villat ja muovit on purettu ja katsottu miltä ulkoseinän hirret näyttävät sisältä käsin. Tilalle on laitettu hengittävät puukuitulevyt eristeeksi ulkoseinien sisäpuolelle ja hirsiäkin on jouduttu vaihtamaan.
Talo silloin kun me siihen muutimme, eli maaliskuussa 2011 ja alla oleva kuva syyskuussa 2015. Talon seinustalla kasvoivat mm. kuusi ja koivu.
Talo eteläseinustalta, myyntikuva syksyltä 2010. Seinusta näyttää kuvassa ihan hyvältä, mutta olikin kaikkea muuta, etenkin kellarikatoksen alla olleet hirret olivat pahasti lahonneita katoksen väärän rakennustavan vuoksi. Kuvassa näkyy myös seinän vierustaa pitkin kasvava iso koivu.
Yllä olevassa kuvassa on purettuna ensimmäiset seinät, joihin hirsiä vaihdettiin syksyllä 2011. Vasemmalla alakerrassa on keittiö ja oikealla yksikerroksisessa osassa kaksi luokkaa, joista vasemman puoleinen on olohuoneemme.
Hirsien vaihto urakka oli kokonaan valmis syksyllä 2014. Samaan aikaan taloon uusittiin myös sadevesijärjestelmä talon henkeen sopivammaksi. 
Etelän puoleinen seinä syksyllä 2014. Laudoitus ja maalaustyöt jatkuvat tulevina kesinä.
Talon väreiksi valitsimme useiden kokeilujen jälkeen seuraavat Uulan sävyt: pääväri valkoinen, jossa 1/4 Pellavaa, vuorilaudat Purjo ja ovet Vadelma.
  
Pihatöitäkin on tehty kovasti, meitä ennen piha oli ollut kymmeniä vuosia retuperällä.
Takapihan kunnostus aloitettiin kiskomalla pusikot juurineen irti keväällä 2012 ja kesällä 2013 sinne päästiin tekemään jo istutuksiakin.
Takapihalle raivasimme lisäksi pienen hyötypuutarha-alueen keväällä 2014.
Raivautimme pusikoitunutta metsää syksyllä 2012 ja saimme peltonäkymän etupihaltamme, alin kuva syksyltä 2013.

Kesällä 2015 teetimme mittavan remontin etupihan puolella. Etenkin piharakennuksen puoleisesta pihasta maata siirrettiin pihan pellolle viettävään rinteeseen useita traktorin peräkärryllisiä. Samalla talon ränneihin tehtiin sadevesikaivot ja sadevesiputket vievät vedet samaiseen rinteeseen.
Kuvaparissa piha juuri ennen remonttia ja sen jälkeen.
Samassa yhteydessä teimme autokatoksesta hevosille uuden pihaton. Pihaton isoon oviaukkoon on tuon kuvan oton jälkeen tehty pariovet.

Sitten sisälle!
Olohuone saatiin listoja myöden valmiiksi elokuussa 2013, osa sähkötöistä on vielä tekemättä.
Olohuoneessa oli paha lahovaurio yhden ikkunan alla, jota muurahaiset olivat osaltaan edistäneet. Kuvassa lattialla osa seinästä purkautuneesta muurahaismassasta.
Ikkunan tilalle vaihdettiin puusepän tekemät pariovet, joista pääsee takapihalle. Kuva elokuulta 2013.

Ennen-jälkeen kuvapareja, jälkeen kuvat syyskuulta 2015:

Eteinen on vielä kesken, mutta menossa hyvää vauhtia kohti tavoitetta, joka on 1900 -luvun alun brittikartano yhdistettynä Liisa ihmemaassa -jippoihin.
 Ennen-jälkeen kuvapareja, jälkeen kuvat joulukuu 2015:
Keittiö saatiin listoja myöden valmiiksi elokuussa 2013. Sen jälkeen sinne on vaihdettu tapetti ja kaappien ovien väri. Ennen-jälkeen kuvia, jälkeen kuvat vuodelta 2016-2017:Makuuhuone yläkertaan valmistui kesäkuussa 2013, sen remontti oli helppo tämän talon asteikolla; piti vaan poistaa muovimatto ja ohuet levyt lattiasta, sekä vanhat tapettikerrokset seinistä.
Ennen-jälkeen kuvapareja:
Yläkertaan valmistui monitoimihuone toukokuussa 2016, se on yhdistetty lapsen huone ja olohuone. Käytämme sitä olohuoneena etenkin kylminä talvikuukausina, jolloin alakerran isoa olohuonetta on haasteellista saada mukavan lämpimäksi.

Ennen-jälkeen kuvaparit monitoimihuoneesta:
Alakerran pukeutumishuone valmistui lokakuussa 2013.
...to be continued :)

18 kommenttia:

 1. Aivan hurjasti ootte tehny TÖITÄ!! Ja miten ihana lopputulos, aivan mahtava :) Nostan hattua isosti!

  VastaaPoista
 2. Vanhaa taloa täytyykin elää, hengittää ja ymmärtää. Jossain oli "ohje", että talossa pitäisi asua ainakin 2-3 vuotta ennen kuin sen korjaa "kokonaan", että varmasti ymmärtää talon hengen. Samaa mieltä! Paljon työtä, vähän kerrallaa, välillä isommilla rutistuksilla, mutta aina talon henkeä kunnioittaen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, meillä oli tosi hyvä, että keittiön suhteen remppa venähti ja oli 2 vuotta aikaa miettiä esim. aukon paikkaa olohuoneeseen.

   Saatiin tuo ensimmäinen ulkoseinä valmiiks lokakuussa, viimeisenä lämpimänä viikonloppuna ja kylläpä jäi hyvä kutina ensi kevääseen, on niin ihanaa saada tuo koko eteläseinä valmiiksi ensi vuonna! Päästään rakentamaan kunnon rappuset uusille parioville jne... tässä on taas talvi aikaa suunnitella :)

   Poista
 3. Ylpeitä saatte itsestänne olla, todellakin!

  Miten monta huonetta vielä on jäljellä? Talo vaikuttaa ulkoapäin niin valtavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Teen oikein tällaisen luettelon jäljellä olevista jutuista:
   - opettajan huoneisto (tuossa matalassa siivessä) 2h+k, joka rempataan maatilamatkailukäyttöön
   - yläkerran toinen huone, josta tulee vieraskammari omille vieraille
   - eteinen ja minun työhuone remontoidaan ulkoseinien osalta siinä vaiheessa kun hirsien tarkistus- ja vaihtourakka etenee sinne asti, meidän pitää nyt miettiä mihin suuntaan jatkamme ulkoseinien laittoa, teemme loput seinä kerrallaan.

   Eli tarkoittaa sitä, ettei tuota opettajan huoneistoakaan voi isommin rempata ennenkuin hirsiseinät on käyty läpi, sisäremontti menee ulkoremontin kanssa käsi kädessä.

   - työsali (eli toinen luokkahuone) pitäis suursiivota, ollaan kasattu sinne nämä melkein kolme vuotta holtittomasti tavaraa ja siellä ei mahdu tekemään oikein mitään, tilaa on kuitenkin 70m2 :) Luulen että en pysty enää pitkään katselemaan sitä sekasortoa!
   -yläkerran vessaan olen parhaillaan tekemässä pikaremonttia, mutta se pitää rempata jossain vaiheessa kunnolla
   -sitten joskus osastoa myös alakerran koko wc, suihku ja kodinhoitotilan remontti

   Ja talon katto meinataan maalauttaa ensi kesänä, jos vaan löydetään tekijä ja rahoitus, se olisi niin hienoa jos järjestyisi!

   Poista
 4. Vautsi! Kiitos tästä, nyt sain jo todella kattavan kuvan hommista. Kyllä todellakin saatte olla ylpeitä aikaansaannoksestanne - hienoa, persoonallista ja toimivaa jälkeä. Tykkään monista jutuista, mutta ennen kaikkea siitä, miten olette asiat nähneet ja ne sen mukaan toteuttaneet, muun muassa takaoven ulos sekä keittiön värityksen. Sain taas sata omaa ideaa lentelemään päässäni, kun näitä katselin. Meillä on kovin pikkuinen projekti, mutta mahdollisuudet remppaamiset ajallisesti myös todella pienet, joten aikaa sekin tulee syömään. Sympatiseerasin erityisesti levyjen ja villojen sekä muovimattojen poistoa, kuulostaa ihan samalta kuin meidäkin projektimme. Valtavasti onnea jatkoon teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tajusin ihan yht'äkkiä, että blogille on tullut satoja uusia lukijoita sitten alun ja eihän kaikki jaksa kahlata koko blogia läpi :)

   Me ei tehdä remppaa juuri ollenkaan arki-iltaisin, kun halutaan elää ihan normaalia elämää. Viikonloppuisin ja lomilla tulee sitten aherrettua enemmän, tosin silloinkin usein fiiliksen mukaan, ellei ole ihan pakollisia juttuja (joita usein kyllä on). Meillä on ainakin toivottavasti koko loppuelämä aikaa saada tää valmiiksi!

   Tehdään mieluummin kerralla kunnolla rakenteita myöten, tosin muutamia väliaikaisia ratkaisuja on ollut pakko tehdä mielenrauhan vuoksi :)

   Samoin teille tsemppiä projektiin!

   Poista
 5. Ihanaa, upeaa...onnittelut siitä mitä olette saaneet aikaan ja siitä että saatte asua noin upeassa talossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tässä puolensa, varsinkin kun näitä kesäisempiä kuvia katselee ;) Näin talvella puilla lämmittäminen on aikamoinen urakka, joka vähän himmentää avaran asumisen ihanuutta, mutta vain vähän!

   Poista
 6. Terve! Hyvää ja kaunista jälkeä teidän remontissa sekä sisällä että ulkona, ja lisäksi olette saaneet valtavasti aikaan lyhyessä ajassa!
  Olen remontoinut 50-luvun koulua jo 22 v enkä ole noin pitkällä... Hain Museoviraston avustusta katon parin kohdan paikkaukseen ja maalaukseen, mutta rahaa ei riittänyt tänne niin kuin ei moneen paljon hienompaankaan taloon. Toivottavasti saatte avustusta, sillä katon maalauttaminen firmalla on kallista! Meillä kattoa maalataan nyt omin voimin siivu per kesä eli noin 4-vuotissuunnitelmalla. Omat pojat ovat tehneet töitä katon hiomisessa ja maalauksessa turvavaljaiden avulla ja kun sillä tavalla työskentely oli vaivalloista ja hidasta, hommattiin vuokranosturi. Pari kesää on vanhimmat maalit olleet katossa ja ainakin vielä ovat kiinni. Pesu tehtiin myös vuokratulla painepesurilla.
  terveisin Kivimäkeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Luulen, että meilläkin tehdään tuo katto ihan itse, onneksi sillä ei ole kiire... Sitä voi alkaa miettimään sitten kun saadaan ulkoseinät kuntoon, niihin menee 2-3 kesää vielä. Asia kerrallaan, sopivan pienissä paloissa mekin edetään ja eletään tätä elämää myös :)

   Poista
 7. Huikea työ ja mieletön lopputulos! Ilolla seuraan teidän touhuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraajaksi :) Touhua tulee vielä riittämään tuleviksikin vuosiksi!

   Poista
 8. Ihailen kaikkea tekemäänne, mutta kuinka paljon tähän uppoaakaan rahaa...
  Onnea tuleviin projekteihin!

  Noppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikkuhiljaa kun tehdään, niin rahanmeno ei tunnu mitenkään pahalta. Ja kun kierrätetään vanhaa mahdollisimman paljon, säästyy pitkä penni, ensim. keittiön kaapistot maksoivat n. 100€. Arvioisin, että remontteihin on mennyt tähän mennessä 3-40000€, mutta kun talo oli niin halpa pääkaupunkiseudulta muuttaneiden silmin, ei tuo summa mitenkään isolta tunnu. Mutta joo, kyllä tähän saa rahansa menemään helposti :)

   Poista
 9. Moi! Löysin blogin vasta tänään ja olen selaillut muutamia postauksia ja halkean ihastuksesta! Miten voikin olla niin sama maku kuin mulla itselläni, kaikki värit, taperit ja huonekalut niin sopivia paikkaansa. Teillä on aivan äärettömän kaunis, kiehtova, tunnelmallinen ja ennen kaikkea hauska koti! Jahka se majoitushuoneisto joskus valmistuu, niin tulen varmasti asiakkaaksi, vaikka on omakin omakotitalo. :D

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.