sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Salonki

Ihanaa, pääsen vihdoinkin esittelemään uudistuneen salongin, eli olohuoneemme toisen puolen!
Tämä oli sen tyyppinen muutos, joka lähti yhdestä jutusta ja sitten se iso pyörä alkoi pyörimään melkein itsekseen ja olohuoneen tälle puolelle tuli paljon uusia hienouksia.
Aloitan esittelemällä salongin ehdottoman keskipisteen, eli uuden piirongin.
Eräs blogini lukija tarjosi taannoin tilaisuuden tehdä kauppoja suurehkosta määrästä vanhoja huonekaluja ja esineitä. Me tartuimme tottakai tilaisuuteen ja toimme naapurikunnasta pari kuormallista kaikenlaisia aarteita. Tulette näkemään niitä blogissa ripotellen.
Tämä piironki oli elämää nähnyt ja sen vuoksi oli helppo päättää, että se saa uuden maalipinnan. Värikin valikoitui helposti: se on maalattu samalla sävyllä (J367 Mosaiikki) kuin sen edeltäjänä ollut uusvanha hylly.
Piirongissa on upeita yksityiskohtia, kuten nämä tassujalat.
Uuden järjestyksen myötä myös taulut ja muut seinällä olevat jutut täytyi miettiä uusiksi. Isoissa kehyksissä oli aiemmin kukka-aiheinen juliste, mutta halusimme jotain muuta. Selasin loistavaa Society6 -nettikauppaa ja silmiini osui tämä hieno potretti.
Kaukaa se näyttää jonkin amiraalin potretilta, mutta kun sitä katsoo tarkemmin, niin kas: sehän on Bill Murray! Tällä artistilla oli monia eri julkkisversioita aiheesta, mutta tämä oli mielestämme hienoin. Emme ole erityisiä Bill Murray faneja, mutta eipä meillä myöskään ole mitään miestä vastaan, joten mikä ettei. Tässä taulussa on juuri sellainen juju, jota haluaisin sisustuksessa viljellä enemmänkin.
Salongissa on myös uusi kattovalaisin. Tein sen itse talven mittaan ja siitä tulee erillinen juttu pian.
Salonki jakautuu kahteen osaan, jumppatelineestä ikkunoihin päin oleva puoli on Sisun valtakuntaa. Teen siitäkin oman jutun pian, näissä kuvissa näkyy jo maistiaisia tuosta "Sisun salongista".
Seinällä olevilla uusilla kukilla halusin jakaa Sisun ja aikuisten salonkien seinäpinnan. Vanha seinäteline löytyi nettikaupasta ja amppelin sain äidiltäni. Salongin tunnelmaan kävisi parhaiten suuri kultapalmu vaikkapa pylvään päähän, mutta meidän kissat ovat mieltyneet syömään sen lehtiä ja toisaalta Sisun kanssa ei pysty vielä aikoihin virittelemään mitään pylväitä kaadettavaksi... Mennään nyt näillä kasveilla.
Piirongin yläpuolelle valikoitui vuosi sitten ostettu kaunis opetustaulu riikinkukoista.
Olemme asuttaneet olohuonetta kaikista näistä remontoiduista huoneista pisimpään, eli reilut viisi vuotta. Vasta nyt olen tyytyväinen huoneessa oleviin kalusteisiin ja niiden järjestykseen! On tässä "muutaman" kerran möbleerattukin, mutta hyvää kannatti odottaa.

Palaan pian lupaamiini juttuihin, täällä on ollut melkoinen keväinen sisustusmyrsky päällä viime viikot ja nyt isännän ollessa talvilomalla puhuri eikun yltyy :)

12 kommenttia:

 1. Kaunista, vitsit miten hyvin turkoosi ja punainen käy yhteen! Raikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Turkoosi raikastaa mukavasti tuon punaisen tapetin, johon oltiin jo tosi kyllästyneitä... nyt jaksaa taas katsella :)

   Poista
 2. Voin kuvitella, että tuollainen iso avara yksi tila on lopulta aika vaikea sisustaa niin, että kaikki sopii ja etenkin, että se on viihtyisä, ihmisen kokoinen, jos ymmärrät, mitä tarkoitan. Mutta hyvin olet onnistunut, kun noin mukavalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Että on mukavasti kaikkea, muttei kuitenkaan liikaa... monta vuotta piti harjoitella :) Kiitos!

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***