Koulun historiaa

Koulun historia lyhyesti:
Riuttalan puuhamiehet kirjoittivat 10.12.1927 kunnan valtuustoon kirjeen, jossa he pyysivät kansakoulua kylän keskustaan. Koulu päätettiin rakentaa vuoden 1930 aikana ja neljän hehtaarin tontti ostettiin joulukuussa 1928. Piirustukset tilattiin kouluhallitukselta, ne olivat arkkitehtien Borg, Siren & Åberg suunnitelmat "Miesopettajan alakoulu ja yläkoulu" vuodelta 1921. Rakennustyöt alkoivat toukokuussa 1930. Koulun pito alkoi vuokrahuoneissa syksyllä 1930, kun koulua vielä rakennettiin.

Lopputarkastus pidettiin 16.6.1931 ja seuraavana syksynä päästiin aloittamaan koulunkäynti uudessa koulussa 35:n oppilaan voimin.

Eniten oppilaita, noin 80, oli 50-luvun alussa. Koulun oppilasmäärä pysyi hyvänä aina 70-luvun lopulle asti, jonka jälkeen se hiipui ollen lopulta 22 oppilasta vuonna 1993. Koulun oppilasmäärän ennustettiin laskevan 11:sta oppilaaseen parin vuoden sisällä, tämän ja ”kunnan koulutoimen johtosäännöksen muutoksen” vuoksi koulu lopetettiin kevätlukukauden 1993 jälkeen.

Olemme ymmärtäneet koululta löytyneistä vihkoista, että koulu oli kunnan omistuksessa ja yhdistysten käytettävissä pari vuotta lopettamisen jälkeen ja myytiin sitten yksityishenkilölle.

Me ostimme koulun 27.12.2010 ja pääsimme muuttamaan tänne helmikuun lopulla vuonna 2011.

Nykyisin kouluumme kuuluu maita 1,9ha, puolet alkuperäisestä neljästä hehtaarista. Koulurakennuksen lisäksi pihalta löytyy piharakennus, jossa on varastotilaa, puuliiteri, sauna ja vanhat pikkulat tytöille, pojille ja opettajille. Tontilla on myös alkuperäinen, erillinen saunarakennus, joka on tällä hetkellä varastokäytössä. Uudemmasta välituntikatoksesta olemme rakentaneet pihaton hevosillemme.

Lisää historiaa löytyy historia -tunnisteen avulla blogiteksteistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

*** Kiitos kommentistasi ***

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.