tiistai 26. huhtikuuta 2011

Hyvää ja huonoa


Pääsiäinen meni reippaasti remontti– ja pihahommissa. Koska ilma oli niin ihana, tehtiin kaksi päivää ulkohommia (=savottaa, laitan kuvia kunhan projekti etenee) ja kaksi päivää remonttia, ei maltettu olla koko aikaa neljän seinän sisällä :)
Sisällä päästiin melkein tavoitteeseen, eli tulevasta olohuoneesta on nyt poistettu lähes kaikki 70-luvun jälkeen sinne tuotu kama. Tarkoittaa siis, että seinät on hirrellä ja lattia puulla. Seinälle jäi vielä koolauksia ja pari levyä, koska meidät keskeytti tämä näkymä yhden ikkunan alla: mineraalivillassa (meidän kirosana nro 1) näkyvä juttu ei luvannut hyvää...
Ja niinhän siinä sitten kävi, perhanan muurahaiset olivat syöneet kaikessa rauhassa villojen ja levyjen alla pari hirttä aivan lahoksi :(

Jotain hyvää: hirret on helppo vaihtaa, koska vaurio on ikkunan alla, eli ikkuna pokineen pois ja uudet hirret saa tilalle suht helposti, vaatii tietty ammattimiehen. Tai sitten: kuinka ollakaan, olin aiemmin haaveillut pariovea puutarhaan juuri tämän ikkunan paikalle, onko tämä merkki siitä, että ovet kuuluu tähän?! Mitäs mieltä olette? Jotkut tyyliin sopivat ikkunalliset ovet olisivat nyt harkinnassa.
Meidän tuleva oleskelupiha omenapuineen on juuri tässä olohuoneen kohdalla ja tällä hetkellä sinne joutuu kiertämään talon sivusta, voin jo kuvitella tähän ne ovet, jotka johtavat suoraan terassille ja terassilta pari askelmaa alas KUKOISTAVAAN puutarhaan… Hih, mulla on hyvä mielikuvitus, tällä hetkellä ”puutarha” näyttää tältä:
Nyt yhden nukutun yön jälkeen pystyy ajattelemaan paljon positiivisemmin, eilen oli kyllä mieli hieman maassa. Ja loppuun kuva meidän ihanasta olohuoneen lattiasta, joka on nyt vapautettu linoleumin ja lastulevyjen alta! Tämä kauniisti kulunut kohta on ollut opettajan jalkojen alla.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Tutut huonekalut tekevät kodin


Saimme vanhan kotimme myytyä ja sehän tarkoittaa sitä, ettei sitä tarvitse pitää enää esittelykunnossa kalustettuna, jippii! Niinpä roudasimmekin eilen taas yhden muuttokuorman ja väliaikaiskalustus saa väistyä rakkaiden kalusteiden tieltä. Tässä suosikkituoleja marssimassa uuteen kotiinsa :)
 
Ja voi tätä onnen päivää kun sai vihdoinkin syödä ihanan 50-luvun ruokaryhmämme ääressä, sisäkäytössä ollut puutarhapöytä pääsi sinne minne kuuluukin eli pihalle.
Kyllä tuleekin niin kesäinen tunnelma kun on ulkokalusteet ulkona! Ja ettei talvi pääsisi unohtumaan, meillä on komeat lumikinokset molemmin puolin sisäänkäyntiä :( Edellinen omistaja oli aurauttanut hirmuiset lumikinokset tuohon talon pohjoiselle seinälle ja nehän on sitten siinä vielä jokusen tovin, muualla lunta ei juuri olekaan. Kinokset ovat sen verran masentavat, että ensi talvena lunta ei kasata tuolle seinustalle!
Muutaman päivän päästä onkin pääsiäinen, eli edessä on 4 päivää tehokasta remppaamista! Tavoitteena on saada tulevasta olohuoneesta purettua kaikki niin, että seuraavaksi pääsee rakentamaan uutta tilalle. Se tulee olemaan ihanaa pitkän purkamisen jälkeen!

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kirppistelyä


Käytiin tänään vihdoin ja viimein tutustumassa Porin kirpparitarjontaan ja olipas varsin onnistunut reissu! Löydettiin esimerkiksi tämä hurmaava jalkavalaisin, sen nimi voisi olla vaikkapa Neiti Kevät:

 
Lisäksi Punaisen ristin Kontista löytyi uusi työtuoli kolmella eurolla. Se on puuta ja metallia ja säädöt löytyy kolmeen eri paikkaan. Käy tuon jugend pöydän kanssa ”hieman” paremmin kuin järkevä toimistotuoli millä ennen istuin. Minkä mukavuudessa häviää, ulkonäössä voittaa :) No istuintyynyn voisin tähän kuitenkin ommella.

Remontti ei ole edistynyt tällä viikolla, saa nähdä jos huomenna malttaisi. Nyt on ollut niin ihania ilmoja, ettei ole mitään järkeä tehdä hommia sisällä! Tänään ostimme kirppiskierroksen päätteeksi orvokkeja ruukkuihin ja raivaussahan. Sahalle on hommia, täällä ei ole nimittäin karsittu mitään pihalta varmaan viimeiseen kymmeneen vuoteen. Mm. männyn- ja kuusentaimia on ihan joka paikassa ja talon seinustalle on annettu kasvaa pari kuusta ja koivua. Ihme hommaa, mutta nyt loppuu moinen holtittomuus!

torstai 7. huhtikuuta 2011

Oujee mikä lattia!


Pyörin tänään ympäri tulevaa olohuonetta ja totesin, että ainoa asia mitä voin yksin purkaa on lattia. Jäljellä olevat lastulevyt seinillä ovat joko niin korkealla (huonekorkeus 330cm) tai sähkösysteemien alla, etten uskalla niitä yksin irrotella.
Etukäteen pelkäsimme, että lastulevyjen ja linoleumin irrotus on ihan mahdoton urakka. Yllätyinkin iloisesti, ne lähtivätkin suht näppärästi iso levy kerrallaan, voimaa kyllä vaati tuo homma. Tässäpä ilmainen vinkki kaikille remonttikohteen hankkimista suunnitteleville: aloittakaa käsivoimien hankkiminen heti! Mikään ei harmita niin paljoa kuin lopettaa hommaa sen takia, ettei voimat riitä, tänään kävi niin. Sisulla saa tehtyä jonkin verran, mut ei loputtomiin :)
Lattian väri on todella kaunis harmaan sininen ja aiomme säilyttää lattian tuollaisenaan. Tosin se vaatii hieman kikkailua tietyissä paikoissa ja pitäisi löytää tismalleen samanväristä maalia paikkailuun. Välillä piti melkein nipistää itseään, MEILLÄ on kohta olohuone, jossa on näin hieno lautalattia!
Puretun tulisijan edestä lattiaa on tasoiteltu aika huolettomasti linoleumin asennuksen yhteydessä.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Pientä ja tosi kivaa


Paapiin Bambi tuli tänään! Tapasin Bambin ensi kertaa Susannan työhuone blogissa ja menin aivan sekaisin. Siis miten joku on voinut tehdä tuollaisen pehmoeläimen, joka on niin täydellinen, niin minua. Siis jos olisin tiennyt tarvitsevani pehmoeläimen ja olisin saanut toivoa juuri sellaisen kuin haluan, se olisi ollut tismalleen tällainen :) Taidan vielä hakea lähimmältä jälleenmyyjältä mustan tee se itse –version, koska tuo Bambihan kaipaa pusukaveria ihan selvästi! http://www.paapiidesign.com
Bambi odottelee pusukaveria sängyssämme :)
Kävin tänään kirpparilla ja löysin sieltä ihania 40-luvun limsapulloja. Toiseen laitoin astianpesuainetta, ehkä ihana pullo kannustaa minua tiskaamaan useammin, meillä kun ei ole tällä hetkellä astianpesukonetta.

 

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Tapettihuumaa


Etsin viikonloppuna tapetteja netistä ja löysin edullisen brittiläisen tapettikaupan ja ah, mitä ihanuuksia sieltä löytyikään! Näillä näkymin meidän olkkariin on tulossa tämä Designers Guild tapetti, photoshoppasin suunnitelman ja kylläpä näyttää hienolta vai mitä :)
Voi kunpa olkkari olisikin jo siinä vaiheessa, että pääsisi tapetoimaan.. Purkuhommissa menee varmaan tämä kuukausi, seinät on jo melkein purettu, mutta lattiassa odottaa mukava urakka! Uuteen olkkariin olisi kiva päästä muuttamaan kesän alussa, niin tämä nykyinen asuntomme vapautuisi kesävieraiden käyttöön. Aiomme alkuvaiheessa myös nukkua olohuoneessa, yläkerran makkarit valmistuvat sitten joskus..
Designers Guild -Daily Indigo